Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

gierczusia 20:25, 02 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
Odwiedzających za brak zdjęć przepraszam - siła wyższa..... obiecuję poprawę już w ten weekend

Mam jeszcze pytanie dotyczące hortensji - może ktoś podpowie, którą wybrać?
Silver Dollar
Limelight
Pinky Winky
Vanille Fraise

A może jeszcze jakąś inną???
Proszę głosować

Ja ma limelighta tylko więc marny ze mnie znawca ... Ale zawsze mogę Ci polecić hortensjofigę ... Czyli cuś co było w moim mniemaniu hortensją dębolistną a było figą ....

Tak serio

Mam Limelight , kwiaty białe , dłuuuugo kwitnie , stożkowe....

Mnie bardzo podoba się anabelka .. Bo ma idealne białe kuleczki

Ściskam

A wybór należy do Ciebie
Juzia 20:32, 02 kwi 2014

Zacznij od Vanilki.... a później zapragniesz więcej
Mathildis 20:51, 02 kwi 2014

Ogłaszam wyniki Waszego głosowania
1. Vanilka
2. Limka
3. Silver Dollar
4. Phantom

Pinky Winky została skreślona z listy

A tak serio teraz zdecydowałam się na Vanille Fraise - mam dla niej dobre miejsce z podłączonym kropelkowym i dość dobrą ziemią..... Później chyba zdecyduję się na Phantom (dziękuję Aniu Mi za podpowiedź) bo wyczytałam, że ma mniejsze wymagania od innych hortensji, więc powinna dać radę na innym miejscu, gdzie też chętnie widziałabym hortensje. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za Wasze głosy.

Mirella 21:01, 02 kwi 2014

Inny Wiewiór też uroczy
Elik 21:28, 02 kwi 2014

Znalazłam wiewióry, znalazłam! A inny wiewiór też fajny? Jak Ty je rozróżniasz?
elzbieta_g 21:29, 02 kwi 2014

ha! wiewióry znalazła ale na dziś dajesz wycisk mózgowy
Mathildis 22:21, 02 kwi 2014

Elik napisał(a)
Znalazłam wiewióry, znalazłam! A inny wiewiór też fajny? Jak Ty je rozróżniasz?

Powiem krótko Matylda ma wszystko w d..... Gdy jest na tarasie, a ja na taras otwieram drzwi i wychodzę Matylda udaje, że mnie nie widzi... ja robię to samo i tak sobie stoimy (czasem siadam na ławkę) i udajemy, że tej drugiej nie ma. Natomiast pozostałe bacznie mnie obserwują i wystarczy jeden nieostrożny ruch i już hycają po trawniku na drzewo i podglądają mnie z wysokości. Matylda jest już chyba starsza... a może tylko bardziej zrównoważona? Zachowuje się "statecznie" a pozostałe to takie urwipołcie bardzo energiczne i żywiołowe. Na zdjęciach nie mogę Wam tego pokazać, ale one cudownie machają ogonami....
Mathildis 22:25, 02 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
ha! wiewióry znalazła ale na dziś dajesz wycisk mózgowy

Eluś, a mówią, że od myślenia głowa nie boli....
Trudno jest zrobić zdjęcie jednej wiewiórce (no chyba, że pozuje jak Matylda) a trzem naraz to masakra.... wiesz ile kliszy napsułam zanim się "udało"
Juzia 10:02, 03 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Powiem krótko Matylda ma wszystko w d..... Gdy jest na tarasie, a ja na taras otwieram drzwi i wychodzę Matylda udaje, że mnie nie widzi... ja robię to samo i tak sobie stoimy (czasem siadam na ławkę) i udajemy, że tej drugiej nie ma. Natomiast pozostałe bacznie mnie obserwują i wystarczy jeden nieostrożny ruch i już hycają po trawniku na drzewo i podglądają mnie z wysokości. Matylda jest już chyba starsza... a może tylko bardziej zrównoważona? Zachowuje się "statecznie" a pozostałe to takie urwipołcie bardzo energiczne i żywiołowe. Na zdjęciach nie mogę Wam tego pokazać, ale one cudownie machają ogonami....

bartek_luberda 21:04, 03 kwi 2014

Matylda super