Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 19:08, 21 kwi 2017

malkul napisał(a)

przeszłaby p[rzeszła jeszcze bys się oblizała

moja mam mieszka w bloku na ostatnim piętrze, jej zmorą od lat sa srające gołebie!

w marcu mi dzwonin że własnei niechcący zabiła miotłą gołebia (jak je odganiała bo taką ma metode że jak są nad balkonem to miotła zawsze stuka im tam by odleciał) no i trzepnęła jednego neichcący miotła i spadł jej ten trup na balkon.
Pytam się jej i co z nim zrobiłaś?
a ona mówi że wywaliła prze balkon.
A ja jej na to: serio? przeciez mogłas rosołek ugotować

apropo to moja sąsiadka co neidzielę ma rosół z gołebi (jej teść ma hodowlę) i ona sobie chwali

nie przepadam za rosołem

srajtuchy znaczy gołębie mam dwa dzikie każdego dnia, najczęściej siedzą przy wodzie obsrają kamienie i lecą ale z miotłą za nimi nie latam

zmam ból mieszkających w blokach...
leon60 19:09, 21 kwi 2017

malkul napisał(a)

o tak szuykają rabali, najgorzej jest rano , cała kora z rabta powywalana, każdego dnia

czyli wszędzie podobnie na to wychodzi
kaz742011 19:47, 21 kwi 2017

leon60 napisał(a)

czarne z pomarańczowo-żółtym dziobem ?

No takie, takie. Nawet miałam przez okno cyknać przed chwilą fotę jak grzebią ale za ciemno.
Kacha123 19:57, 21 kwi 2017

W razie czego - mój ojciec jest myśliwym
Magda70 20:44, 21 kwi 2017

leon60 napisał(a)

myslałam dziś o Tobie dzieląc seslerię
macham

nawigatorka 20:50, 21 kwi 2017

Bo macie taki porządek to widzicie ze robią bałagan No chyba ze gniazdo na podbitce budują jak co roku. U mnie ptaków coraz więcej ale bałaganu nie widzę. Mam czaple, Żurawie. Szpaki. Raniuszki. Pliszki. Dudki, kopciuszku, sójki, sroki, bociany, jaskółki, kosu wszystkie kocham
babka 21:01, 21 kwi 2017

leon60 napisał(a)

Masakra... u mnie różnistych ptaków jest multum ale nigdy mi żadne nie przeszkadzały.
Makolągwy, kopciuszki, pliszki, dzwońce, sikorki, trznadle wszystkie w korze coś zbierają, pięknie przy tym śpiewają ale nie robią rozruby jak kosy. Dziury pod roślinami, wykopana sałata i cebula w warzywniku, latająca wszędzie kora a do tego w ogóle się nie boją.

Olu chyba wolę korę zagrabiać niż wydłubywać z ziemi takie coś : https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=671#post_3

Ptaki robią nam dobrą robotę
nawigatorka 21:28, 21 kwi 2017

babka napisał(a)

Olu chyba wolę korę zagrabiać niż wydłubywać z ziemi takie coś : https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=671#post_3

Ptaki robią nam dobrą robotę
tylko nie rozchodniki... a wiem ze lubią. Kocham moje ptaki podwójnie tylko czapla chyba nie je opuchlakow
babka 21:48, 21 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
tylko nie rozchodniki... a wiem ze lubią. Kocham moje ptaki podwójnie tylko czapla chyba nie je opuchlakow

Czapla nie ale kosy pewnie i owszem
A u mnie wprost pod karmnikiem się robale rozpanoszyły, też przestanę chyba je dokarmiać. Leniwce jedne
nawigatorka 21:52, 21 kwi 2017

babka napisał(a)

Czapla nie ale kosy pewnie i owszem
A u mnie wprost pod karmnikiem się robale rozpanoszyły, też przestanę chyba je dokarmiać. Leniwce jedne
szpaki tez je lubią na pewno a co działo się z rozchodnikiem? Po czym zauważyłaś?