Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

Pszczelarnia 14:50, 21 kwi 2015

I już są graby!? Ależ się dzieje i to jak szybko! Ja też nie lubię wiosennego pielenia. Stajnia Augiasza zawsze u mnie na rabatach i można wdepnąć (nadepnąć roślinkę).

Ja bym trawnik na razie tylko kosiła.
Mirka 14:58, 21 kwi 2015

Gosiu i ty te graby wszystkie sama sądziłaś?Podziwiam Kubusiowo nawet cichaczem Gosia daj namiar na te graby,drogie były?Pozdrawiam słonecznie
Tess 15:25, 21 kwi 2015

I mnie, i mnie! Śliczne są.
kaisog1 15:27, 21 kwi 2015

Asiu no miejsca to mam do sadzenia, na koncie mam też dużo miejsca tylko "wsady" zawsze małe i na ogrodowe zakupy brakuje

Kasia żelazo mówisz?? Warto spróbować!
No własnie... ten wiatr nam krzyżował wszystkie plany Daleko to mam faktycznie bo 3,5 h jazdy więc nie tak mało.
Dziecko z siekierą brzmi strasznie i ja na początku też skrzyczałam Panów moich ale było oki

Kasia73 dzięki!

Ewa no z grabami mi sie udało w tym roku! Nawet nie były drogie więc sie skusiłam. Myślałam, że będą mniejsze ale były całkiem całkiem i z pewnością było ich więcej niż 200

Mirko sama sadziłam ale rowek kopał Paweł, najpierw mu tym ustrojstwem do kancików zrobiłam nacięcia i kopał Piach mi woził bo nie dałabym rady... w sprawie grabów pw.

martaibartek 17:47, 21 kwi 2015

Gosiu piękna relacja z Kubusiowa. Podziwiam ogrom pracy, który wykonaliście tym bardziej przy tak niesprzyjającej pogodzie. Wyobrażam sobie jak wiało od jeziora jak u nas głowe urywało.
Graby posadzone pod linijkę, będzie idealny żywopłot.
Bylinówka już ładnie się zapowiada.
Co do trawy nie pomogę, sama mam lichą, a miejscami wcale
Warzywnik marzenie, bardzo malowniczy. Do tych dwóch pierwszych skrzyń już coś siałaś?

kaisog1 21:58, 21 kwi 2015

Marta no ten wiatr to okropny był A graby pod linijkę... hmmm dobrze zdjęcie zrobiłam haha Co do warzywnika to jeszcze dużo pracy bo te rabaty "jednoroczne" będę powiększać i płot likwidować... a w tych dwóch pierwszych skrzyniach są truskawki... a właściwie to co z nich zostało bo jakiś zwierz mi kopie akurat w tych dwóch skrzyniach

a tu linka wstawię... może ktoś ma jakieś nadwyżki https://www.ogrodowisko.pl/watek/5618-wiosenne-dzielenie-bylin
Kindzia 09:55, 22 kwi 2015

Tak, preparat z żelazem, bankowo pomaga. Czernieje mech i finito

Myślę, że moja piwonia to Paeonia suffruticosa 'Lavender', tak mi pod nią podpada. Kartki z nazwą odmiany Kapias nie przylepił...;(
Pszczelarnia 11:12, 22 kwi 2015

Jaki preparat z żelazem na mech? Czy ja mogę nim kostkę posypać na tarasie - w jednym miejscu już mam dość latania z nożem i wycinania. Na razie sypałam solą.

"Iść za ciosem" - , dodaje otuchy.
kaisog1 12:47, 22 kwi 2015

Kasia czeka nas rewolucja domowa bo najprawdopodobniej będziemy sie przeprowadzać z bloku do domu. Tam jest okropny mech w trawie i pójdzie cała do wymiany... ale gdyby sie pojawił to będę szukać takiego preparatu. W Kubusiowie sypanie tego pewnie rozwaliłoby mnie finansowo
Na piwonie będę polowac bo jest cudna!~

Ewa u Ciebie i tak jest bajka Zmiany jakie wprowadzasz spowodują, że będziesz mieć iście angielski ogród
kaisog1 12:50, 22 kwi 2015

Aha gdyby ktoś był na targach w Starym Polu to chciałam poinformować, że ścięłam włosy To tak dla tych coby mnie poznali tam W zeszłym roku chodziły za mną dwie Panie potajemnie chciałam je pozdrowić i powiedzieć, że nie gryzę a i pogadać ze mną się da
Pisze to bo ja tam jak w transie i jakoś ostatnio nie zapamiętuję twarzy więc mogę kogoś nie rozpoznać