Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Magda70 21:30, 20 mar 2014

Działaj zatem...może nie będzie tak źle z tym betonem.
Ja za tydzień będę lać wylewkę pod beton i chyba się skuszę i też spróbuję z jedną donicą...
Pawlus 22:20, 20 mar 2014

Poczekam aż pokażesz bukszpany. Bo też chciałem zamawiać...
admete 06:30, 21 mar 2014

Cześć Łukasz .
Nadrabiam trochę po łebkach , bo u mnie czasu zawsze jak na lekarstwo

Widzę że niezła akcja się u Ciebie odbyła .
Super że gładko i szybko poszło

Gratuluję wygrania konkursu .

A propo żurawek wczoraj wycinałam te kilkanaście sztuk które ja mam
i pomyślałam o Twojej kolekcji i ile Tobie czasu to zajmuje, żeby je ogarnąć po zimie
Podziwiam

Miłego dnia życzę - a zapowiada się prawdziwe lato na dziś
kasiek 09:44, 21 mar 2014

Widze że sumak poszedł - u mnie tez w zeszłym roku taki ścieliśmy bo liście puszczał już na samych szczytach i brzydko wyglądał, cos go podgryzło bo był niestabilny i też dało się go wyłamać. Za to ile drzewa do kominka było
Z nim są tylko kłopoty z odrostem bo jak uszkodzisz korzenie to pleni się niesamowicie, ale ja to traktuje jak chwast i wyrywam, za bardzo lubie go jesienia by się ich pozbywać. A co do buksików to Agania też tak miała z wrzosami jak wzięła większą liczbę. Trudno teraz o uczciwych sprzedawców. Ważne jednak że buksiki ja sie przyjma to w miare szybko zagęszczą
Powodzenia!
Luki 18:41, 21 mar 2014

Zaczne od bukszpanu z all.. zamówiłem dokładnie 48 sadzonek po 2,49, przyszło 55, czyli 7 gratis.
Takich ładnych sadzonek było w porywach 10

Poniższych sadzonek też w porywach 10 sztuk

Reszta to niestety takie wysokie patyki

Niech każdy sobie odpowie czy warto. Cena niby niska, ale jestem niezadowolony bo materiał jest niejednolity i gdyby nie ten gratis to na troszke powyżej 3 metry żywopłociku brakło by mi sadzonek.
Wyszło ponad ok 15-17 sadzonek na metr w dwóch rzędach i nie ma gęsto.
Może jestem maruda i za dużo wymagam, ale od niezadowolenia jestem specjalistą
Pocieszam się tym, że już za niedługo będą nowe przysrosty i wszystko się zagęści
Luki 18:50, 21 mar 2014

Teraz serialu ciąg dalszy, dzisiaj o zdjęciach całkowicie zapominałem i są kiepskiej jakości, ale coś pokaże.
3 Tuje przesadzone, rabata poszerzona i zdjęta darń, połowa kostki zrobiona, żywopłocik posadzony, gdybym nie musiał odebrać samochodu to zrobiłbym wszystko, ale cała sobota została

Tuje na nowym miejscu i wytyczanie nowej lini, troszke miejsca przybyło

Póżniej o zdjęciach zapomniałem i zrobiłem już prawie po ciemku, ale pokaże.

I troszke wykrzywione

No nie podoba mi się, że na zdjęciach tak słabo widać postępy
Luki 18:57, 21 mar 2014

Magda70 napisał(a)
Działaj zatem...może nie będzie tak źle z tym betonem.
Ja za tydzień będę lać wylewkę pod beton i chyba się skuszę i też spróbuję z jedną donicą...

Jak zostanie mieszanki to warto wykorzystać. Myśle, że beton jednak mi wystarczy bo troszke go wzmocnie

Pawlus napisał(a)
Poczekam aż pokażesz bukszpany. Bo też chciałem zamawiać...

Zdjęcia powyżej pokazane.

admete napisał(a)
Cześć Łukasz .
Nadrabiam trochę po łebkach , bo u mnie czasu zawsze jak na lekarstwo
Widzę że niezła akcja się u Ciebie odbyła .
Super że gładko i szybko poszło
Gratuluję wygrania konkursu .
A propo żurawek wczoraj wycinałam te kilkanaście sztuk które ja mam
i pomyślałam o Twojej kolekcji i ile Tobie czasu to zajmuje, żeby je ogarnąć po zimie
Podziwiam
Miłego dnia życzę - a zapowiada się prawdziwe lato na dziś

Dziękuje za gratulacje
Z drzewem faktycznie poszło gładko, nawet z korzeniami szybko się uporałem. Z żurawkami nie ma tak źle ok 150 w dwie godzinki i po robocie.

kasiek napisał(a)
Widze że sumak poszedł - u mnie tez w zeszłym roku taki ścieliśmy bo liście puszczał już na samych szczytach i brzydko wyglądał, cos go podgryzło bo był niestabilny i też dało się go wyłamać. Za to ile drzewa do kominka było
Z nim są tylko kłopoty z odrostem bo jak uszkodzisz korzenie to pleni się niesamowicie, ale ja to traktuje jak chwast i wyrywam, za bardzo lubie go jesienia by się ich pozbywać. A co do buksików to Agania też tak miała z wrzosami jak wzięła większą liczbę. Trudno teraz o uczciwych sprzedawców. Ważne jednak że buksiki ja sie przyjma to w miare szybko zagęszczą
Powodzenia!

Miałem wątpliwości czy go wyciąć, ale szybko mi przeszło, bardziej mój tata to przeżywał ale niestety nie miał nic do powiedzenia
Niestety jak ktoś ma coraz większe zamówienia korzysta z tego i leci masówką, bukszpany posadzone i nie ma co rozpaczać, dostały dobrą ziemie i powinny się zagęścić całkowicie już w przysżłym roku
Sebek 19:03, 21 mar 2014

Działasz ostro - ale już zaczyna robić się pięknie Takie bukszpany to już bym ukrócił...ze swoimi czekałem z cięciem i żałuję ,bo mogłyby być już gęstsze.... A tak to nadal mam badylki
atena35 19:25, 21 mar 2014

Dużo pracy i widać efekty.
Wszystkie puzzle powolutku, na miejsce Oby tak dalej.
Pozdrawiam

Acha, popieram radę Sebka - tnij
Luki 19:38, 21 mar 2014

Oczywiście każdy z osobna będzie wnikliwie przeanalizowany pod kątem cięcia, aby najlepiej się zagęściły
Jutro posadze chyba liliowce i nowe drzewo na końcu rabaty i kusi mnie skoczyć się do szkółki z bylinami. Zobacze jak czasowo się wyrobie
Trwa również debata nad lampami, ale ta blisko bukszpanów musi zniknąć bo będzie wyglądać pokracznie przy szczepionej trzmielinie