Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

nicol21 12:50, 16 paź 2014

Też bym sobie chętnei w takim ogrodzie pokontemplowała
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malgorzata_s... 17:16, 16 paź 2014

Łukasz już wszystko posadzone, zakończone i czekamy na wiosnę
Pozdrawiam
Luki 19:38, 16 paź 2014

Ewo bardzo mi miło, że tak piszesz. Nie zawsze udaje mi się uchwycić taki efekt na zdjęciach jaki bym chciał, ale ciągle się ucze, no i oczywiście niektóre rzeczy ograniczają to technicznie Z jesieni w tym roku jestem bardzo zadowolony, gdybym sobie nie rozkopał dwóch widocznych miejsc w ogrodzie było by jeszcze lepiej, ale za to roślinki w przyszłym roku będą już ukorzenione i mam nadzieję ruszą z kopyta a pustki w przyszłą jesień będą ozdobione już o wiele większymi trawkami.

Ewelino muszę jeszcze popracować aby elementy sprzyjające kontemplacji były ładniejsze i wymyślić jakieś nowe bo mój tata ma manie kupowania beznadzienych mebli ogrodowych na posezonowych wyprzedażach i póniej wszystko z innej parafii i wygląda to jak cyrk. Przypadkiem kilka rzeczy starszych musi się trwale połamać

Gosiu ja też sezon sadzenia skończyłem i już nic w ogrodzie poza porzdkami mi nie zostało. Może jeszcze dosypie kore na przerobionych rabatach... no i jeszcze zostały mi do posadzenia sprezentowane czosnki i 5 lili, ale już od poniedziałku się za to zabieram i jakoś nie ptrafie tego zrobić
Później pozostnie zrobić porżadne zdjęcia ogólne i zaplanować konieczne zmiany na przyszły rok i oczywiście moją nową big rabate

Dzisiaj u kogoś w Cz-wie widziałęm zjawiskowe niskie dalie o ciemnych liściach i takich ni to różowych ni to fioletowych pojedyńczych kwiatach... kolor po prostu zjawiskowy. Muszę je w przyszłym roku znaleźć.
malgorzata_s... 19:43, 16 paź 2014

Ja już nawet nie wiem gdzie mogłabym sadzić bo co ruszę łopatką to na cebulkę trafiam Mam jeszcze troszkę cebulek które w miejsce begonii trafią ale to już pikuś
Ewa777 19:43, 16 paź 2014

Dzisiaj u kogoś w Cz-wie widziałęm zjawiskowe niskie dalie o ciemnych liściach i takich ni to różowych ni to fioletowych pojedyńczych kwiatach... kolor po prostu zjawiskowy. Muszę je w przyszłym roku znaleźć.

Następnym razem rób zdjęcia
Jagodaa 19:59, 16 paź 2014

Ślicznie rozchodnik w trawach wygląda. U mnie niestety w ogóle nie widać, że go mam, a chyba taki sam, jak Twój .
Luki 20:22, 16 paź 2014

Gosiu j też bym wepchnął jeszcze tulipany na jedną rabate, ale wiem, że wosną będą tam zmiany, więc to mija się z celem

Ewo żebym to ja miał w tym momencie czym aparatu brak, telefon rozładowany... no jak na złośc człowiekowi

Jagoda ja to się bardziej boje tego co będzie na tej rabacie w pryszłym roku bo rośliny są tam mega gęsto posadzone, a jak widze tego typu turzyce z zeszłęgo roku... no strach się bać a rozchodnik to odmiana Briliant czyli ma być niska ok 30cm.
Viola 21:02, 16 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja już nawet nie wiem gdzie mogłabym sadzić bo co ruszę łopatką to na cebulkę trafiam Mam jeszcze troszkę cebulek które w miejsce begonii trafią ale to już pikuś

Ha, ha, ja też coś chciałam wczoraj posadzić i łup łopatą prosto w koszyczek z cebulami .
admete 06:35, 17 paź 2014

Łukasz masz cudowną kolorową jesień u siebie!!!!!
Nie mogę oderwać oczu

Liliowce wcale nie muszą straszyć o tej porze roku... żółte liście dodają jesiennego uroku.

admete 06:38, 17 paź 2014

Luki napisał(a)

Dwie cudowne inspiracje !!!!

U mnie na rabatach już praktycznie goło i wesoło hahahahaha
a u Ciebie można nacieszyć oczy