Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013

anna_g 14:52, 23 cze 2013

Super relacja - ile by nie było tych zdjęć to ciągle chce się jeszcze i jeszcze... Bardzo miło Was zobaczyć, móc dowiedzieć się jak wyglądacie... Super. Cieszę się z Wami, że było tak cudownie, wesoło, ciepło i przyjaźnie... Takie spotkanie dodają energii, zapału, radosci - nie tylko Wam którzy tam byliście ale i nam którzy mamy możliwość oglądać i czytać tą relację. Fantastyczne spotkanie... Dzięki że mogłam w nim przynajmniej wirtualnie uczestniczyć. Pozdrawiam cieplutko
JulkAd 16:23, 23 cze 2013

Dzięki wszystkim, nacieszyłam oko widząc Was uśmiechniętych i radosnych
wojtas2101 16:23, 23 cze 2013

Janina 16:23, 23 cze 2013

Jeszcze ja chcę podziękować za wspaniały dzień. Razem z Ozz prezentowałyśmy grupę krakowską. Było cudownie, poznałam wspaniałych ludzi i obejrzałam piękne ogrody, w ogóle cały Komorów jest piękny.
Konstancja30 16:31, 23 cze 2013

tak wiele emocji ... tyle wrażeń ... trochę to sobie poukładałam ... dodałam zdjęcia i spróbuję przekazać ...
Święto Róż ... słoneczna sobota ... dzień pełen wrażeń ... i dzień, który zapamiętamy ja i Adaś jako jeden z najpiękniejszych ... i nie tylko dlatego, że mieliśmy możliwość zobaczyć róże i nie tylko w kilku ogrodach i to w ich najlepszym czasie ...

Danusiu dziękuję ja i Adamo za to, że któregoś dnia powstało "ogrodowisko" ... za to, ze jesteście Ty i Witek ... za to, że zmieniając małe kawałeczki ziemskich areałów w piękne zakątki układacie niczym puzzle tę wyższą formę naszego istnienia ... i za to, że łączycie ludzi ...

mieliśmy wielkie szczęście i zaszczyt pobyć tego dnia wśród fantastycznych ... pogodnych i przemiłych ludzi ... a to wielki dar od życia ...

tyle ludzi połączonych pasją ... tyle uśmiechów ... tyle życzliwości i radości ... tyle endorfin i buziaków ile dziś zostało popełnione !!! ... to Wasza wielka zasługa i myślę, że wielki sukces Wasz i nas wszystkich, ze sobie w tym i z tym bonusem od zycia jesteśmy ...

Dana ... Witek bardzo dziękuję ... Adamo też ...

ogród mnie oczarował ... wiedziałam, że zachwyci bo przecież łapczywie oglądam każde zdjęcie ... jednak konfrontacja z rzeczywistością była wulkanem zachwytu ... to zasługuje na osobny post ...

najważniejsza była dla mnie ta chwila kiedy miałam Danusię tylko dla siebie !!! ... tak długo czekałam na taką możliwość Danusiu jesteś dla mnie wielkim autorytetem ... jako kobieta (bo ten Witek patrzy na Ciebie wciąż tak jakby innych kobiet nie było ) ... jako koneserka piękna a przede wszystkim jako człowiek, który posiada tak ginącą dziś umiejętność łączenia ludzi ... nie wiem co mówiłam na tej ławeczce ... jej nie pamiętaj bo ze szczęścia zupełnie się mi neuron rozplaskacił ... bardzo dziękuję i czekam na nasz następny czas ... może będziecie w pobliżu ...

dziękuję też pogodnym i fantastycznym ogrodowiczanom za wspaniały dzień ...

dziekuję Przemko za to, że nas dowiózł bezpiecznie i Dziewczynom Asi i Kasi za podróż z uśmiechem ... wesoło i miło było móc z Wami podróżować ... i być ...

dziekuję Anulce ... Anula oddałaś rabatom i ogrodowi swą subtelność ... i odrobinę szaleństwa ... i czułam się tam taaka "zaopiekowana" ... żon chiba też

dziękuję Kasi bo w ogrodzie z banią był też domek na drzewie ... chcieliście kiedyś mieć taką samotnię ? ... bo ja chciałam ... to sobie zobaczyłam ...

dziękuję Kasi - Greglis bo na ulicy Pąsowej Róży wpadłam niczym Alicja w zaczarowany świat koloru ... zapachu ... i magii ... czułam się jak po drugiej stronie lustra ...

Bogdzia 16:31, 23 cze 2013

Weszłam już do kilku osób i zaczęłam pisac o wrażeniach ale pomyślałam że i tak do wszystkich pewnie nie wejde a Wszystkim chce to powiedziec, :Jesteście cudowni. Brak mi słow by napisac jak bardzo sie cieszę że was poznałam (niektórych) a innych ponownie mogłam uściskac. Cudnie jest byc wsród Was. I napiszę jeszcze to co napisałm do Bociusia : Nie ma nigdzie na swiecie tylu cudownych ludzi w jednym miejscu.Danusia stworzyła cos czego sie pewnie nie spodziewała kiedy zakładała Ogrodowisko--miejce gdzie są sami wspaniali ludzie.Dziękuję Wam wszystkim za ten cudny dzień.

czas aby opisać ten dzień ... zapamiętać tu te niesamowite emocje ... obrazy i nastrój ...

jeden dzień ... cztery ogrody ... nieskończone obrazy piękna ... radość i wspaniały nastrój wielu człowieków ... w zasadzie nie do opisania ... nie do pokazania bo cokolwiek się nie zrobi to nie jest się w stanie oddać tego co działo się tam ... w Komorowie ... w tę słoneczną sobotę ...

gdy nawigacja doprowadziła nas do celu wiedziałam, że coś się zaczęło ... to w końcu zderzenie z żywą legendą

powitał nas "Ogród nie tylko bukszpanowy" ... aleją hitkotową i grupką pierwszych ogrodowiczan ...
ta aleja jest fantastyczna ... oplatający ogrodzenie bluszcz ... wczepione w niego powojniki i róże ... przepychające pod ich stopami naparstnice ... i wiele wiele innych kfiatków ...

po drugiej stronie muru perfekcyjnie zagospodarowana przestrzeń ... niewiarygodne jak pięknie można wykorzystać każdą przestrzeń ... nawet najmniejszą !!! ... nie ma zbyt małych areałów ... przekonałam się na własne oczy ... praca - rośliny i wyobraźnia a potem to już tylko uczta zmysłów ... to mnie przyznam trochę oszołomiło ... i nie mam tylu zdjęć ile bym chciała ... ale ileż może jeden zachwycony neuron znieść

ten zakątek w wydawałoby się miejscu bez większych możliwość u Dany jest poezją ... siła roślin zwielokrotniona taflą lustra ...

lustro i woda to coś co tworzy w nie tylko bukszpanowym zakątki, w których można zapomnieć ... zapaść się w odpoczywanie i relaks ... i mieć lubieżnie nieskromne poczucie luzu ...

takich miejsc jest w ogrodzie Danusi tak wiele ... co jakiś czas znajdzie się ławeczka na której można przysiąść i zawiesić wzrok na czymś pięknym ... stół na tarasie zaprasza ... leżaczki obiecują drzemkę ...

Zaczarowany ogród Kasi

za każdym razem gdy pojawia się jakikolwiek obraz z ogrodu Kasi zachwycam się i wołam pazernie o więcej ... bo zawsze za mało się wydaje ...

a teraz byłam ... widziałam i wiem ... wiem, że żadne zdjęcie nie odda tego się dzieje na ulicy Pąsowej Róży ... ... Kasiu stworzyłaś ogród, w którym faktycznie ... tak jak sugeruje adres przekracza się granicę czasoprzestrzeni na wydawałoby się nierzeczywistą ...

różnorodność kwiatów z maestrią skomponowana w odurzającą całość ...
tak w rodzaju ... jak w kolorze ... kolorze, który raz subtelnie się łączy i przenika wręcz a raz wybucha kontrastem by oszołomić ... a gdy do tego dołączy się unoszący wokół zapach lawendy, heliotropu i róż (a i wiele innych których nie pomnę ) to można się zatracić ...

gdy rok temu zainspirowana angielskimi rabatami powiedziałaś trawnikowi "nie" i stworzyłaś graficzny zamysł nie wiedziałam, że w rzeczywistości może być piękniej a może ...

detale zatopione w kwiatach podkreślają nastrój zaczarowanego ogrodu ... i ten kadr, który kiedyś kazał mi za paprociami latać ... była tu jeszcze biała naparstnica ...

aniołek i kulka to szczegół na skrzyni z warzywami ...

i na koniec zapach niesamowitej róży, który gdzieś już był ale gdzie ???

Kasiu dziękuję to był spacer, który zostanie na długo w pamięci ...

Raj Anuli
pobyć choć chwilę w miejscu, które udomawiasz to wielki rarytas i zaszczyt ... i radość ... sama zobacz

przekazujesz tym rabatom swoją subtelność ... nadajesz szczegółem nutkę elegancji ...

i pozwalasz na odrobinę szaleństwa ... i tak to jest mały raj tak jak chciałaś ... Anulka ... Paweł i Franio ależ macie raj

i potwierdzam ... pyszna kawa ... przesympatyczna gospodyni ... miłe rozmowy ... i odrobina zabawy ... Anula czułam się taka zaopiekowana i szczęśliwa

i też jak na mnie ... normalnie nie mam zdjęć

skrzynka na listy ... fantastyczna ... i ten czas zamknięty w donicy ...

ja normalnie fotografuję nawet oddech ... ale dziś ważniejsze było zapamiętać ... przeżyć ... mieć wspomnienia ... tylko małe pstryknęcia ... gdzieś w międzyczasie ...

Anulka ... taką sobą zachwycałaś i zarażałaś tym uśmiechem dziewczynki i taką piekną zobaczyłam ulubioną rabatę ... tylko teraz to mam tych ulubionych więcej ...

...

rozmowy toczyły się przy stole

i w ogrodzie ...

i pocztówka w donicy z Anglii

Bogdzia 16:33, 23 cze 2013

Iza przepraszam że weszłam akurat w środek Twojej pięknej relacji, nie wiedziałam że akurat piszesz.