Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kasik 19:12, 16 kwi 2014

Cudnie u Ciebie Kasieńko. Wszystko rośnie, ze az miło popatrzeć. Piekne nam ta wiosna widoki oferuje. A i pszczółki uwijają się jak oszalałe. u mnie pod czereśnia, to jeden szum, -tyle ich tam pracuje.

Pozdrawiam

i Buziak
anna_g 21:40, 16 kwi 2014

Kasia ja nie mam buczka pendula ale mam jakiegoś czerwonego nie pendulowatego i on sobie nadal spokojnie śpi. To tak tylko mówię bo poczytałam u Gierczusi, że się o swoje coś trochę martwisz...
anna_g 21:42, 16 kwi 2014

Wpisalam w google rosa Isabella itp. i znalazłam - ładna jest.... choć mnie ta Ingrid zauroczyła chyba najbardziej, ale ta ciut podobna
bociek 07:37, 17 kwi 2014

Kindzia, nie posiadam prosa rozgowatego, mam Panicum clandestinum a to inna bajka zupelnie.
Proso rozgowate tez zdaje sie do metra rosnie...Nie rozlazi sie
Kindzia 08:32, 17 kwi 2014

Mirka napisał(a)
W wolnej chwili sprawdzam co słychać Wiosna na całego do Ciebie zawitała piękne tulipki nad resztą też się zachwycam Pozdrówka zostawiam i też do pracy uciekam

Ach...wiosna Chyba każdy ją lubi Tulipanków mało mam, jak oglądam na forum...ach mus dosadzić jesienią
Ja też pozdrawiam Mireczko
Kindzia 08:36, 17 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Piękna wiosna i ten twój ład w ogrodzie
A kwiaty magnolii wielkie i pewnie pachnące
buki bardzo późno ruszają, codziennie oglądam moje i nic, a trawę obejrzałam, gdzie ją docelowo planujesz?

U Ciebie też poukładane Irenko I te Twoje hektary!
Tak, ta żółta magnolia pachnie przyjemnie. I żółciutkie kwiaty widać z daleka. To moja jedyna magnolka, dlatego się tak zachwycam
Już z bukami spokojna jestem, teraz tylko czekam.
Trawki chcę między kulkami bukszpanowymi i szukam czegoś takiego żeby zwiewne kłosy miało, ale nie bardzo gęste. Tylko taką mgiełkę między kulkami bym chciała.
Kindzia 08:39, 17 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Kasiu a jak ona w ogóle wygląda ta Isabella - róża - bo jak wrzucam w google to mi tylko dawczyni nazwy wychodzi i ew. perfumy i ani jednego zdjęcia kwiecia... Ty bedziesz mieć unikat Jak pasuje to próbuj... co Ci szkodzi... a nuż będzie ślicznie... U mnie aura paskudna... zimnica sakramencka. Buźka

Ona jest bardzo ładna, podobna do Ingrid, mniej karminowa, bardziej czerwień w fiolet wpada. I wyższa przede wszystkim.
Na duńskich stronach można ją sobie pooglądać. U nas mało.
Dzisiaj przynajmniej już słoneczko świeci od rana. Wczoraj bardzo zmarzliśmy na cmentarzu, ręce miałam zgrabiałe. Mimo ciepłej wody do mycia przywiezionej w termosie...

Buziolek
Kindzia 08:47, 17 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Szkoda na tyle zostawić ogród... człek sie do swojej ziemi przywiązał.
Magnolia piękna.. moja jeszcze w pąkach ..za zimno.

Siła wyższa Aniu, dzieci ważniejsze.
A moja mimo zimna, chyba chciała się pokazać, już jej kwiatów w tym roku nie zobaczę na pewno
Kindzia 08:57, 17 kwi 2014

Bea napisał(a)
Kasiu róża bardzo przypadła mi do gustu. Dobry wybór bo piękny ma kolor.

Ja między bukszpanowe kulki będę sadzić Hakonechola, zobaczę jak się to sprawdzi.

Pozdrawiam

Wygląda na piękną i polecona przez profesjonalistę, to ufam, że się nie zawiodę To ukłon w stronę męża, ja wolałabym Chippendale, mam jedną taką i jestem nią zachwycona.

U mnie się hakone nie zmieści między kulki, dlatego muszę czegoś innego poszukać.

Kindzia 09:09, 17 kwi 2014

Kasik napisał(a)
Cudnie u Ciebie Kasieńko. Wszystko rośnie, ze az miło popatrzeć. Piekne nam ta wiosna widoki oferuje. A i pszczółki uwijają się jak oszalałe. u mnie pod czereśnia, to jeden szum, -tyle ich tam pracuje.

Pozdrawiam

i Buziak

zielono się zrobiło Wreszcie ten szary brud zniknął. Zapełniają się rabatki bylinowe i serce się raduje
U Ciebie dużo owocowych drzew, to pszczółki ucztę mają. U mnie ich dużo było przy Nigrze, teraz już przekwitła, czekam na Umbraculiferę

Buziolek