Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 20:16, 20 mar 2014

Paula jakieś fotki są, ale nie ma czego podziwiać poza bałąganem, już wkrótce będą pojawiały się rośliny

Magda wszystkie materiały na donice już obecne, pozostaje tylko wyciąć i skręcić forme, jak wszystko pójdzie po mojej myśli w sobote zaleje forme to w przyszłym tygodniu będzie można rozformować i zobaczyć czy dobrze sobie kombinuje. Zastanawiam się tylko nad wymiarem kostki, 20, 25 czy 30cm?
malgorzata_s... 20:19, 20 mar 2014

Wyrwidąb jesteś normalnie Wycięcie czegoś to czasem trudna decyzja ale ja wierzę że będzie piękniej
leon60 20:38, 20 mar 2014

Ale tu się dzieje
Sadzonki z alle..? czyżby nick agrot..... ?
Luki 20:52, 20 mar 2014

Gosiu oby było ładniej bo jesze dostane wypowiedzenie umowy zamieszkania w domu

Olu dzieje się dzieje a sadzonki dokładnie z tego miejsca.
AlKa 20:55, 20 mar 2014

O widze ze praca wre Podgladam i kibicuje A co do bukisikow to hm... kurcze a miałam zamawiać z tego źrodła
malgorzata_s... 20:58, 20 mar 2014

Luki napisał(a)
Gosiu oby było ładniej bo jesze dostane wypowiedzenie umowy zamieszkania w domu

Olu dzieje się dzieje a sadzonki dokładnie z tego miejsca.

Łukasz zajrzyj do mnie Wszystkie kobity chcą cię adoptować Będzie pięknie wierzę w twój talent ale jakby co to masz alternatywę
Magda70 21:09, 20 mar 2014

20 cm małe... chociaż zależy do czego mają być...do jakich roślinek.
Jak już się bawić to ciut większe na początek...30??
Paulaa 21:10, 20 mar 2014

Łukasz ty to normalnie Hercules jesteś takie wielkie drzewo w pojedynkę, no szacun

Luki napisał(a)
Buksików nie pokaże bo jestem troche zły i nawet o zdjęciach nie myślałem. Na 50 zamawianych sadzonek 10 jest idealnych 20 akceptowalnych, a reszta to jakaś kpina 20-30cm nierozkrzewione patyki, Teraz to się zastanwiam czy planowane 15szt na metr nie będzie za mało, ale będę kombinował i jutro się okaże co z tego wyjdzie.

Z racji wcześniejszego powrotu do domu zabrałem się za wycinanie drzewa co nie było takie łatwe.
Zebrało mi się na sentymenty i chyba z godzine z nim rozmawiałem oczywiście w myślach, żeby mnie za wariata nie zabrali
W końcu wyciągnąłem sprzęt i co najlepsze własnymi ręcami wyłamałem drzewo w całości czułem się jak jakiś herkules, ale to dzięki bardzo kruchym korzeniom Sumaka. Póżniej dwie piły i w 20 minut drzewo stało się małą stertą drewna
Pokaże zdjęcia bałąganu podczas wycinania jak mi się przypomniało o aparacie, teraz niech wyobraźnia szaleje tam ma być ładnie.

Luki 21:12, 20 mar 2014

Alka z taką oficjalną opinią poczekam do jutra, bo to było pierwsze wrażenie. Było w paczce dodatkowe 6 sadzonek i zobacze jak wszystko posadze bardzo możliwe, że efekt przekona mnie do pozytywnej opini

Gosiu już czytałem jak to niewinne zdanie może narobić zamieszania
Luki 21:17, 20 mar 2014

Paula wszystko zaleta słabego drzewa z podgnitym pniem, ale bardzo mnie to ucieszyło, że tak łatwo poszło, bo myślałem, że cały dzień zejdzie mi na wykopywanie korzeni

Magda tak też zrobie 30 miałem jako pierwszą myśl, a te podobno najlepsze. Oby ta donica nie była wielką klapą Możliwe, że beton będzie za słaby, ale wtedy wybiore się na rozmowe z moim technologiem od betonów z prośbą o 'przepis' na odpowiednią mieszanke Najlepszy byłby beton GRC, ale jest trudno dostępny i worek kosztuje ponad 40zł