Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

boguslawa_ma... 10:56, 27 maj 2015

Łukasz ta żurawka zielona co środki ma czerwone mi się podoba,jak ona się nazywa ?
Rabaty piękne
U mnie z chwastami jest to samo ,a wszystko z kompostu ,za mało był przerobiony i mam roboty na cały rok.
jankosia 10:59, 27 maj 2015

Łukaszu, miło było mi cię poznać. Nieczęsto się zdarza żeby taki młody osobnik i to w dodatku płci męskiej miał takie zainteresowania. Ty wiesz co ja wiedziałam o roślinach w twoim wieku? Tylko tyle że kaktus po pół roku niepodlewania też straci życie
Niech ci kocimiętka zdrowo rośnie. A powiedz mi (a raczej przypomnij)co ja takiego dostałam od ciebie w prezencie. Pamiętam tylko że żuraweczka Ale jaka?
bdan 11:37, 27 maj 2015

jankosia napisał(a)
Nieczęsto się zdarza żeby taki młody osobnik i to w dodatku płci męskiej miał takie zainteresowania.

Monika on jeszcze ciasta piecze
jankosia 11:50, 27 maj 2015

bdan napisał(a)

Monika on jeszcze ciasta piecze

Danusiu, co ty gadasz? Nieee
IzaK 11:55, 27 maj 2015

jankosia napisał(a)

jeszcze powiedzcie, ze okna myje sam...
"umarnę" wtedy

Anita1978 11:58, 27 maj 2015

I mi się ten twój jarmark podoba! I to bardzo! Widocznie taka jarmarczna baba jestem
Dzisiaj zamówiłam sporo żurawek i żuraweczek- 21 . Też chcę mieć tak kolorowo.....
bdan 12:32, 27 maj 2015

jankosia napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=30

"Gotować też lubie, ale muszę mieć na to humor. Ciasta to tylko takie, które są ulubionymi ".
popcorn 12:47, 27 maj 2015

Monika, to była żuraweczka brass lantern
Viola 12:55, 27 maj 2015

Luki napisał(a)

Łukasz, zabijasz tymi żurawkami, ale błagam spełnij jeszcze moją ostatnią prośbę - podaj nazwy tych dwóch żurawek w prawym dolnym rogu (jeśli stron nie pomyliłam ) - te różowo-bordowo-czerwone
Luki 13:42, 27 maj 2015

No niezły ubaw teraz miałem

Ewo dziękuje bardzo dzisiaj przestało padać to azalie ładnie się podniosły

Olu właśnie wróciłem z pielenia, pogoda paskudna, ale najgorsza część opanowana, został mi jeszcze mały kawałek, ale to już raczej jutro.

Bogusiu to jest tiarella, która nie jest nazwana, kupiłem ją 3 lata temu i znakomicie się rozrasta nawet z małych sadzonek. Jesienią będę dzielił kilka kęp to się przypomnij
Dobrze, wiedzieć, że zbyt świeży kompost tak fajnie się wysiewa, no cóż był mi potrzebny

Moniko ja to kilka kaktusów ususzyłem, więc i w tym mam wprawę
Żuraweczka tak jak Karolina napisała to Brass Lantern.
Kocimiętka jest super

Danusiu fakt ciasta czasem robię, ale ostatnio jakoś czasu mało, a w sumie mam smak na kilka No gotuje dość często dla siebie bo ja to wybredny jestem.

Izo myję, ale tylko w swoim pokoju

Anito cieszę się bardzo, fakt jest troszkę zachodu z takimi kolorowymi zestawieniami, ale jak widać rosną Teraz czekam co tam ciekawego zamówiłaś.

Violu ta ciemniejsza to Cajun Fire, ogólnie jej liście są ciemne i wiosną jest tak intensywnie krwista, później starsze liście są ciemno bordowe, a nowe listki to taka 'bycza krew' Druga jaśniejsza żurawka to Apricot, która później też dość mocno zmienia kolor, Starsze liście robią się jasne, a nowe są czerwone, tworzy to ciekawy kontrast, ogólnie trudniej dostępna Zrobię zdjęcie jak są suche