Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Bogdzia 19:17, 07 maj 2014

Moje już sie pokazały (liście buka) to i u Ciebie bedą bo u mnie wszystko najpóźniej.
Kindzia 19:33, 07 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Moje już sie pokazały (liście buka) to i u Ciebie bedą bo u mnie wszystko najpóźniej.

Jak się teraz nie obudziły, to już pewnie nic z nich nie będzie Ale nie powiem, z nadzieją jeszcze do nich w sobotę podejdę...
Tak się przed buczkami broniłam...jak się wreszcie zdecydowałam, to klapa Ale posadzę jeszcze raz.
Kasik 20:05, 07 maj 2014

Kasiu a jakie masz te buki ?

Byłam ostatnio w szkółce to nie wszystkie buki miały listki. Z tych które ja kupiłam tylko ten je miał. Poczekaj- może puści.

Szykuje nam się jakieś deszczowe spotkanie. Ale co tam - nie straszne mi przeciwności losu.
Agania 20:06, 07 maj 2014

Sprawdzałaś jak wyglądają korzenie w doniczkach przed zakupem, a może te szczepione na pniu, później startują, czy ty masz pendule na pniu, Kasiu?
Kindzia 20:11, 07 maj 2014

Kasik napisał(a)
Kasiu a jakie masz te buki ?

Byłam ostatnio w szkółce to nie wszystkie buki miały listki. Z tych które ja kupiłam tylko ten je miał. Poczekaj- może puści.

Szykuje nam się jakieś deszczowe spotkanie. Ale co tam - nie straszne mi przeciwności losu.

Już się na serio zaczynam martwić

Właśnie ja też taką prognozę widziałam, może się zmieni jeszcze. Przecież sadzenie będę miała

U Kapiasa lepsze warunki na takie duże spotkania, jest się gdzie schować, w Pisarzowicach zmokniemy jak kury
Agania 20:12, 07 maj 2014

Kindzia napisał(a)

Aniu...to by cud był, nadzieja mi już umiera

Kasia, ty nie zamieraj....................buki są bardzo trudne, ale może czeka cię miła niespodzianka..................ale jak nie to sprawdź pączki, powinny być nabrzmiałe woskowe, a nie suche.................powodzenia

Pisarzowice w deszczu? to parasole, wiatruwy na zostają, ale nasza pogodynka zapowiada słońce
Kindzia 20:12, 07 maj 2014

Agania napisał(a)
Sprawdzałaś jak wyglądają korzenie w doniczkach przed zakupem, a może te szczepione na pniu, później startują, czy ty masz pendule na pniu, Kasiu?

Nie sprawdzałam Tak, to purpurowe pendule szczepione na pniu.
Kindzia 20:16, 07 maj 2014

Agania napisał(a)

Kasia, ty nie zamieraj....................buki są bardzo trudne, ale może czeka cię miła niespodzianka..................ale jak nie to sprawdź pączki, powinny być nabrzmiałe woskowe, a nie suche.................powodzenia

Agatko, rozdrapywałam te suche łuski...wydawało mi się, że żywe, nawet dokładnie oglądałam, bo to w środku nie zielone było, tylko takie...ja wiem? brunatno-pomarańczowe trochę...ale teraz to już nic nie wiem. Nie chciałam maksymalnie rozgrzebywać tego pączka...
Teraz nic nie wymyślę, do soboty muszę poczekać. W piątek dopiero o północy przyjedziemy, po nocy nic nie zobaczę...
Bogdzia 20:19, 07 maj 2014

Mój się rozwinał dopiero dziś więc jak byłas to Twój miał jeszcze prawo byc w pąkach , przecież na ten mróz nie miał sie po co rozwijac.
Agania 20:24, 07 maj 2014

Mój Pendula rósł ładnie, jak osiągnął 2,5 m, usechł po zimie, a tak mi się wydawało, po czym wiosną ruszył do wys 60 cm, to co było powyżej umarzło i mam dalej małego starego buka na 60cm wysokości, takie mam z nim przygody, ale liście bardzo późno wypuścił wtedy, po tej katastrofalnej zimie w 2010 roku, w sobotę zobaczysz, trzymam kciuki