Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Mala_Mi 21:10, 21 sie 2014

Nie wiem co pochwalić.. lwa czy wodopój... jedno i drugie piękne I te jeżówki
Niemoc mam też.. i niechęć do wszystkiego... łączę sie w bólu...
Kindzia 08:17, 22 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu conicy ognisko pomogło. Już jej nie ma. Może racja że jak by było ładnie to bym dłubała w ogrodzie Dzięki Kasiu

Ja swoje trzy ze skarpy też chciałam do kaczoka wyeksmitował, ale eMusiowi się ich żal zrobiło i posadził przed drugą bramą...tam sobie dogorywają

Dzisiaj już ładnie, ale Ty masz pakowanie na głowie, to ogród od Ciebie odpocznie

Trochę Wam tego urlopu zazdroszczę
Kindzia 08:18, 22 sie 2014

Mirka napisał(a)
Nie pokazałam jeszcze bo rano do nich zajrzałam a teraz w pracy jestem Kopy dwa zostawiam

Po południu też jeszcze zdjęć nie było...może już teraz są

Trochę mi lepiej po tych kopach, znowu planuję
Kindzia 08:20, 22 sie 2014

gaga napisał(a)
...ale pięknie Twoje hortensje i róże i dalie Twój ogród nie kojarzy się z jesienią pozdrawiam.

Bo nie pokazuję jesieni Właśnie z rewolucją dalie mnie wstrzymują na jednej rabacie, na drugiej cynie. Do przymrozku trzeba czekać, szkoda mi kwiatów.

Ja też pozdrawiam
Kindzia 08:24, 22 sie 2014

ewsyg napisał(a)

Aż mnie zaskoczyło. ilość sztuk imponująca. A ile z tym pracy. Ja kocham byliny bo one takie samoobsługowe są. Jednak cóż warta by była wiosna bez cebulowych. Też będę sadziła, ale chyba dużo mniej. Policzę z ciekawości. U nas dzisiaj paskudna pogoda, a pracy dużo i urlop się kończy. U nas codziennie pada.Ziemię zamówiłam, ale nie da się wjechać, już się raz chłopina zakopał i teraz boi się przyjechać. To też wstrzymuje pracę.

Jak teraz wkopię cebule, to nie będę wykopywać. Jak się wyrodzą posadzę nowe. Nie lubię wykopywania...najgorzej z hiacyntami. Jak się rok nie wykopie, to już potem marnociny są

Już się wypogodziło, chyba tylko wschód Polski jeszcze paskudny
Nie martw się, teraz obeschnie, to będzie można do Ciebie wjechać. Powolutku sobie zrobisz
Kindzia 08:31, 22 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No to tak, jak u mnie cebule będą, a koncepcji na sadzenie brak...
Potwierdzam tawułka duża i na trzy można dzielić, ja już podzieliłam i jedna ciut odczuła, ale myślę, że twarda z nie sztuka i radę da...a tak przy okazji kiedy ją przycinasz Kasiu?

Buziolki, miłego dnia

Trochę się zaczęłam już zastanawiać gdzie te cebulowe...werwa mi wraca, ale nie wszystkie jeszcze mam rozplanowane...najgorzej z tymi starymi, pomieszane kolory mam...gdzieś upchnąć trzeba

Tawułki spokojnie radę dadzą, tylko wilgoć trzymaj. W zeszłym roku jesienią je ciachłam, w tym na zimę zostawię, niech coś z ziemi wystaje. Późną zimą, albo wczesną wiosną ciachnę, tak samo z turzycą palmową zrobię (wcześnie rusza).

Buziaczki
Kindzia 08:33, 22 sie 2014

Kasik napisał(a)
Kasia- wyszukaj sobie- Hortensja Dębolistna SNOWFLAKE - piękna. Ma kwiatki przeurocze, a krzak na jesień pięknie się przebarwia. - Muszę ją mieć.

Cudo!!! Tylko szerokie dupsko ma jak się rozrośnie...nie mam gdzie Ale u Ciebie, na tych hektarach, pokaże piękno !!!
Kindzia 08:34, 22 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu słonko świeci hurrrra Pychol do słońca wystawiłam i już mi lepiej

Wiadomo

Dzisiaj już całkiem dobrze
Kasik 08:41, 22 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Cudo!!! Tylko szerokie dupsko ma jak się rozrośnie...nie mam gdzie Ale u Ciebie, na tych hektarach, pokaże piękno !!!

Myślałam, ze może za huśtawką? tam w narożniku?
Tylko doczytałam, że te dębolistne to kwitną na zeszłorocznych pędach, ale może w takim zacisznym kątku nie przemarznie. Bo okrywania nie lubię.

Zara już troszkę pije- z naciskiem na troszkę, strzykawką na razie poimy choć to jej nie za bardzo pasuje. Zaczęła szczekać i troszkę się bawić. Nawet latała za swoim ogonkiem.
Lekarka wykluczyła wylew, to najważniejsze.

Buziaki

Kindzia 08:45, 22 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu dwa lata temu w sierpniu żygać mi się ogrodem chciało..... Przesadziłam z robotą. Przepraszm za wyraźenie...
Rok temu caluteńki sierpień odpuściłam, żadnych rewolucji, żadnego dosadzania i jesienią sily na kolejne reowolucje wróciły. W tym roku tak samo. Sierpień przeznaczam na drobne prace ogrodowe, za rok nawet lipiec. Bo ile można sadzić i rewolucjonizować? Ogrod nigdy nie będzie u pedentek idelany! Więc trzeba sobie dać na wstrzymanie i się nim cieszyć a nie ciągle pracować. W najbliższy weeknd będzie powrót lata i Ty nic nie rób tylko delektuj się różami i odpoczyw? A jesienią poszalejemy z cebulowymi
Buziaki

Ja i tak Cię nieustająco podziwiam za zapał do pracy, ambicję i niezmordowane zaangażowanie. Właśnie mnie to zniechęciło, że niby powinno być już w miarę na gotowo, a ciągle coś wyskakuje...wrzucę na luz, masz rację Zresztą teraz i tak czasu na ogród by wiele nie było...znowu się rozgrzeszam...
I dziękuję