Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 21:37, 25 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Matylda jakie ładne przeobrażenie tego zakątka a za kilka lat będzie co podziwiać,trzymam kciuki bo pięknieje u Ciebie

Jutro jak znajdę chwilę będzie jeszcze kilka zdjęć bo troszkę zrobiłam.
Niezbyt spektakularnie to wszystko wygląda, ale przynajmniej troszkę uporządkowałam
Mathildis 21:39, 25 lip 2014

Jagodaa napisał(a)
Śliczna kaskada surfiniowa, nigdy nie próbowałam ich uprawiać. Chyba białe mi się najbardziej właśnie podobają .

Wolę je od pelargonii i begonii - nie śmiecą tak bardzo, choć mają inny minusy - lepiej wyglądają pod zadaszeniem, od deszczu trochę brzydną i są żarłoczne i trzeba je podlewać codziennie, a w upały 2 razy dziennie.
W zeszłym roku miałam jeszcze bakopę taka chmurka z mnóstwem drobnych kwiatów i też fajna była
ale zdjątka nieciekawe:

elzbieta_g 21:42, 25 lip 2014

Mathildis napisał(a)
Aniu Jagódko dzieciaczków na razie nie widać.... Matylda też rzadziej zagląda... a może raczej zagląda wcześnie rano kiedy chłodniej jest a ja nie mam czasu jej podglądać...

co ja bym dała za taki zakątek, u mnie zero drzew w ogrodzie masz tak cudnie... i ta Matylda....powzdycham bo tylko to mi pozostało
Mathildis 21:47, 25 lip 2014

Borbetka napisał(a)

Rośliny lubią Agrecol - ja nie mogę z tej reklamy , . Albo "pożegnanie z komarem" w TV po Mai, kto to wymyśla, o matko?
Lasek ładniutki.

Monia "pożegnanie z komarem" też mnie rozłożyło na łopatki, ale na agrecol albo nie wpadłam albo mój mózg nie zarejestrował
A masz jakiś wypróbowany lepszy nawóz do kwitnących??? Chętnie skorzystam z rady bo ja dopiero 2 rok w "balkonowe" się bawię
Zielona 21:49, 25 lip 2014

Anka. Jak Ty utrzymujesz taki idealny trawnik w otoczeniu, które nie jest najłatwiejsze? Rewelacyjny jest! Pamiętam Twoją wertykulację. Czy jesienią planujesz kolejną?

U mnie vanilki też takie pochylone. One chyba znacznie mniej sztywne od limek są. Być może w kolejnych sezonach się wzmocnią, ale na razie mam wrażenie, że jednak uginają się pod ciężarem kwiatów.

Zagospodarowane miejsce wcale nie wygląda pusto. Przecież rośliny urosną a Ty masz ogromny teren. I wiesz co... chyba złudzenie na Twoich zdjęciach dają wysokie drzewa. Przy ich rozmiarach powstaje na fotce wrażenie, że to, co posadziłaś jest małe. Gdyby to były dokładnie te same rabaty, ale bez wielkich drzew, wyglądałoby inaczej. Zawsze, kiedy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu mam z tyłu głowy obraz wiekowego lasu. Trudno konkurować z jego rozmiarami

Buziak

PS Matylda i surfinie... wow
Zielona 21:51, 25 lip 2014

Mathildis napisał(a)

Monia "pożegnanie z komarem" też mnie rozłożyło na łopatki, ale na agrecol albo nie wpadłam albo mój mózg nie zarejestrował
A masz jakiś wypróbowany lepszy nawóz do kwitnących??? Chętnie skorzystam z rady bo ja dopiero 2 rok w "balkonowe" się bawię

Ja kupiłam polecany przez Anię "lecę w kulki" Planton S do surfinii. Tani, wydajny i efektowny. Widziałaś zeszłoroczne surfinie Ani?
Mathildis 21:52, 25 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

co ja bym dała za taki zakątek, u mnie zero drzew w ogrodzie masz tak cudnie... i ta Matylda....powzdycham bo tylko to mi pozostało

Eluś Twoje też urosną niedługo i też troszkę cienia będziesz miała.
Naprawdę się Wam podoba??? Bo ja czasami nie wiem czy w ogóle zdjęcia wrzucać bo takie mi się wszystko nijakie wydaje....
Wiem, że Matylda jest popularna więc chociaż na nią u mnie popatrzeć możecie
Mathildis 21:53, 25 lip 2014

Zielona napisał(a)

Ja kupiłam polecany przez Anię "lecę w kulki" Planton S do surfinii. Tani, wydajny i efektowny. Widziałaś zeszłoroczne surfinie Ani?

Jak je zobaczyłam u Ani to zaraz sobie powiedziałam w przyszłym roku takie i żadne inne
Mathildis 21:57, 25 lip 2014

Zielona napisał(a)
Anka. Jak Ty utrzymujesz taki idealny trawnik w otoczeniu, które nie jest najłatwiejsze? Rewelacyjny jest! Pamiętam Twoją wertykulację. Czy jesienią planujesz kolejną?

U mnie vanilki też takie pochylone. One chyba znacznie mniej sztywne od limek są. Być może w kolejnych sezonach się wzmocnią, ale na razie mam wrażenie, że jednak uginają się pod ciężarem kwiatów.

Zagospodarowane miejsce wcale nie wygląda pusto. Przecież rośliny urosną a Ty masz ogromny teren. I wiesz co... chyba złudzenie na Twoich zdjęciach dają wysokie drzewa. Przy ich rozmiarach powstaje na fotce wrażenie, że to, co posadziłaś jest małe. Gdyby to były dokładnie te same rabaty, ale bez wielkich drzew, wyglądałoby inaczej. Zawsze, kiedy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu mam z tyłu głowy obraz wiekowego lasu. Trudno konkurować z jego rozmiarami

Buziak

PS Matylda i surfinie... wow

Trawnik na froncie nie wygląda już tak rewelacyjnie - mimo podlewania jest mocno przesuszony. Daje mi się we znaki też kończyna - mus powtórzyć oprysk na dwuliścienne. Jesienią raczej tylko zgrabię trawnik - bez wertykulacji i troszkę wapna mu podrzucę, na wertykulację przy tak krótki dniu raczej się nie zdecyduję.

Musiałabym tak jak Mała Mi kogoś jako miarkę przy rabatkach postawić by było widać jaka to skala Tego się będę trzymać - że w rzeczywistości mój ogród wygląda lepiej niż na fotkach

Martuś a może przyjedziesz i pooglądasz na żywo - daleko nie masz
Zielona 21:59, 25 lip 2014

Mathildis napisał(a)

Eluś Twoje też urosną niedługo i też troszkę cienia będziesz miała.
Naprawdę się Wam podoba??? Bo ja czasami nie wiem czy w ogóle zdjęcia wrzucać bo takie mi się wszystko nijakie wydaje....
Wiem, że Matylda jest popularna więc chociaż na nią u mnie popatrzeć możecie

Aniu. Już kiedyś zwróciłam uwagę na podobny Twój wpis o tym, że "przynajmniej Matylda popularna". Może się narażę, ale wierz mi, że mnie Matylda nie rusza. Owszem, pierwsze fotki były dla mnie ciekawe, ale teraz... Matylda się nie zmienia, ale Twój ogród tak. Dlatego tu zaglądam. A Twój ogród na pewno nie jest nijaki. Masz wbrew pozorom trudny teren. Musisz dopasować się do miejsca, w którym mieszkasz, bo nie da się ominąć tego, że narzuca ono charakter. Ale to też wielki plus. Bo powstający ogród jest niepowtarzalny, wpisany w naturę, ale nie konkurujący z nią. Kiedyś pokazywałam Tobie ogród Joanny, której bloga czytam od 2010 roku. Nawet wkleiłam Tobie fotkę clematisa pnącego się po pniu, pamiętasz? To ogród jak Twój - wpisany w las... Zajrzyj tam, bo ostatni wpis jest właśnie o ogrodzie.
http://mygreencanoe.blogspot.com/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies