Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 21:28, 14 sie 2013

dorotka_z napisał(a)
Pięknie u Ciebie!
Mogę podglądać?

Dziękuje bardzo i oczywiście zapraszam ponownie do podglądania.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Witaj Łukaszu. Zakochałam się w Twoich żurawkach .

Witam i zapraszam ponownie. Żurawki po upałach zaczynają nabierać kolorów

Luki 21:33, 14 sie 2013

Upały minęły i przyszedł długo wyczekiwany remont, którego mam już dość bo zbyt wiele rzeczy trzeba poprawiać i ciągle wychodzą kolejne fuszerki. Latam tak między pokojem i drapaniem starych farb i czyszczeniem ogrodu, który jest strasznie zaniedbany. Aż mi wstyd, że tak wszystko okropnie wygląda.
Nie wiem czy z wszystkim się wyrobie do września, dojdzie jeszcze mnóstwo załatwiania z studiami. Jakaś masakra, nawe nie mam żadnych zdjęć.
Jedyne co mnie cieszy to krzesło, które przyszło do nowego pokoiku
monteverde 21:43, 14 sie 2013

Lukaszku u mnie też kociokwik, bop też maluję, wymieniam, naprawiam i śpieszę się, żeby zdążyć do września jak ja dam radę to Ty też, więc głowa do góry i do przodu brak mi Twoich roślin, może jakieś nowe fotki? pozdrawiam
Luki 22:09, 14 sie 2013

Oczywiście damy rade Ja i tak musze się wyrobić nawet jakby się waliło i paliło
Z obecnymi fotkami to bida straszna. Nie mam miejsca, które nie byłoby z jakimiś podniszczonymi roślinami. Jutro od rana będe polować na jakieś zakątki zdatne do pokazania. Mam tam jakieś zdjęcia z moją włąsną osobą, ale bardzo nieudane nie ma zdolnych fotografów w moim domu
monteverde 22:48, 14 sie 2013

To musisz statyw kupić jak Robert z jesiennego ogrodu
ewsyg 20:46, 15 sie 2013

Cieszę się, że udało ci się krzyżowanie. U mnie coś się dzieje z niektórymi torebkami, to chyba jakaś choroba. No cóż będzie ich mniej. Zamówiłeś już liliowce, ja jeszcze nie i może w tym roku odpuszczę bo kto mi je posadzi.
Luki 20:50, 15 sie 2013

Obiecane były zdjęcia, ale na prawie każdym widać jakieś chwasty i poparzone słońcem rośliny nie ma co pokazywać.

Luki 20:54, 15 sie 2013

Liliowce już zamówiłem i powoli szykuje miejsca dla nich, Problem z sadzeniem też mam bo czasu jak na lekarstwo, a staram się liliowcom przygotowywać jak najlesze warunki co wymaga więcej czasu. Jak się posadzi to pozostaje czekanie do kolejngo lata na kwiaty.
Jak teraz nie zamówisz to wiosną będzie nowa oferta nic straconego.
boguslawa_ma... 21:00, 15 sie 2013

Ja też się przymierzam do liliowców a jakie warunki trzeba im przygotować?Jakieś specjalne bo jestem zielona wtym temacie.
Luki 21:05, 15 sie 2013

Teraz mały problemik.

Kawałek rabaty do remontu. Dwie tuje(troszke przybrązowiałe, ale są po drastycznym cięciu na wiosne będą ładniejsze) będą przesadzone bardziej do tyłu pod sam płot bo jak się okazuje marnuje się 40cm przestrzeni na rabacie . Tylko nie wiem czy posadzić je w tej samej odległości co teraz czy bliżej lub dalej od siebie. Wsadzone będą tylko żółte żurawki i kilka bukszpanów.
Między innymi ten stożek:

Może nie jest idealny, ale jak na niego patrze to tylko pluje sobie w brode bo kosztował mnie całe 3,5zł 5 lat temu. Gdybym wiedział, że jestem w stanie sam coś uformować to kupiłbym więcej i teraz miałbym mase stożków za grosze,a na kupowanie krzewów w takiej wielkości nie ma funduszy. Jak ostatnio widziałem cene takiego stożka to jeszcze bardziej sobie pluje w brode
Mam jeszcze ostrosłup podobnej wielkości, kulki bukszapnowe 35cm i 20cm.
Bo tej nie da rady przesadzić

Jakieś 130cm średnicy.