cudne zdjęcia wiewióry - jest prawie zwierzątkiem domowym już chyba, u nas mimo bliskości lasu nie przychodzą, parę lat temu jak byliśmy jedyni na ulicy mieliśmy liski za płotem, uroczo się bawiły
tawuła potrzebuje słońca, macrophylla pięknie się przebarwia już wczesna jesienią, kwiaty to ułamek jej uroku, obcinam po przekwitnięciu i czekam na jesień
Ale mie dawno na Leśnym Wzgórzu nie było, ale widze cie Mathildis u innych, czytam twoje świetne i dowcipne rymowanki - trafione w dyche !
Wiosna u ciebie zawitała na dobre, zazdroszcze ci krokusów w białym kolorze, musze u siebie uzupełnic koniecznie takie jesienia bo póki co jak wychodze do ogrodu to tęsknym okiem patrze na białe krokusy u sąsiada.
Na rabacie z kamieniami Ania dobrze podpowiada zeby dac cebulowe co by cieszyły oko po zimie a potem ich liscie schowaja sie w hosty i nie będą wnerwiać.
Matylda śliczna i jaka towarzyska ! Moja sunia nie pozwoliłaby zeby sie cokolwiek zywego pojawiłao w ogrodzie, goni kazdego kota, jeża itp ( to dobermanka...) jedynie ptaków mam duzo i tych "miejskich" i tych z lasu za płotem.
Pozdrawiam !
Przycięłam na jesień.... zrobię zdjęcia może ktoś podpowie, czy jeszcze je mocniej przyciąć....
może po prostu za dużo cienia u mnie ma... przyjrzę się uważniej w tym roku jak nie spełni oczekiwań to wylatuje na jesień....
Zwierzęta to dla mnie część ogrodu po prostu uwielbiam je podglądać... tylko jakoś psa nie mogę nauczyć by odpuścił wszystkim jeżom i wiewiórkom Lisów u mnie nie widziałam, ale to nie znaczy że nie bywają.... pełno ich w okolicy więc pewnie i do mnie zaglądają... widziałam w kilku miejscach pod siatką wytartą ziemię, ale nie mam pewności czy to psy czy jakieś inne stworzonka.... jeszcze 2 lata temu mieszkał u nas także dziki królik - ale niestety zginął śmiercią tragiczną pod kołami jakiegoś auta.
białych krokusików też dosadzę na jesień i może (jak Tarninka się zlituje) dosadzę też inne białe wiosenne
Anka Leśne Wzgórze;
"Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth." Marcus Aurelius