Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

aleksandra_g 22:04, 21 kwi 2017

Kota zaadoptuj ja w korze tylko pióra i szczątki znajduje
22:12, 21 kwi 2017
a ja w korze znajduje zagryzione myszy ale Ola widziałam chyba u ciebie kota. Czy leniuch, czy płochliwy, czapla za duża dla kota
babka 22:16, 21 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
szpaki tez je lubią na pewno a co działo się z rozchodnikiem? Po czym zauważyłaś?

Wczesną wiosną ruszył a po kilku dniach wyglądał jakby bomba w niego pierdutła, cała kapustka rozsypana.
Myślałam, ze to obce koty sobie tam harce urządzały. Dziś chciałam podmiankę zrobić no i się skarbów dogrzebałam
nawigatorka 22:21, 21 kwi 2017

babka napisał(a)

Wczesną wiosną ruszył a po kilku dniach wyglądał jakby bomba w niego pierdutła, cała kapustka rozsypana.
Myślałam, ze to obce koty sobie tam harce urządzały. Dziś chciałam podmiankę zrobić no i się skarbów dogrzebałam
dzieki za lekcje. Oby u mnie nigdy się nie pojawily
jazzy 22:57, 21 kwi 2017

leon60 napisał(a)

Trzeba ją jakoś upolować bo wszystkie inne rozwiązania chyba raczej doraźne, jak już raz była będzie wracać chyba, że nie będzie co jeść...

Pożyczyć Ci wiatrówkę?
U mnie sarna grasuje, na szczęście na sąsiedniej działce chwasty wyjada, więc póki co jest tam mile widziana
ana_art 08:22, 22 kwi 2017

Ja nie mam kory to mi jej nie rozgrzebują, ale często widze ptaki które dłubią w trawniku
Sebek 08:43, 22 kwi 2017

Cześc czapla!

Może Ty dziecko rozwieś na jakiś czas drobną siatkę nad oczko - ptak zobaczy, że jedzenia już nie upoluje i sobie poleci gdzie indziej
Z drugieh strony jak Ci została tylko jedna ryba to niehc tą tez złowi i już jedzenia nie będzie
Madzenka 08:57, 22 kwi 2017

Potwierdzam tezę Babki- kosy szukają opuchlaków. U mnie rozgrzebywaly tylko rabatę, gdzie dawniej rosła bergenia, którą zżerały opuchlaki. Myślałam ze tam już ich nie ma. Gdy rozgrzebalam korę jak ptaki, okazało się , ze opuchlaki są.....
Wiec już się nie denerwuje na rozgrzebana korę, tylko obserwuje gdzie kosy urzędują tam będę lać nicienie
Konieczki 09:04, 22 kwi 2017

Natura jedna jest najlepsza i niezawodna. Odnosnie rozniastch gosci dwa dni temu jelonek rozgoscil sie w moim trawniczku, pozniej po sesji foto wstal i obgryzl mi brzoze ale rodzinka nie pozwolila sploszyc, a i jeszcze liska mialam tydzien temu, na codzien mam bazanty, zajace i sarenki
Pozdrawiam Olu
babka 09:57, 22 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
dzieki za lekcje. Oby u mnie nigdy się nie pojawily

No, uchowaj bóg