Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 12:24, 10 sie 2014

Łukasz jak zwykle wygląda świetnie. Nie mogę się doczekać aż skończysz. Ten Red Baron bardzo okazały, wysoki taki. A przed hortkami coś będzie, czy raczej odsuniesz je nieco od tuji do brzegu rabatki? Fajnie wyglądają te niskie trawki, jak pająki . I te rh też śliczne egzemplarze, duże takie. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy . Miłej niedzieli, odpoczywaj .
Luki 15:19, 10 sie 2014

Olu ja uważam, że kolor granitu i ta neutralnośc pasuje właśnie do wszystkiego tym bardziej do szarości, ale z kostki też mam obrzeże no niestety z żółtej, ale 6 lat temu troszke inaczej wszystko widziałem ale na razie niech zostanie w przyszłości wszędzie będzie granit.

Agato ja w większości śmigam wieczorami dolistnie i u mnie bardzo dobrze się to spisuje bo gleba jak sitko, a nawozy granulowane są dla mnie mało ekonomiczne

Co do ziemi.. wychodzi na to, że mam zachwycający czarny piach gleba słaba i bardzo przepuszczalna, ale chyba coś w niej musi być bo trawnika nie nawoże przez cały sezon i jest zielony oczywiście trzeba podlewać.

Nasadzeńioa na razie wędrują i dalej nie moge się zdecydować co z tymi Evergoldami zrobić bo pasują mi w kilku miejscach, ahh te dylematy.

Zdjęcia robione wieczorem po podlewaniu, wstrzeliłem się w idealne światło.

Małgosiu zółta żurawka to Lime Marmalade. Evergoldy nadal wędrują... przed różanecznikami też były i na chwile obecną podobają mi się w 3 miejscach

Żurawki wiosną zasilam azofoską(ale chyba z tego zrezygnuje) cały sezon podlewam i opryskuje naprzemiennie florovitem, tak raz w miesiącu i jeszcze raz w roku podlewam bylinówki wraz z żurawkami nawozem do kwitnących. W tym roku zwiększyłem nawożenie i o wiele ładniej rosną. Zauważyłem też, że żurawek nie da się przenawozić, posadzone w donicy z jednorocznymi nawożone co drugi dzień wyrosły ogromne.

Donia dziękuje bardzo, jeszcze sporo brakuje, ale popracuje nad tym

Kasiu te Rh przyjechały ze mną z Łodzi, więc muszą rosnąć chociaż jeszcze nie posadzone. Jak na razie jestem zadowolony, ale troszke roślin brakuje z czym wiążą się dwa problemy, jeden to wiadomy...finanse a drugi to moje zbyt częste wizyty w szkółce, tam to mnie już chyba za nienormalnego biorą. Cały czas mówie, że miejsca nie mam, a co chiwla zakupy
Luki 15:29, 10 sie 2014

Jeszcze powtórzenie fotek z okna. Kto zgadnie co zostało dodane

Po mocniejszym wychyleniu się moge zrobić zdjęcie całej fali żurawkowej... nie komentujcie tej okropnej lini rabaty 4 lata temu jakoś lepiej to wyglądało. Uuu troszke źle wyszły fotki w słońcu.

AlKa 18:20, 10 sie 2014

To się napracowałeś z tymi obrzeżami, ale efekt jest i oszczędność czasu bedzię. Pozdrawiam niedzielnie i lece podlewać kwiatki.
AlKa 18:29, 10 sie 2014

Widziałam dzis w castoramie ciemne rozchodniki po 14 zł, nie wiem czy to dobra cena.
Donia72 18:29, 10 sie 2014

Ha, znalazlamPobawilam sie w "znajdz roznice"Mam tutaj problem z kolorami, bo monitor szwankuje I tak naprawde, to nie wiem co tam posadzoles, ale wiem w ktorym miejscu Przy chodniku, przy lampce solarnej widze nowe nasadzeniaprzy trawkach Zgadlam???
bdan 19:11, 10 sie 2014

Luki napisał(a)

Łukasz bardzo mi się podoba, pracowity chłopak jesteś. Tak się zastanawiam, czy za gęsto nie będzie w przyszłości.
Pozdrawiam
malgorzata_s... 20:14, 10 sie 2014

Cudownie A zdjęcia lotnicze uwielbiam U siebie też lubię oglądać ogród z okien Pozdrawiam
Luki 20:21, 10 sie 2014

Alka na zdjęciach nie widać, ale jest kilka niedociągnięć w obrzeżu, ale to juz takie moje ale
Jak na rozchodniki wg mnie nadal drogo, zależy też od jakości sadzonek. Dziękuje za informacje.

Donia znalazłaś prawidłowo dosadziłem reszte trzmieliny w końcu... jednak w tej kwestii pozostałęm przy wersji szefowej i już dłużej nie kombinowałem

Danusiu za ciasno będzie na pewno, ale to już jedna z moich ogrodowych nieuleczalnych chorób... może gdybym miał znacznie więcej do obsadzenia 'oszczędzałbym' rośliny, ale za dużo mam chciejstw
nicol21 20:24, 10 sie 2014

bardzo fajnie wyszła ta rabatka!! może nie upychaj tam wszystkiego co masz zostaw taką jak jest
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies