Chciałabym prosić o radę w zagospodarowaniu tego fragmentu przed domem. Co wyrzucić a co zostawić? Może zmienić kształt rabaty i powiększyć? Clementis pięknie kwitnie i jego bym chciała zostawić oraz ozdobne kule reszta pustka w głowie. Na całości zostanie naniesione nową ziemią. Bardzo proszę o pomoc.
[img size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/123/1232418/original.jpg[/img
]
Toszka dziękuję.
Właśnie za to dziś się zabieram. Cała trawa zostanie zerwana bo jest w niej pelno wszystkiego. Zastanawiam się nad kształtem rabaty.
Mamę też prośbę do Dorotki jeśli by mi mogła zrobić jakiś zarys co i jak?
Na tą chwilę udało mi się tyle zrobić. Muszę jeszcze kamyki i chwasty powybierac.
Danusiu,
Chciałabym się dowiedzieć czy dobrym pomysłem jest posadzenie między kulami (w drugim rzedzie)trytomy? myślałam żeby zrobić lekki łuk od rodendronu lekko zwężając do ostatniej kuli. Nie mam pomysłu co posadzić w miejsce gazeni? Może hortensje?
Czerwony trytoma
żółty hortensja (tylko nie wiem jaka)
przydałoby się coś na wykończenie. Co myślicie? Niestety to moje pierwsze kroki w ogródku więc dość niepewne. Jest to iprzy wejściu więc zależy mi na atrakcyjności.
Trytoma nie jest najlepszym rozwiązaniem tym bardziej na początek
Często są problemy z jej przezimowaniem - gnije, lepszym a podobnym rozwiązaniem będą liliowce i raczej nie wystarczy tam miejsca na hortensje.
Strasznie mini ta rabatka, jakie ma wymiary? Jak tam z nasłonecznieniem.