Violu kopiuj kopiuj

ja też sam tego nie wymyśliłem
Mateusz do powiększania jeszcze trochę czasu, a chwasty w warzywniku rosną na potęgę.
Ewo coś za dużo mam tej pracy, miałem skończyć rabaty i tylko doglądać z doskoku

Przy bukszpanach na pierwszych zdjęciach rosną same turzyce: Evergold, Ice Dance, a na trzecim zdjęciu widać jeszcze turzyce Variegata'Ptasie łapki" to ta z największą ilością bieli
Ludwiko to dobra odmiana i ładnie rośnie, ale koniecznie co dwa lata dzielić aby nie wyrosły i nie zdrewniały

No i napiszę, że kępy są sztywne i deszcz im nie straszny

Dziękuje za komplement w sprawie żurawek, ale jest miejsce gdzie jest chaos i nie mogę na niego patrzeć, więc będą zmiany i możliwe, że bardzo duże
Magdo bardzo mi miło

są to dwie sąsiednie rabaty przy wejściu do domu na których wszystko mi odpowiada, no może jeden rozchodnik mógłby się tak nie pokładać, ale to detal
Justyno tak pamiętam Cię od Szmita z tego co doczytałem było to Twoje pierwsze spotkanie i to jeszcze tak liczne

Stylista pochwalona za dobór okularów bo ja nie byłem przekonany
Co do liliowców to 'stety' i niestety mam większość nowszych odmian, a te potrzebują dużo ciepła aby się dobrze wybarwić i w pełni otworzyć, a ostatnia pogoda bardzo temu nie sprzyjała.
Te niskie przetaczniki sobie zapisze, chociaż Rosea chyba mam od kilku lat i bardzo ją lubię, ale u mnie ma za dużo cienia i wyciąga się do słońca.
Pamiętam CHriste jak mnie przeraziła swoim wzrostem w drugim sezonie, miała ponad metr
Chwasty mam głównie w warzywniku i na nowej rabacie, która wcześniej była częściowo przerośniętym chwastami ogrodzeniem, w zeszłym roku miały ponad metr i bardzo obficie wysiały się w tej ziemi. Jest coraz lepiej, ale po takiej pogodzie i 2 tygodniach zaniedbań łatwo sobie wyobrazić jak podrosły

Na dodatek dużo rzeczy trzeba było już wyciąć, więc też zielska sporo

Na rabatach z buksami i tych bardziej zagęszczonych od czasu do czasu wyrwę jakieś pojedyncze zabłąkane chwościki.
Zdjęcia w gazetach to przypadek, sami mnie poprosili