Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

anna_g 09:47, 06 sie 2014

Luki napisał(a) [img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/674394/original.JPG[/img]

Piękne masz te rozchodniki - ja czekam na kolor moich - jeszcze go nie pokazały i cały czas mam nadzieję, że może też takie będą

Że tak powiem coś mi nie wyszło z cytowaniem fotki ale myślę, że wiesz o jakie rozchodniki mi chodzi
anna_g 09:52, 06 sie 2014

Luki napisał(a)

Teraz czeka mnie szkółking w poszukiwaniu za resztą roślin i muszę przenieśc przynajmniej dwa iglaczki z mojej znienawidzonej rabaty..
mianowice z tego miejsca.. mojej największej porażki ogrodniczej ale nic nie poradze, że szkoda mi tych iglaczków
Róża widoczna na płocie była karczowana już 4 razy.. znów odrosła.

Obyśmy tylko takie porażki miewali Jak zwykle Luki jesteś dla się zbyt surowy A może tą różę faktycznie zostawić - nooo wiem, ja lubię róże, Ty się nie chcesz przekonać, ale... ale skoro taka żywotna, i tak bardzo chce tam być to może by Ci przesłoniła trochę ten płot którego nie lubisz (a mnie nawet się dość podoba) Co prawda jest taka jakby trochę łysawa ale może nie zawsze tak ma a w połączeniu z płotem wygląda to dość romantycznie
Lukasz2013 18:20, 06 sie 2014

Super u Ciebie mój imienniku. Bardzo kolorowo a zarazem gustownie. Zaznaczam i będę podglądał. Pozdrawiam z Beskidów.
ewsyg 19:53, 06 sie 2014

Będziesz jeszcze kupował liliowce ?
AgataBC 21:37, 06 sie 2014

Żurawkowo - niezastąpiony - bardzo dziękuję za pomoc
A masz jakieś doświadczenie z tą żurawką Silver Scroll??
Luki 22:44, 06 sie 2014

Aniu wiem o którego chodzi uwielbiam rozchodniki, ale dzisiaj rozmawiając z Panią w szkółce powiedziała mi, że nie sadzą już bo słabo się sprzedają a mieli sporo różnych odmian.

CO do róży na różowej rabacie wkradł się żółty, na żółtą różowy... ojj nie róża idzie pod łopate i przekonać się nie przekonam płot czymś się przysłoni już coraz lepiej mi zarasta w różnych miejscach

Wiatj Łukasz na niedobór kolorywych zestawień nie można u mnie narzekać, ale czasami to denerwuje i trzeb troszke niektóre miejsca uspokoić

Ewo będę coś zamawiał o ile doczekam się oferty liliowców... coraz gorzej w tej kwesti, a na początku było lepiej niż wzorowo, ale cierpliwie czekam.

Agcia nie mam z tą żurawką żadnych problemów, rośnie bardzo dobrze od 3 lat
AgataBC 22:44, 06 sie 2014

To super, cieszę się . Dzięki
Kindzia 22:53, 06 sie 2014

Widziałeś już mojego noworodka??? Bo nie pamiętam czy byłeś u mnie

Pozdrówka
Luki 23:03, 06 sie 2014

Dzisiaj byłem w bylinowym z wynikiem bardzo trawiastym piękne świecznice też ze mną przywędrowały i za nie jestem ogromnie wdzięczny

Tyle pięknych roślin do mnie lamentowało... w szczólności piękne ostróżki i zielone jeżówki, chyba sie po nie wróce, ale już mi głupio się tam pokazywać bo w tym roku bardzo często tam bywam

Takiego koloru pysznogłówki mi brakowało.

Wieczór spokojnie spędziłem na prachach w ogrodzie, kanciki, pielenie, koszenie i inne. Jutro zaczynam ostre działania przy nowej rabacie. Kończąc prace pstryknąłem nocne fotki, ale bez statywu to i rozmazane. Na dodatek żarówka podświetlająca buksiki się spaliła

Luki 23:04, 06 sie 2014

Kasiu to ja chyba zachwycałem się nim do siebie nie pisząc widziałem słodziaka, ciekaw jestem jak duży będzie