Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Madzenka 19:16, 21 paź 2013

Piękne okolice, z... Też musi być pięknie
Mala_Mi 20:46, 21 paź 2013

Sztuka tworzenia pięknego ogrodu polega na wielkiej dyscyplinie. Jeśli się tego nauczysz, stworzysz piękny ogród. Jeśli nie - piękną kolekcję. A jeśli Ci całkiem nie wyjdzie - tylko kolekcję.

To są słowa Danusi...... . z żurawkami masz piękną kolekcję ..wiec nie przeżywaj że każda inna
Mala_Mi 20:46, 21 paź 2013

Lasu 100 merów od domu zazdroszczę ...
Luki 20:47, 21 paź 2013

Kondzio napisał(a)
no no piękną jesień pokazujesz hi hi hi

Dzięki

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękne foty. A ja tam przejeżdżałam i było właśnie tak pięknie i grzybiarzy moc była.Pozdrawiam.

Trzeba było wpaść z wizytą

monteverde napisał(a)
No właśnie Łukasz piękne zdjęcia ale ani jednego grzybka nie sfociłeś?

Aniu nawet nie pomyślałem, żeby grzybków szukać Dosłownie biegałem i robiłem zdjęcia, wyrwałem się na 10 minut z domu pełnego gości
agatanowa 20:56, 21 paź 2013

co tam z cisem, Luki?

wiesz, chyba wszystkie liliowce mi się przyjęly, bo od środka zielone puszczają a ja cieszę się jak dziecko
Katkak 20:58, 21 paź 2013

alinak napisał(a)
Lukasz tak sobie podglądam te twoje żurawki i myślę że to dużo bardziej kompozycje interesujące niż 20 sztuk jednej odmiany . bardzo mi się podoba a kolekcja rojników ......moje marzenie .mam kilka odmian , ale niektóre wypadły i nie miałam już okazji nabyć .....super

Podpisuję się pod tym obiema ręcami
Luki 21:00, 21 paź 2013

alinak napisał(a)
Lukasz tak sobie podglądam te twoje żurawki i myślę że to dużo bardziej kompozycje interesujące niż 20 sztuk jednej odmiany . bardzo mi się podoba a kolekcja rojników ......moje marzenie .mam kilka odmian , ale niektóre wypadły i nie miałam już okazji nabyć .....super

Plamy żurawek o ile są łądnie skomponowane, tak jak robi to Danusia... np 3 plamy po 20 zurawek z jednej odmiany już mi się nie podoba, wygląda to jak w szkółce. Gdybym miłą miejsce to robiłbym troszke inaczej kolorowe obwódki, ale coraz więcej odmian mnie kusi Jak będę miał gdzieś miejsce na kolekcjonowanie rojników to do tego wróce, stanąłem na 30 odmianach i rozrastają się strasznie szybko, a chcę zrezygnować z pseudo skalniaka
Luki 21:05, 21 paź 2013

leon60 napisał(a)
Piękna okolica, uwielbiam takie tereny na długie spacery

Człowiek nie docenia tego co ma pod nosem, jestem tego doskonałym przypadkie. Wiecznie brak czasu.

WilczaGora napisał(a)
Lukasz,

mieszkasz w pięknej okolicy. wokół nas lasów też dostatek ale....
...rzeki takiej pięknej to my nie mamy
uwielbiam takie naturalistyczne fotki szczególnie właśnie jak kaczuchy się uda przyłapać na przechadzce...
a dzięki takim krajobrazom wybaczam jesieni deszcze, zimna i wszech panującą ciemnicę..

pozdrowionka z deszczowej dziś Wilczej

Okolica jest piękna, mam takie swoje ulubione miejsce we wsi całkowicie w lesie oddalone od domów i dróg, jest tam zbiornik wodny, w sumie nie wiem do czego służy, ale jest tam pięknie.... nie byłem tam już 4 lata Muszę to zmienić bo tyle pięknych miejsc mnie otacza, a nie korzystam z tego.
Kaczuchy można łatwo przyłapać w niedaleko oddalonych stawach, nawet bobry mają tam swoją posiadłość
agatanowa 21:45, 21 paź 2013

Luki, zamówiłam LO Gizmo, chyba cebulę zasadzić wiosną? Ona mi przetrwa w garażu ok. 15 C?
Luki 21:58, 21 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Piękne okolice, z... Też musi być pięknie

W zime chyba jeszcze nie byłem nad rzeką... wstyd

asc napisał(a)

To są słowa Danusi...... . z żurawkami masz piękną kolekcję ..wiec nie przeżywaj że każda inna

Nad dyscypliną pracuje, ale z kolekcji żurawek nie zrezygnuje... nie ma nic lepszego niż spacerek wśród rabat i podziwiać lub narzekać na rózne odmiany .

Co do lasu to ja prawie mieszkam w lesie, cała moja miejscowości i przyległe są otoczone kilometrami zieleni

agatanowa napisał(a)
co tam z cisem, Luki?

wiesz, chyba wszystkie liliowce mi się przyjęly, bo od środka zielone puszczają a ja cieszę się jak dziecko

Obstawiam, że najniej połowa zakwitnie,a może i wszystkie Z cisem czekam na odpowiedni moment, chyba zlece to zadanie mojemu tacie, abo babci... myśle że będzie to bardziej skuteczny sposób
Lilia orientalna może przemarzać, ale w garażu z 15 stopniami może nie przetrwać, poszukaj cieplejszego miejsca w ogrodzie. U mnie orientalne rosną przy domu i żadna nie jeszcze nie przemarzła, warto też pomyśleć o okryciu. Nie bój się zakopać głebiej niż 15cm, poradzą sobie