Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 09:22, 14 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
Olcia, poczytałam i pooglądałam...
Równiutko i czyściutko, pięknie działasz. Szacun
ściskam

Dzięki Ewcia pogoda trochę krzyżuje plany ale cóż, łapki trochę odpoczną by ruszyć znów ze ściąganiem darni
Buziaki
agata19762 09:58, 14 maj 2014

leon60 napisał(a)

Sposób Doni72 działa
Do konewki z wodą dodaję trochę oleju Kujawskiego może być inny wybredne nie są wlewam centralnie w dziurkę i czekam jak po chwili ziemia się rusza (ok 5 minut). Wtedy zbieram lub zabijam na miejscu. Może i same by padły ale walę to zrobić sama

Ola czytałam o tym sposobie wcześniej

problem w tym, że najwięcej słychać je w sadzie albo w trawie
a to walka z wiatrakami
Hogata 10:00, 14 maj 2014

leon60 napisał(a)

Sposób Doni72 działa
Do konewki z wodą dodaję trochę oleju Kujawskiego może być inny wybredne nie są wlewam centralnie w dziurkę i czekam jak po chwili ziemia się rusza (ok 5 minut). Wtedy zbieram lub zabijam na miejscu. Może i same by padły ale walę to zrobić sama

Morderstwo z zimna krwią

Dzięki za namiary
leon60 10:03, 14 maj 2014

agata19762 napisał(a)

Ola czytałam o tym sposobie wcześniej

problem w tym, że najwięcej słychać je w sadzie albo w trawie
a to walka z wiatrakami

w sadzie trochę lipa ale w trawniku u mnie też są... spróbuj może się uda choć troszkę wytępić
ewa004 10:08, 14 maj 2014

Olcia daj namiar na trawki
leon60 10:19, 14 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Olcia daj namiar na trawki

robi się
leon60 10:43, 14 maj 2014

Dziewczyny gdzie o tej porze roku dostanę wrzośce ?
Potrzebuję ''Golden Scarlet'' i ''Rubinteppih''
Mala_Mi 21:01, 14 maj 2014

Leon... w Giedlarowej.. tanio, dobre i wybór... i zwykle maja cały sezon.... można by zadzwonić do Pani i poprosić o przygotowanie, bo oni sami je robią... albo Motylka trza poprosić niech skoczy i zobaczy.

hahahha.... dziwne, że nie 69
Juzia jak zwykle strzela hasła.... i sztywne hortki... hmmm.. leze i kwiczę...

Wody czystej w oczu zazdroszczę... ale cześć wymieniłaś po zimie??? Filtr chodzi???? Mój sie zepsuł i funduszy brak na zakup nowego.. dużę oko - duży filtr.. wiec wodę mam szrekową, ale z pomiaru wychodzi idealna.. wiec się nie martwię. tylko widok ... slaby

U nas szpaki zasiedliły budkę też od razu... i teraz małe sie drą, że mam wrażenie że są tam dziesięcioraczki. A u ciebie uczą się przechodzić przez ulice, w prawo patrz, a potem w lewo patrz (lub odwrotnie to było) .. super fota... Bo nie dopuszczam myśli, że uczą sie patrz w prawo na czereśnie, a potem patrz w lewo na czereśnie
Mala_Mi 21:01, 14 maj 2014

Aaaaaa i zostawiam ochrzan... wiesz za co.... a przynajmniej powinnaś wiedzieć...
leon60 21:13, 14 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Leon... w Giedlarowej.. tanio, dobre i wybór... i zwykle maja cały sezon.... można by zadzwonić do Pani i poprosić o przygotowanie, bo oni sami je robią... albo Motylka trza poprosić niech skoczy i zobaczy.

Juzia jak zwykle strzela hasła.... i sztywne hortki... hmmm.. leze i kwiczę...

Wody czystej w oczu zazdroszczę... ale cześć wymieniłaś po zimie??? Filtr chodzi???? Mój sie zepsuł i funduszy brak na zakup nowego.. dużę oko - duży filtr.. wiec wodę mam szrekową, ale z pomiaru wychodzi idealna.. wiec się nie martwię. tylko widok ... slaby

U nas szpaki zasiedliły budkę też od razu... i teraz małe sie drą, że mam wrażenie że są tam dziesięcioraczki. A u ciebie uczą się przechodzić przez ulice, w prawo patrz, a potem w lewo patrz (lub odwrotnie to było) .. super fota... Bo nie dopuszczam myśli, że uczą sie patrz w prawo na czereśnie, a potem patrz w lewo na czereśnie

Mus do Giedlarowej znaleźć namiary i zadzwonić, dzięki Aniu Ty jak zawsze pomocna
Woda w oczku jest niewymieniana od zeszłej wiosny, filtrów nie mam, tylko i wyłącznie chodzi pompka do kaskady
Szpaczki prędzej uczą się przechodzić przez ulicę bo ani po prawej ani po lewej nie ma czereśni a budka owszem niedaleko drogi