Magda teraz piszę bardzo serio, j z natury jestem strasznie leniwy i latem tylko się rozglądam gdzie mogę sobie klapnąć i posiedzieć

Prace w ogrodzie po prostu mnie uwalniają od zbędnych myśli i stresu. W sumie zawsze powtarzam, że ogród ma właściwości odmóżdżające w dobrym tego słowa znaczeniu

Z nawadnianiem tak jakoś wyszło i teraz będę musiał kończyć w zimną pogodę, się zaczęło trzeb skończyć
Iwonko już przygotowania do prac poczynione na dzisiaj, ale strasznie zimno się zrobiło, na szczęście nie pada deszcz i jedynie zapowiadają jakieś przelotne mgiełki.
Łukasz jak będę miał u siebie zrobiony podjazd to przebuduje nawadnianie tak, aby działało automatycznie, teraz i tak będę zadowolony z 'manuala'
Marto jak rodzice wymieniali kuchnie 15 lat temu zmywarka była czymś na miarę mercedesa po kilku latach gdy stała się codziennością moja mam mówiła, że ma w domu dwie żywe zmywarki to po co jej kolejna

Pech w tym, że z dwóch zmywarek została jedna
Lilie sadzę wiosną i jesienią i jak dla mnie oba terminy są bardzo dobre. Jesienny sprzyja terminowemu kwitnieniu, te sadzone wiosną zawsze troszkę później kwitną i są troszkę mniejsze bo muszą jeszcze się wysilić w korzenie
Jak masz smak na kilka kolejnych lilii spokojnie możesz sobie teraz kilka dosadzić

Będę chyba nawet domawiać kilka sztuk