Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 21:34, 18 kwi 2015

Marto ja jeszcze skuszę się na kilka azjatek w sumie i tak mam je w projekcie rabaty, więc czym prędzej posadzę tym lepiej, a zakwitną już w tym roku.

wojtas2101 21:40, 18 kwi 2015

Widzę że zabrałeś się za nawadnianie, pamiętaj o podłączeniu lini kroplującej w kilku miejscach.
Luki 21:42, 18 kwi 2015

Dzisiejszy dzień niestety pod względem pogody był fatalny, zimno, wietrznie, śnieg też sobie posypał i dwa razy delikatny deszczyk pokropił.
Pracować jednak było trzeba bo podwórko przekopane i powiem, że źle na mnie działają takie prace. Zbyt dobrze mogę się przyglądać otoczeniu i muszę stwierdzić, że nie lubię wiosny w moim ogrodzie.
Cieszę się, że nie mam dostępu do glebogryzarki bo już dawno zaorałbym mój paskudny trawnik i wyrównał całe podwórko... wygląda to wszystko fatalnie. Na dodatek załapało by się po drodze kilka rabat.
Tak samo wiosną żurawki są brzydkie, byliny coś kiepsko startują, tulipany w kilku miejscach nieudane. Nie będę więcej marudził bo długo bym dzisiaj mógł.
Luki 21:45, 18 kwi 2015

Wojtku nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale jeżeli o to co myślę, to raczej nie ma potrzeby. Mam linie kroplującą z kompensacją ciśnienia i już sprawdziłem, czy to faktycznie działa. Na początku i na końcu każdej linii to samo ciśnienie, a raczej ilość wody wypływającej z emitera. Oczywiście nie ma podłączone ciągiem 100 metrów linii, tylko każda rabata z osobna.
wietrzyk 21:49, 18 kwi 2015

Luki napisał(a)
Dzisiejszy dzień niestety pod względem pogody był fatalny, zimno, wietrznie, śnieg też sobie posypał i dwa razy delikatny deszczyk pokropił.
Pracować jednak było trzeba bo podwórko przekopane i powiem, że źle na mnie działają takie prace. Zbyt dobrze mogę się przyglądać otoczeniu i muszę stwierdzić, że nie lubię wiosny w moim ogrodzie.
Cieszę się, że nie mam dostępu do glebogryzarki bo już dawno zaorałbym mój paskudny trawnik i wyrównał całe podwórko... wygląda to wszystko fatalnie. Na dodatek załapało by się po drodze kilka rabat.
Tak samo wiosną żurawki są brzydkie, byliny coś kiepsko startują, tulipany w kilku miejscach nieudane. Nie będę więcej marudził bo długo bym dzisiaj mógł.

To się nazywa wiosenne przesilenie
Ja sobie wszystko obejrzałam i mnie się tu podoba. Proszę nie narzekac, szybciutko kończyc wykopy i łyknąc pastylkę optymizmu. Ogród piękny, gąszcz roślin do pozazdroszczenia.

Bogdzia 21:49, 18 kwi 2015

Luki napisał(a)

Wiele osób dzis narzeka na swoje ogrody a prawda jest taka ze to spóźniona wiosna jest tego powodem , jak w końcu wróci taka jak byc powinna skoncza sie narzekania, teraz niestety róże wyglądają źle , zurawki źle , bylin nie widac i tylko iglaki i cebulowe jako tako ale cebulowe za małe by zrobic klimat za wszystkie inne. Na razie masz robotę to nie patrz na roślinki zanim sie z nią uporasz będzie ciepło i wszystko sie zmieni. Pozdrówka serdeczne.
Lukasz2013 21:51, 18 kwi 2015

Łukaszu nie przejmuj się widokami na wiosne zaraz wszystko ruszy i bedzie super kolorowo.
Zielona 21:56, 18 kwi 2015

Luki napisał(a)
Marto ja jeszcze skuszę się na kilka azjatek

Taaaaa.... dla mnie równie dobrze po chińsku byś mógł to napisać. Zielona jestem /prawda, że wciąż mi ten nick pasuje?/ w temacie lilii. Znalazłam etykiety moich, pstryknę fotkę i będę się szkolić.
Luki 22:12, 18 kwi 2015

Asiu coś w tym jest bo wiosną w ogrodzie widać wszystko co mnie bardzo denerwuje, a na chwilę obecną nie mam na to wpływu. Jakoś miesiąc trzeba przetrwać, a najwięcej cierpliwości potrzeba na te ciągłe ochłodzenia.

Bogdziu u mnie w tym roku mnóstwo roślin kiepsko wygląda, lilie jakoś nierówno wzeszły, tulipany w połowie zgniły, dwie duże kule z bukszpanu przyozdobione przez psa siostry (nikt nic nie robi sobie z mojego gadania). Liliowce też kiepsko wyglądają, a te nowe już tragicznie. No i wszędzie widzę teraz mój znienawidzony betonowy płot i cudownej urody, krzywy, wielogatunkowy i dziurawy trawnik

Łukasz strasznie w tym oku ciągnie się ta wiosna. Gdyby jeszcze pogoda była lepsza.

Marto azjatki to lilie azjatyckie. Te i grupę Oreinpet w szczególności polecam, ja tylko takie kupuję
tusiawka 22:49, 18 kwi 2015

Luki napisał(a)

To ujęcie wygląda ślicznie, a i pozostałe całkiem fajne.
Wiem jak to jest, gdy pozostali domownicy nie dzielą ogrodniczej pasji.
Płot może piękny nie jest, ale najgorszy też nie.
Uszy do góry, widziałam, że prognozy zmienione i ma być ciepło już w przyszłym tygodniu.