Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Kindzia 09:47, 04 cze 2014

Ludzie kochani..albo opuchlaki, albo rdza...trochę spokoju poproszę

Jeszcze Fire Chief ładnie w słoneczku wygląda i Autumn Leaves Taka mądra jestem, bo u mnie na pełnym słoneczku rosną i piękne.
agatanowa 10:05, 04 cze 2014

Luki napisał(a)
...
Na koniec zapleczo-warzywniko-miniszkółka, w sumie do warzywnika temu czemuś daleko, ale powstało z 3 tygodniowym opóźnieniem. Może za miesiąc będzie można nazwać to warzywnikiem

ale mi się podoba! żadne mini, dla mnie maxi!Bomba
ależ mi się podoba obsadzenie bukszpanem i liliowcami, no i widzę też kawałek płotu rustykalnego, i donice z pomidorkami i caaaałą dużą szkółkę doniczkową, naprawdę bez kadzenie Łukasz - jestem w zachwycie
agatanowa 10:12, 04 cze 2014

Luki napisał(a)
Niedzielny obchód

pięknie! host też masz sporo i dorodne
a te lilie i u mnie już kwitną, mają dużo pąków, ale mam tylko 2 szt. (są widoki na więcej, bo po bokach jakies młode powyłaziły), co to za nazwa ich?
monteverde 10:12, 04 cze 2014

Luki napisał(a)
Niedzielny obchód

Za długo nie chodzileś chyba, że dalej też niedzielne warzywniak bardzo fajny jesteś za skromny teraz tylko czekać jak wszystko urośnie, pozdrawiam
Luki 16:19, 04 cze 2014

Kasiu spokojnie przecież żurawki to i tak jedne z najmniej chorowitych roślin.
Moja Fire chef i Autumn Lives też na słonku, ale brzydko rosną

Agato dziękuje bardzo. Nieskromnie przyznam, że jestem zadowolony z warzywnika i otoczenia, jak oglądam fotki z marca to jeszcze bardziej jestem zadowolony bo prawie nic tu nie było tylko śmieciowisko
Jeżeli chodzi o ten płotek widoczny z lewej strony to jesta baaardzo rustykalny stara zardzewiałą siatka zbrojeniowa... zapora przeciw pieskowa zawsze dwa miesiące musi postać, żeby psiaki przypomniały sobie, że mają tam wstęp wzbroniony.
Z hostowiska w tym roku jestem bardzo zadowolony, po 4 latach od posadzenia małych sadzonek w końcu wyrosły na okazałe kępy. Lilia na pewno azjatycka, jaka odmiana niestety nie wiem, kupowana w ciemno.

Aniu wszystkie późniejsze zdjęcia też z niedzieli . Jak warzywka w końcu wystartują powinno to jakoś wyglądać no i najważniejsze być smaczne, bo przecież po to cała praca
Madzenka 22:48, 04 cze 2014

Rdza na żurawkach.... No własnie... Drugi rok z rzedu moje caramel padają..... Brązowe plamy na lisciach i stopniowe zasychanie... Opuchlakow w korzeniach te nie miały...

Ps. Warzywniak boski!
Iwk4 23:37, 04 cze 2014

Łukaszu, gratuluje pięknego ogrodu. Nie tylko z żurawek możesz być dumny. Pozdrawiam, podziwiam i będę tu zaglądać.
Nikita 23:55, 04 cze 2014

Byłam w okolicy , więc zajrzałam.....
Pozdrawiam wieczorową porą.
Luki 00:05, 05 cze 2014

Marzenko jęzeli to rdza to plamy są prawie czarne i liście od tego mocno nie zasychają. Moje też mają czasem brązowe plamy i zasychją te liście. Zrobie jutro zbliżenie co rdzą nie jest, bo na takie 'zardzewiałe' będzie trzbea poczekać bo na szczęście u siebie takich nie mam.

Iwonko witam i dziękuje za miłe słowa. Zapraszam

Nikita ja również pozdrawiam i uciekam spąc bo mózg mi się już przegrzewa
Jagodaa 08:05, 05 cze 2014

Luki napisał(a)

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

Luki, super to wygląda i jeszcze takie fajne ujęcie z góry. Wszystko szybko się rozrośnie i będzie piękny dywan.
U mnie w trawie też robią się żółte placki, które do tego nie rosną, trawa jakaś karłowata w tych plackach... Trawnik to nie moja domena... coś sobie z nim nie radzę.