Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 11:15, 22 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)

No takie, takie. Nawet miałam przez okno cyknać przed chwilą fotę jak grzebią ale za ciemno.

to już wiesz co Ci grzebie

Kacha123 napisał(a)
W razie czego - mój ojciec jest myśliwym

nawigatorka napisał(a)
Bo macie taki porządek to widzicie ze robią bałagan No chyba ze gniazdo na podbitce budują jak co roku. U mnie ptaków coraz więcej ale bałaganu nie widzę. Mam czaple, Żurawie. Szpaki. Raniuszki. Pliszki. Dudki, kopciuszku, sójki, sroki, bociany, jaskółki, kosu wszystkie kocham

Ja też wszystkie kocham prócz tych pojedynczych wyjątków co mi burdel robią i ryby zjadają

babka napisał(a)

Olu chyba wolę korę zagrabiać niż wydłubywać z ziemi takie coś : https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=671#post_3

Ptaki robią nam dobrą robotę

Ptaki są potrzebne to fakt tyle że obserwuję kosy i głównie dżdżownice wyciągają.
leon60 11:16, 22 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
szpaki tez je lubią na pewno a co działo się z rozchodnikiem? Po czym zauważyłaś?

Szpaki też głównie dżdżownice, ze sto razy dziennie przelatują to widzę co młodym do budek noszą
Jakby tak turkucia który niósł to złego słowa bym nie powiedziała

aleksandra_g napisał(a)
Kota zaadoptuj ja w korze tylko pióra i szczątki znajduje

MonikA napisał(a)
a ja w korze znajduje zagryzione myszy ale Ola widziałam chyba u ciebie kota. Czy leniuch, czy płochliwy, czapla za duża dla kota

kota się nie boją...
a czapla to chyba bladym świtem przybywa bo o 6 rano jak wstaliśmy już było po akcji... kot wtedy najczęściej w terenie

jazzy napisał(a)

Pożyczyć Ci wiatrówkę?
U mnie sarna grasuje, na szczęście na sąsiedniej działce chwasty wyjada, więc póki co jest tam mile widziana

U mnie sarny za płotem siedzą i do kompostownika zaglądają
leon60 11:17, 22 kwi 2017

ana_art napisał(a)
Ja nie mam kory to mi jej nie rozgrzebują, ale często widze ptaki które dłubią w trawniku

W trawniku to mnie często całe bandy siedzą

Sebek napisał(a)
Cześc czapla!

Może Ty dziecko rozwieś na jakiś czas drobną siatkę nad oczko - ptak zobaczy, że jedzenia już nie upoluje i sobie poleci gdzie indziej
Z drugieh strony jak Ci została tylko jedna ryba to niehc tą tez złowi i już jedzenia nie będzie

Czekamy czy pojawi się trzeci raz... orfy są bardzo szybkie to będzie miała gorzej jak z karasiami
Siatka doraźnie spoko tylko na dłuższą metę oczko z siatką ? jakoś tego nie widzę...
tak samo jak wody bez ryb

Madzenka napisał(a)
Potwierdzam tezę Babki- kosy szukają opuchlaków. U mnie rozgrzebywaly tylko rabatę, gdzie dawniej rosła bergenia, którą zżerały opuchlaki. Myślałam ze tam już ich nie ma. Gdy rozgrzebalam korę jak ptaki, okazało się , ze opuchlaki są.....
Wiec już się nie denerwuje na rozgrzebana korę, tylko obserwuje gdzie kosy urzędują tam będę lać nicienie

U mnie grzebią na każdym metrze gdzie jest kora. Sprawdzałam pod żurawkami, bergenią cisami ale czysto. Nigdzie blisko nie mają takich obszarów z korą to się zwlekły do mnie