Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

eda 17:27, 20 paź 2014

Pozdrówka zostawiam dużo zdrówka dla Was
katiaxx 19:37, 20 paź 2014

Agatko, co u Was ? daj znać
monteverde 19:54, 20 paź 2014

Agato co u Ciebie myślę, że Jaśko całego czasu nie zajmuje? a co w "tajemniczym " ogrodzie? daj znak jakiśpozdrówka
agatanowa 21:36, 26 paź 2014

renatamama3 napisał(a)
.......teraz jest w 6 klasie i chce być bezrobotnym .pozdrawiam

haha!
agatanowa 21:56, 26 paź 2014

Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i mile slowo.

Ogród jest coraz bardziej tajemniczy, a Aniu Monte Jaśko faktycznie nie zajmuje całego czasu, ale reszte zajmuje Dorotka i roboty domowe. A ogrodek dziczeje. W ogrodku nie kiwnelam palcem od poczatku wrzesnia, ani jednej cebulki nie wsadzilam, troche lisci z roz z plamistoscia poobrywalam, powycinalam przekwitniete kwiaty, ale chwast taki zachodowałam, że az wstyd. A trzeba do zimy sie jakos przygotowac.
Mały jest zupelnie inny niż Dorotka, ma kolki o każdej porze dnia i nocy, zanosi się płaczem aż po rozrywające serce łkanie, łzy stają mu w oczkach. Na początku z bezsilności płakałam razem z nim. Teraz trochę okrzepłam, ale psychicznie cięzko, gdy dziecku nie można pomóc. Trzeba bardzo dużo go nosić, jak zaśnie - trudno odłozyć, czasem nawet trudno usiąść z nim, bo wyczuwa zmiane rytmu (pomimo ze mam bujany fotel), bo buja już inaczej. Czasem do 14-tej nie mogę się przebrać. Często zasypiam na siedząco przy karmieniu. Ciezkie te początki. Pocieszam się, że bedzie lepiej.

A Dorotka jak zwykle nie chce jesc i od konca sierpnia nieustannie kaszle, raz intensywniej, raz mniej intensywnie, ale generalnie przewlekle. W miedzyczasie przeszla zapalenie oskrzeli, antybiotk. Pulmonolog mówi, że w drogach oddechowych czysto. Ale kaszel wciąż jest. Przy małym dziecku to dodatkowy stres

Znalazłam na spacerze coś takiego, czy to przetacznik kłosowy? Wysokość ok. 60-80cm.

Kasya 01:08, 27 paź 2014

Oj "biedna" Agatko jesteś wiem jak serce matki wszystko przeżywa
Trzeba mieć nadzieje ze z każdym dniem bliżej do lepszych dni
Ale pocieszaj się rownież tym ze "małe dziecko to mały kłopot.."
Wiem coś o tym
Nie martw się o "ogródek" , my tu zagladamy
kosolka 07:28, 27 paź 2014

Dzień dobry Agatko! Wiem co przeżywasz - miałam to samo, z tym że przy moim pierwszym dzieciu, czyli córce. My z M.na zmianę, plus babcia - gdy już sił i nerwów nie starczało.. Ty masz dodatkowo starszą córcię.. To za chwilę minie, nie jest to zbyt dużym pocieszeniem, ale jednak.. CHoć do teraz pamiętam spanie na siedząco z małą "na klacie" bo tylko w pionowej pozycji mogła się przespać spokojnie.. Powodzenia! Trzymaj się cieplutko!
renatamama3 07:33, 27 paź 2014

Agatko,mój średni ten z 6 klasy ma takie kaszle ,właśnie w okresie palenia,wszystko czyste a kaszel jakby płuca chciało wyrwać ,okazało się ,że alergiczne ,za suche powietrze ,powinien przebywać w pomieszczeniach max 20 stopni .A z małym współczuje ,mój też taki rozdarty był po 3 mc zazwyczaj mija .Jak ma kolki to, popytaj grembosi ona wnuczce czy wnukowi jakiś preparat na kolki kupowała .pozdrawiam
Napia 10:25, 27 paź 2014

Agatko, same dobre myśli przesyłam
Na ogródek czas będzie jeszcze, a dzieci najważniejsze. Uspokojenia i zdrowia dla wszystkich życzę.
katarzynkak 21:56, 05 lis 2014

Agatko trzymaj się dzielnie, ogródek poczeka-teraz najważniejsze są Dzieci i Ty.