Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Zielona 22:51, 05 mar 2016

Wybacz... uśmiałam się z ataku leszczyny Jaki to filmik?
Luki 23:00, 05 mar 2016

Poniekąd śmieszne bo sam się śmiałem, ale bolesne na szczęście nie spadłem z drabiny bo byłem 3 metry nad ziemią.
Co do filmiku https://https://youtu.be/T1vW8YDDCSc mnie pierwsze 10 minut barzdo zaciekawiło, ale muszę się skupić bo natłok informacji bardzo duży
Pawlus 23:17, 05 mar 2016

Też powalczyłem z hortensjami i miskantami ale pogoda fatalna...4 stopnie i wiatr. Zawsze zaczynałem w samej bluzie, w tym roku i tak nie ma co czekać na lepszą pogodę bo nie wiadomo kiedy będzie.
Madzenka 08:36, 06 mar 2016

Wiosna mogłaby dłuzej potrwać bo coś w niedoczasie w tym roku jestem....

Mam ochote wyciachac M leszczyne, ale chyba musz najpierw Twoj filmu obejrzeć
Katkak 09:28, 06 mar 2016

A ja wycięłam berberysy hortek już u siebie nie, może jutro to zrobię. Za to u cioci wycięłam i horty i berberysy.
Kacha123 13:45, 06 mar 2016

Łukasz, kiedy mogę bezpiecznie dzielić żurawki? I ja to lepiej zrobić? Czy wykopać całą karpę i podzielić, czy starać się udziabać takie mniejsze, powiedzmy "boczne odrosty"?
Luki 15:15, 06 mar 2016

Paweł u mnie pogoda wczoraj była wręcz znakomita, 14 stopni bez wiatru i słonecznie, szkoda tylko że to zaledwie jeden dzień, a tu jeszcze jakieś większe ochłodzenie zwiastują, mam nadzieję, że to jakaś ściema

Marzenko ja mam w tym roku jakieś takie podejście dość olewające i nic za bardzo mnie nie goni. Były wielkie plany, ale jak to bywa szybko potrafią się zredukować

Dobra manipulacja przyda się przy chęci usunięcia leszczyny, moja niestety jeszcze troszkę sobie porośnie, ale zostawiam ją tylko dlatego, że całkowicie zasłania basen przed domami sąsiadów.

Kasiu ja też jeszcze wszystkich nie wyciąłem, tylko te najstarsze, zeszłoroczne młodziaki zostawiłem jeszcze w spokoju

Kacha jeżeli chcesz dokładnie podzielić żurawki to lepiej wykopać, jeżeli pobrać po sadzonce można oderwać boczne pędy bez wysadzania, trzeba je odłamać do dołu. Najlepiej zabrać się za to po połowie marca, a że zapowiadają ochłodzenie na przyszły tydzień to najlepiej pod koniec miesiąca się za to zabrać
Zielona 15:47, 06 mar 2016

Luki, ja jeszcze dodam, że kiedy dzieliłam żurawki od Ciebie, wsadzałam nawet boczne przyrosty, które nie miały ani jednego korzonka. Po prostu piętka (czasem naprawdę maleńka, z dwoma listkami), która sama się ukorzeniła. Przyjęły się wszystkie, nawet te, które posadziłam na zasadzie: nic z tego nie będzie, ale w sumie niczym nie ryzykuję.

Podejście "nic mnie nie goni" - pochwalam i sama stosuję
Kacha123 15:48, 06 mar 2016

Dzięki, z żurawkami się nie spieszę, bo jeszcze mam pilniejsze sprawy do ogarnięcia
Madzenka 21:00, 06 mar 2016

Masz rację gonitwa ogrodowa niewskazana, róbmy to na co mamy ochotę