Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 15:26, 23 wrz 2014

Bogusiu fakt pogoda nie bardzo, dzisiaj to taka zabawa w kotka i myszke, ale już się poddałem za zimno i za mokro nie będę ryzykował przeziębieniem.
Tak byłem wczoraj w bylinowym, żurawki standardowo od 8-10zł plus oczywisty rabacik
Trawek też jest wybór, na pewno z resztą doradzą co i jak.
Czy rabate skończe w tym roku to nie wiem bo już zawaliłęm troszke sprawe z Cisami bo idealne były u Kapiasa, ale w sobote jeszcze nie wiedziałęm, że będą mi potrzebne

Marto o tej dysproporcji też myślałem, ale żurawki nie są jakoś wiążące. Jednak na hortensje tam zbyt mało miejsca.
Korona grabów ma wystawać lekko ponad ogrodzenie... chociaż tak dokłądnie nie wiem bo jeszcze ich w tym miejscu nie przymierzałem okaże się w praniu, mam takie dziwne przeczucie, że będzie to sensownie wyglądało.
Nie kuś mnie do złego z tymi Variegatusami bo chciałem zrobić w miare stonowany fragment z delikatnym dodatkiem koloru Z resztą u mnie obecnie Variegatusów już nie ma, a internetowe zakupy odpadają, więc wybór był prosty no i nie ukrywam, że cena też Hortensje bardzo by mi odpowiadały, ae wtedy grabów bym posadzić nie mógł.
Jak oczyszcze rabate będę jeszcze kombinował

Kasiu
oczywiście możesz prosić Dzielenie żurawek
W zeszłym roku robiłem taką fotorelacje, ale moge powtózyć z innymi odmianami jak będę teraz dzielił
Pracy troszke dużo, ale myśle, że z niektórymi pracami szybko się uporam.
Zielona 15:40, 23 wrz 2014

Wiesz... niestety jest tak, że patrząc na zdjęcia, inaczej widzimy to samo miejsce niż ktoś, kto patrzy "na żywo". Nawet, jeśli potrafię wyobrazić sobie jakie wymiary ma płot itd. to jednak... Ty najlepiej wiesz, co będzie najrozsądniejsze. "Papier przyjmie wszystko" - mawiają. Więc masz rację: skoro masz przeczucie, że real przyjmie gracki, to sadź gracki No i w dodatku je masz Graby też masz. A żurawki... no kto jak nie Ty?
Luki 19:52, 23 wrz 2014

Marto ze mną już tak jest, że proszę o pomoc, a później wybrzydzam, ale ja tak mam bo brakuje mi krytyki i innego zdania. Jak ktoś doradza to albo zmieniam zdanie( uwaga.. zdarzało się dość często ) albo utwierdzam się w swojej wersji... dzięki poradom jest jednak łatwiej podjąć decyzje. Może dlatego tak mało dyskusji u mnie ostatnio
Urazy z przeszłości niestety... w kilku dziedzinach, sporcie itp zawsze byłem chwalony, ale jakimś dziwnym przypadkiem nie miałem żadnych sukcesów i szczerze mówiąc wole dostać kopniaka w tyłek i się na to buntować niż ktoś ma co chiwle pochwalać moje działania, a wątpie, że wszystkie są słuszne.
No i tak... to był temat wybitnie ogrodowy
W sumie to wpadł mi do głowy pewien pomysł na zrobienie wyższego piętra między liliami, ale muszę to przemyśleć, czy znowu nie zrobie bałaganu
LadyR 20:55, 23 wrz 2014

Łukaszu, a ja rozmyślam nad niższym piętrem pod liliami. Chodzi mi po głowie posadzenie im u stóp jakiejś trawy, żeby przykryła im łyse nóżki.
Zielona 21:35, 23 wrz 2014

Eeeee... czyli wszystko z Tobą w porządku Każdy tak ma

Gdybyś potrzebował koślawego puzzlowego obrazka do ewentualnych nowych pomysłów - wiesz gdzie mnie szukać
Katkak 21:40, 23 wrz 2014

Dzięki jak nie wiem co
Luki 22:13, 23 wrz 2014

Aniu też kiedyś myślałem nad towarzystwem dla lili i zawsze wychodziły mi trawki, które jak na złośc nie chcą zimować bo wg mnie najlepsza wysokośc byłaby tak 40cm a u mnie ma taką turzyca Prairie Fire, a ona raczej normalnej zimy nie wytrzyma... chociaż turzyca Ice Dance potrafi dośc spora wyrosnąć, to jest chyba pomysł. Jedyny problem to brak kontrastu, ale białe paski to zawsze coś

Marto uff co za ulga
Będę pamiętał chociaż mam plany zimowe na projekt rabaty, ale takiego natłoku roślin Puzzle chyba nie udźwigną

Kasiu wiesz można by to jeszcze podzielić na dobre i złe sadzonki, żurawki i żuraweczki, zbyt późne i odpowiednie dzilenie, ale nie będę nikomu komplikował życia tylko trzeba zabrać i podzielić, każdy sobie poradzi
Zielona 22:35, 23 wrz 2014

To ułomny program... wiesz, bo widzisz, jak wyglądają wizualizacje. Układanka dla amatorów. Ale... moim zdaniem bazę łatwiej sobie wyobrazić z jego pomocą. Detali absolutnie nie udźwignie.
jola_B 22:50, 23 wrz 2014

O rany, ale pięknie!!!!!!!!!! Zdjęcia zapisuję do swojego katalogu inspiracji Jeszcze chwila i przegladne cały twój wątek: zaczełam od poczatku, potem przerzuciłam sie na koniec a teraz środek
Pozdrownienia
Jola
Luki napisał(a)
Najważniejsze, że rh i azalie dostały ogromnego oddechu, każdy z krzewów w pierwszej lini dostał dodatkowy metr miejsca...wczęsniej jeden był wrośnięty w drugi.
Na trawkowe wypełniacze zapewne za kilka lat braknie miejsca, ale do tej pory dziury by mnie drażniły
Luki 22:59, 23 wrz 2014

Marto przy rozmieszczaniu brzóz zasłaniających okna sąsiadów bardzo się przyda , program mimo swojej 'ułomności' według mnie jest bardzo bardzo pomocny

Jolu bardzo mi miło i podziwiam przeglądanie Wystarczyło zobaczyć ten rok chociaż jak zobaczyłaś zeszły rok i ten to chyba widać jakieś zmiany
Oczywiście zapraszam jak najczęściej