Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

anna_g 16:44, 17 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Ale...źle mnie zrozumiałaś. Chodzi mi o to, że jak myślimy "róża", to taka Ingrid właśnie nam się pokazuje. Nie widzisz wtedy rozetkowej, tylko taką wyniosłą, omszoną i czerwoną I tak jest Ingrid właśnie Tylko ona wysokością raczej do Twoich zapotrzebowań pasuje. U mnie będzie koło wysokiej, zagłuszyło by ją. Dlatego wyższej potrzebuję. Isabella taka właśnie jest, ale czy taka piękna...okaże się...za 3 lata
Twoja róża już się zahartowała, w gruncie da radę, nie martw się.

Nawet nie wiesz jakie ja mam plany "po świętach"... ale ile zrobię, to już insza inszość...w weekend majowy znowu mam pełną chałupę ludzi

Kindzia jasne że Cię zrozumiałam tylko taki chochlik jakiś mi się uruchomił w środku i napisał co napisał No to czekamy na Isabellę nie przesadzaj z tymi 3 latami - to już za dużo cierpliwości Plany to ja też mam - udało mi się załatwić piątek 2-go wolne
boguslawa_ma... 19:40, 17 kwi 2014

Kasiu pozdrawiam
Agania 21:17, 17 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Wczoraj u nas przygruntowe przymrozki zapowiadali...miałam z balkonu moje cynie i astry zabrać, ale zapomniałam. I dobrze, żadnych przymrozków nie było. Zaoszczędziłam sobie przenoszenia tam i nazad. Przynajmniej prognoza na dzisiaj im się sprawdza. U nas cieplej już i piękne słoneczko
Właśnie sobie zaklepałam urlop na długi majowy weekend. Cały tydzień na wsi...ale podziałam Oby tylko pogoda dopisała...

Miłego dnia

Ale Ci zazdroszczę urlopu, ja nawet jutro do pracy......pogoda ma być i słońce i bez przymrozków, proso jest ok, dzisiaj dostałam przesyłkę z turzycami, pikne są

Udanego pracowitego urlopu i pięknej słonecznej majówki ci życzę
ewsyg 21:30, 17 kwi 2014

Weekend majowy, całotygodniowy, to dopiero kręgosłupowi dasz wycisk. Ja jeszcze nie mam buczka. Właścicielka sklepu ogrodniczego ( u której często robię zakupy) obiecała, że przywiezie mi pięknego buczka. Czekam, najprawdopodobniej po świętach, albo i majówce.
ewsyg 21:32, 17 kwi 2014

Ha, ha, ha, jak się chwalicie to ja nawet w sobotę idę do pracy, ale mam ten luksus, że ksiądz u nas będzie jajka święcił to sobie mogę koszyczek ze sobą do pracy zabrać
malgorzata_s... 21:36, 17 kwi 2014

Kasiu mam nadzieję że w maju to już ładnie będzie No i mamy się zobaczyć na zakupkach Buziam
ewsyg 22:29, 17 kwi 2014

Kiedy Wielkanoc nastanie,
Życzymy Ci na Zmartwychwstanie.
Dużo szczęścia i radości,
Które niechaj zawsze gości.
W dobrym sercu w jasnej duszy.
I niech wszystkie żale głuszy.

Kindzia 08:40, 18 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Kasiu,. dobrze, ze mróz ominął cię łukiem
dawałaś już różom nawóz?
Święta nie spędzacie w domku, nie jedziecie?

Na to wygląda, że ominął.
Róże dostały jak tylko ruszyły. Teraz już na pokrzywową odżywkę czekają
Nie, święta spędzamy u córki i zięcia. Córka ma dyżur w szpitalu w niedzielę, nie możemy jechać.
Kindzia 08:41, 18 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Mammmoooo... To jest jakaś zaszyfrowana wiadomość

Wcale nie Elu, wszystko wiesz
Kindzia 08:46, 18 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Kindzia jasne że Cię zrozumiałam tylko taki chochlik jakiś mi się uruchomił w środku i napisał co napisał No to czekamy na Isabellę nie przesadzaj z tymi 3 latami - to już za dużo cierpliwości Plany to ja też mam - udało mi się załatwić piątek 2-go wolne

Niestety, róża swoje pełne piękno pokazuje dopiero w trzecim roku po posadzeniu...Trza czekać
To też Ci się trafiło parę dni wolnego My zamykamy firmę na cztery spusty w piątek
Urlop mam zaplanowany na 28-30.kwietnia, ale mam ten komfort, że gdyby lało, to do pracy idę, a urlop wykorzystam kiedy indziej. Szkoda mi wolnego jak deszcz pada
Może wtedy, w ten piątek 2.maja, byśmy do Bestwinki się wybrali?