Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

AgnieszkaW 23:31, 26 lip 2014

Mathildis napisał(a)
Dziękuję Wam za życzenia dzisiejszy dzień był bardzo intensywny i wyczerpujący .... więc wrzucę kilka zdjęć i zmykam spać
Dobranoc.

Aniu, czy ta tym zdjęciu to sośnica? Taka już wielka? Jak ją chronisz zimą? Jest piękna
Mathildis 23:38, 26 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Aga ja u Ciebie nadrabiałam a Ty u mnie siedzisz???
tak to sośnica... od początku z premedytacją jej nie okrywałam rośnie w tym miejscu 4 rok i ani razu nie przemarzła...
znajoma co roku okrywała aż drzewko było zbyt duże i tej zimy co nie było okryte dość mocno przemarzło, zregenerowało się w ciągu 1-2 lat i teraz wygląda atrakcyjnie
Mathildis 23:41, 26 lip 2014

Zielona napisał(a)
Anek - najlepszego z okazji imienin

PS Przeczytałaś o ogrodzie Joasi?

Dziękuję, poczytałam, wrzucam wnioski -
1.wystarczy tylko chcieć
2. Mam piękny ogród ( z kilkoma miejscami do poprawki ) tylko niefotogeniczny

a tak serio czytając wczoraj po raz pierwszy nie wiedziałam na czym skupić mój wzrok więc może uda mi się jutro na spokojnie przeanalizować.
iwonaal 10:38, 27 lip 2014

Aniu, spóźnione życzenia, wszystkiego najlepszego Śliczne zakątki pokazałaś.
Alisonek 13:52, 27 lip 2014

Aniu również spóźnione ale szczere życzenia imieninowe, wielu sukcesów w Twoim bardzo wymagającym ogrodzie. a na wycieczkę po Twoich włościach też sie wpisuję, a właściwie wpraszam buziakiii
Elik 08:11, 29 lip 2014

Bardzo fajnie Ci się rozrosły surfinie. Bardzo je lubię z resztą – miałam w zeszłym roku białe i mam teraz. Ale te obecne moje-podejrzewam, że petunie, zupełnie inaczej rosną i brzydsze. Ale fakt, czasu mam mniej i je trochę zaniedbałam też. A poza tym moje okna chyba nie bardzo się nadają do surfinii – za dużo słońca i je przypala. A szkoda.
Mi się podoba Twój ogród Aniu i zaglądam nie dla Matyldy, sówek czy innych stworzonek (choć luuuubię) Ale lubię podglądać wszelkie zmiany i jak powstają. Uwielbiam takie „ przed” i „po”. Może po części dlatego też, że sama mam istne pobojowisko a postępy i zmiany u innych dają mi kopa i motywację do działania.
Mathildis 20:17, 29 lip 2014

Iwono, Alu, Elu - dziękuję za życzenia

Ala - jak najbardziej zapraszam do siebie, ale uprzedzam, że zbyt gościnna nie jestem Zawsze znajdzie się u mnie kawa i jakieś ciasteczka względnie inny deser, ale niestety na "prawdziwe" podejmowanie gości z odpowiednim przygotowaniem wszystkiego, nie mam za bardzo czasu. Masz ochotę przyjechać z Martą czy troszkę wcześniej mnie odwiedzić? Mam luźniejszy czas od 12 do 17 sierpnia (oprócz soboty), co Ty na to?

Elu -zdecydowanie bardziej polecam surfinie niż petunie. Dziękuję za podniesienie na duchu, czasem gdy wyjdę do ogrodu to bardzo mi się on podoba, a innym razem nie mogę na niego patrzeć... szkoda, że zmiany zachodzą tak powoli - bo samą pracę w ogrodzie lubię- tylko chciałabym by piękniał troszkę szybciej
admete 07:51, 31 lip 2014

Spóźnione życzonka wszystkiego naj naj
Elik 11:59, 01 sie 2014

Aniu, rozumiem Cię, bo ja też nie mogę czasem patrzeć na moje pobojowisko I też chciałabym dużo rzeczy zrobić JUŻ, a tu że tak powiem… siła wyższa Po troszeczku, po troszeczku i będzie dobrze! Zobaczysz za rok, nie poznasz ogrodu.
gierczusia 16:43, 11 sie 2014

kachat napisał(a)
Jak ty w ogródku kopiesz z takimi pazurami! I jak to możliwe, że się nie połamały i wyglądają wciąż jak prosto od manikiurzystki... Ja mam teraz łapy jak górnik niemal :/

Achhhhh, bo takie czorne Paznokietki to u nas na ogrodowisku zwiemy " blekfrencz ".. Uwielbiam te nasze " hasełka ".. Blekfrencz jest zdaje się Małej Mi albo Madzenki

Ściskam Aniu .. Genetycznych paznokci naprawdę Zadraszczam