Ilonko dziękuje bardzo
Asiu pure white mamy na sufitach i jak dla mnie biel jest bardzo fajna, bo biel bieli nie równa. W wiaderku ma lekko różową poświatę co mnie zaskoczyło. Troszkę trudno maluje się nią powierzchnie na które pada słońce. Trzeba sprawnie malować w chłodnym pomieszczeniu, aby nie dopuścić do przesychania farby przy kolejnych pociągnięciach wałka, ale jak zrobi się to odpowiednio efekt jest bardzo zadowalający. Jednak ma inną strukturę niż farby na bazie Optiva Mat 5. Latem chce wypróbować u siebie serie Optiva White.
Farby w kolorze ogólnodostępnych firm wychodzą około 210zł za 10 litrów, a farba typowo na sufit nie zastąpi takiej na ściany, a przetestowałem chyba większość dostępnych na rynku farb. Najlepiej sprawuje się jedna ściana pomalowaną ceramiczną PARA ale ceny na większe powierzchnie zabijają, to samo z Benjamin M.
Margaret bardzo mi miło, i do samych świąt nic nie odbierało mi całej atmosfery, dekoracje wystarczyły, ale teraz przydałby się śnieg, aby ten okres świąteczny jeszcze troszkę utrzymać
Ewo szkoda tylko, że taka choinka to jednorazowa okazji, więcej jodeł nie mam w ogrodzie, a takiej jodły już nigdzie nie dostane
Gosiu ja sobie nie wyobrażam teraz wybudować domu bez wysokiego salonu, ale na razie dla mnie to tylko odległe marzenia