Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Madzenka 22:12, 17 cze 2015

Łukaszu piekne wybory różane, bedzie Pan zadowolony
MW w zankomitej formie kupiłeś, za rok beda szaleć bardziej niz moja.
Dziękuje za fotki Williama, mój juz jest wysoki (niektóre pędy mają 1,3 m) ale wciąż wiotki. Ma sie na czym kłaśc (rodgersje) i opierac (bukszpan wielkolud) więc mi to zupłenie nie przeszkadza
W Heidi warto sie zakochać, mnie zachwycił juz pierwszy kwiat. Wiele osób narzekałona tę róże a ja stwierdziłam,ze dla Heidi bedzie w moim ogrodzie miejsce (2x) i dla Lavender Ice w jej towarzystwie.

Wszytskie fotki od Kapiasa obejrzałam i załuje, zę nie mogłam do Was dołączyć.

ps. ciecie bukszpanów uskuteczniam od 3 tygodni albowiem za kilka dni się urlopuję i muszę zdązyć przyciąć te 50 kul, 5 wielkich kwadratów, jedne żywopłot i 8 kwadracików o skarpateach przed bukszpanami nie wspomnę... zostało mi tylko z 15 kul
rozark 22:31, 17 cze 2015

Luki napisał(a)

Reniurozark, już się cieszę, w razie potrzeby pisać

muszę w tydzień doprowadzić ogród do stanu oglądalności bo obecnie kiepsko.

tak, tak szykuj się na wizytację
Luki 23:10, 17 cze 2015

Marzenko dla Ciebie reszta zdjęć od Kapiasa, nawet zrobiłem jedno niewielkiego krzaczka, było ich kilka obok siebie, kolor chyba wyszedł bardzo realistycznie

W sumie to już same krzaczki róż już mnie bardzo cieszą, teraz spaceruje i zastanawiam się jakie byliny do nich dodać bo nawet łądne miejsca na nie się zrobiły po posadzeniu wszystkich planowanych róż. Heidi na razie musi poczekać bo miejsca więcej nie wygospodarowałem 11 róż to i tak dużo jak na początkującego

Dzisiaj udało mi się ciachnąć 25 kul i stożków oraz jeden żywopłocik. Najlepsze jest to, że plecy tylko troszkę bolą, ale najbardziej nogi, strasznie musiałem się nagimnastykować. Cieszę się, że tyle udało się zrobić bo pogoda była dzisiaj perfekcyjna na cięcie

Reniu mam jeszcze tydzień akurat się wyrobię z wszystkimi porządkami, po dzisiejszym dniu już kilka miejsc nie straszy długą trawą wrastającą w rośliny, kostkę itd
Katkak 23:16, 17 cze 2015

U mnie dziś też pracowicie . Łukasz poszukuję róży pnącej. Doradzisz mi coś? Zupełnie się nie znam na różach.
Mathildis 00:51, 18 cze 2015

Poczytałam, pooglądałam, zachwycona jestem bujnością wszystkich roślin i po takiej dobranocce najwyższa pora spać może mi się jakieś nowe koncepcje ogrodowe przyśnią po takich widokach...
bdan 07:26, 18 cze 2015

Luki napisał(a)
Heidi na razie musi poczekać bo miejsca więcej nie wygospodarowałem 11 róż to i tak dużo jak na początkującego

Łukasz Kasia Robaczek pisze o Heidi : "Heidi Jest fajna, ale ma długą przerwę i brzydkie liście"

Luki 08:57, 18 cze 2015

Kasiu ja również niemowlaczek jeżeli o róże chodzi podoba mi się Giardina, ale ona różowa i Eden Rose jest ładna i chyba też pnąca

Aniu miło czytać takie komentarze mam nadzieję, że coś sensownego się przyśniło

Danusiu no i dobrze, na razie więcej róż nie chce i tak planowaną ilość przekroczyłem, budżet na nie też przekroczyłem, ale to już norma, że budżet jest sztywny do pewnego momentu, później wymyka się spod kontroli
Luki 09:04, 18 cze 2015

Mam kilka zdjęć z wczoraj

Jeszcze poczochrane buksy, aż się dziwię, że mi to nie przeszkadzało

Kolejny etap to taniec z włókniną i nożycami
Teraz jak tu wejść w taką rabatę by nic nie podeptać

Luki 09:07, 18 cze 2015

Wieczorem juz wszystkie buksy na pierwszym podwórku obcięte

Ślimaczek zamieszkał w trawkach i kulkach

Magdalena25 09:16, 18 cze 2015

Luki napisał(a)
Mam kilka zdjęć z wczoraj

Jeszcze poczochrane buksy, aż się dziwię, że mi to nie przeszkadzało

Kolejny etap to taniec z włókniną i nożycami
Teraz jak tu wejść w taką rabatę by nic nie podeptać

Łukasz, cudnie u Ciebie . Widzę, że teraz się tnie bukszpany. Muszę się wziąć za swoje . Stożki bukszpanowe sam kształtowałeś, czy już kupiłeś? U mnie nigdzie stożków nie ma