Plamy żurawek o ile są łądnie skomponowane, tak jak robi to Danusia... np 3 plamy po 20 zurawek z jednej odmiany już mi się nie podoba, wygląda to jak w szkółce. Gdybym miłą miejsce to robiłbym troszke inaczej kolorowe obwódki, ale coraz więcej odmian mnie kusi Jak będę miał gdzieś miejsce na kolekcjonowanie rojników to do tego wróce, stanąłem na 30 odmianach i rozrastają się strasznie szybko, a chcę zrezygnować z pseudo skalniaka
Człowiek nie docenia tego co ma pod nosem, jestem tego doskonałym przypadkie. Wiecznie brak czasu.
Okolica jest piękna, mam takie swoje ulubione miejsce we wsi całkowicie w lesie oddalone od domów i dróg, jest tam zbiornik wodny, w sumie nie wiem do czego służy, ale jest tam pięknie.... nie byłem tam już 4 lata Muszę to zmienić bo tyle pięknych miejsc mnie otacza, a nie korzystam z tego.
Kaczuchy można łatwo przyłapać w niedaleko oddalonych stawach, nawet bobry mają tam swoją posiadłość
Nad dyscypliną pracuje, ale z kolekcji żurawek nie zrezygnuje... nie ma nic lepszego niż spacerek wśród rabat i podziwiać lub narzekać na rózne odmiany .
Co do lasu to ja prawie mieszkam w lesie, cała moja miejscowości i przyległe są otoczone kilometrami zieleni
Obstawiam, że najniej połowa zakwitnie,a może i wszystkie Z cisem czekam na odpowiedni moment, chyba zlece to zadanie mojemu tacie, abo babci... myśle że będzie to bardziej skuteczny sposób
Lilia orientalna może przemarzać, ale w garażu z 15 stopniami może nie przetrwać, poszukaj cieplejszego miejsca w ogrodzie. U mnie orientalne rosną przy domu i żadna nie jeszcze nie przemarzła, warto też pomyśleć o okryciu. Nie bój się zakopać głebiej niż 15cm, poradzą sobie