Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

iwonaal 22:14, 10 sie 2014

A co masz za carexy?
Luki 22:22, 10 sie 2014

Bogusiu u mnie również mnóstwo bylin, ale staram się już nie kupować pojedyńczych egzemplarzy bo jednak w grupie prawie każda roślina wygląda o niebo lepiej. Ja tam specjalnych zdolności nie mam, ale zawsze mogę pomóc

Paweł dzięki za rade i pochwały, jaki będzie efetk finalny?? Sam nie wiem, w planach miałem tylko hortensje i rabate, dalsze nasadzenia to improwizacja.
Co do żurawek, zaraz zobacze

Nikita nic specjalnie ciekawego się nie działo, więc nic straconego kolorów jak zawsze u mnie w nadmiarze.

Jolu dziękuje ja już tak mam, że cierpliwy jestem do rozrastania się roślin czy planów przyzłościowych, ale jak już zacznę jakąś rabate chce zakończyć jak najszybciej

Iwonko jeszcze sporo zostało do zrobienia, ale dziękuje

Iwono(iwonaal) to Carex Evergold.

Zielona 22:32, 10 sie 2014

Łukasz - rabata powstaje błyskawicznie i już jest piękna. Ja też zanim posadzę rośliny - wiele razy przestawiam doniczki, przyglądam się, robię fotki, zmieniam ustawienie itd. Fajnie, że konsekwentnie dodajesz swój kolorowy żurawkowy podpis do każdej rabaty.

PS Ceny rozchodników u nas od 5zł najdrozsze chyba po 9zł i 12zł
Luki 22:47, 10 sie 2014

Marto trudno jednak mi się zdecydować co i jak, bo kilka roślin będę przesadzał, ale na niektóre troszke za wcześnie. Podpis w tym ogrodzie zostanie no i ma też swój urok co z tego, że zbyt kolorowy
Ładne ceny tych rozchodników nie to co u mnie 27zł z tych co pokazałaś ten ciemny najładniejszy i to chyba nawet odmiana Raspberry truffle, kiedyś go upoluje.
Zielona 23:10, 10 sie 2014

Zbyt kolorowy? Nie. Albo coś jest jednobarwne, albo kolorowe. Podpis jest kolorowy. W żadnym wypadku nie "zbyt". Wyobrażasz sobie, jakby wyglądała taka np. sekwencja trzech żurawek powtarzana kilka razy? Zdecydowanie wolę Twoją kolekcję, która jest charakterystyczna i jest TWOJA.

Rozchodnik, który się Tobie spodobał, to: /usunę, jak obejrzysz/

edit: usunęłam. Zdjęcie w moim archiwum
AlKa 10:14, 11 sie 2014

Jak nic trzeba sie do Marty po rozchodniki wybrać
Luki 21:02, 11 sie 2014

Marto zdecydowanie jest moja chcociaż czasem chciałbym mieć większy porządek kolorystyczny w ogrodzie, ale teraz to już niemożliwe i tak zostanie, jedyne co mi zostało to w miare możliwości grupować rośliny.
Jednak rozchodnik to nie Raspberry, podobno ten ze zdjęcia słabo rośnie, ale nie ma jak potwierdzić tej wiadomości bo dostać ciekawsze domiany rozchodników graniczy z cudem.
Zobaczyłem sobie też oferte producenta tych rozchodników... ten to ma oferte, biedny byłby mój budżet z takim asortymentem w szkółce

Alka ja to musiałbym całą Polske przejechać, żeby kupić to co bym chciał

Dzisiaj niestety po wysadzeniu kilkunast żurawek i posadzeniu zaledwie 1 trawki zaczął padać deszcz i z sadzenia nici.

W zamian zabrałem się za szorowanie moich białych powierzchni płaskich... sam chciałęm to teraz mam robote. Wracam do szorowania bo jeszcze troszke zostało
Madzenka 06:44, 12 sie 2014

Tworzy się kolejna piekna rabata. Ładnie Marta okepreślila z Twoim żurawkowym podpisem
gierczusia 12:47, 14 sie 2014

Piękna ta nowa rabata ... Achh jak wiedzę te red barony , to mam banana od razu

Talenta masz Facet .. Serio
Luki 15:32, 14 sie 2014

Marzenko dziękuje bardzo Żurawkowy podpis coraz bardziej mnie irytuje gdy był jeden to pracy było mało, teraz jest ich kilka i pracy jest mnóstwo. Do podzielenia mam z 40 żurawek, ale z tym poczekam jeszcze ze 3 tygodnie.

Elu rabat dziękuje patrząc z jednej strony na nią jestem zadowolony.. z drugiej już troszke mnie, ale roślin brakuje.