Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

mal350 19:33, 06 mar 2015

Dzięki Łukasz już zaczęłam przeglądać kompostowniki w internecie, też chcę produkować "złoto ogrodnika". Widzę że każdą swoją żurawkę znasz, ja kupując patrzałam tylko na kolor, ale teraz to się zmieni
nicol21 21:19, 06 mar 2015

Nadrobiłam zaległości Wow - ale zimę miałeś.
A widoki letnie super sobie przypomnieć i jeszcze bardziej utęsknienie czekać na lato!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Luki 10:26, 07 mar 2015

Halino w pewnym momencie pojawił się problem w szkółce czy coś mam czy nie i trzeba było nauczyć się swoich odmian. Lubie swoje żurawki, ale drugi raz nie zbierałbym takiej kolekcji, zbyt dużo pracy przy tylu odmianach, a na dodatek trudno takie barwne zestawienie skomponować z innymi roślinami, ale nad tym pracuje cały czas

Ewelino u mnie zimowe nudy, dzisiaj rano obudziło mnie słońce, a teraz już chmurki się pojawiły, ciepełka zbyt dużego nie ma, ale i tak zaraz uciekam sprzątać do ogrodu
Chociaż nie zrobie wszystkiego co chciałem bo w okolicach 15 marca zapowiadają spore przymrozki nocą.
Katkak 11:19, 07 mar 2015

Luki napisał(a)
Halino w pewnym momencie pojawił się problem w szkółce czy coś mam czy nie i trzeba było nauczyć się swoich odmian. Lubie swoje żurawki, ale drugi raz nie zbierałbym takiej kolekcji, zbyt dużo pracy przy tylu odmianach, a na dodatek trudno takie barwne zestawienie skomponować z innymi roślinami, ale nad tym pracuje cały czas

Ewelino u mnie zimowe nudy, dzisiaj rano obudziło mnie słońce, a teraz już chmurki się pojawiły, ciepełka zbyt dużego nie ma, ale i tak zaraz uciekam sprzątać do ogrodu
Chociaż nie zrobie wszystkiego co chciałem bo w okolicach 15 marca zapowiadają spore przymrozki nocą.

Łukaszek, a ja głupia Cię nie posłuchałam, pospieszyłam się i ciachnęłam berberysy i tawuły, a w nocy był lekki, bo lekki, ale jednak przymrozek. A mówisz, że jeszcze w połowie marca będzie, ech... Dobrze chociaż, że z hortami nie byłam taka w gorącej wodzie kąpana. Pozdrawiam.
Luki 13:04, 07 mar 2015

Kasiu berberysy i tawuły nie ucierpią, to mocne rośliny. Ja się jeszcze wstrzymam bo jak zacznę ciąć to hortensje w sposób niekontrolowany też obetne, a z tym wole poczekać te półtorej tygodnia.

Obiadek zjedzony, można wracać do ogrodu, 3 worki zielska już zebrane i wygrabione
Katkak 15:14, 07 mar 2015

Ufff, to całe szczęście. Ja też trochę posprzątałam w ogrodzie i też 3 wory igliwia, mchu i innego badziewia zebrałam. Pogoda cudna, słonko świeci, aż chce się żyć . Pozdrawiam .
malgorzata_s... 16:09, 07 mar 2015

A u mnie śnieg nadal i mokro że but wpada. Mam nadal labę przymusową. Wymieniłam tylko trzcinę na płocie bo wiatr zniszczył
Mala_Mi 18:02, 07 mar 2015

ale pozostają 4 miniaturowe iglaczki, których mi szkoda, a totalnie nie mam już ich gdzie posadzić.

a na nową bylinowa gdzieś nie wejdą.. będzie coś na zimę
Madzenka 20:01, 07 mar 2015

Wszedzie wiosna, porządki i dobry humor
Luki 20:28, 07 mar 2015

Kasiu dzisiejszy dzień można zaliczyć bez wątpienia do udanych

Gosiu teraz będzie przez kilka dni ciepełko to na pewno ten nadmiar wody zniknie

Aniu ta rabata i tak przyjmie więcej niż planuje bo gdzie ja będę upychał zachcianki a te iglaczki to każdy inny, może dwa gdzieś tam upchne.
Trzeba płacić za swoje gupie impulsowe zachcianki Coś muszę wymyślić bo inne iglaki też powpychane w rabaty.

Marzenko po takim zastoju ruchowym nawet warzywnik i jego bałagan nie potrafił mnie wyprowadzić z równowagi, a co wysprzątałem, że aż błyszczy