Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 19:33, 21 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Ogród wygląda rewelacyjnie - jak zawsze! Rzeczywiście ciut się grujecznikom oberwało przez przymrozki - domyślam się jak Cię muszą drażnić w takim stanie.

Troszkę drażnią nie da się ukryć tak samo jak buki ale stwierdziłam też że mam za mało grabów
Ogród dziękuje
Kacha123 19:39, 21 maj 2017

leon60 napisał(a)

Troszkę drażnią nie da się ukryć tak samo jak buki ale stwierdziłam też że mam za mało grabów
Ogród dziękuje

O bukach to mi się nawet nie chce gadać! Moje trzy pod betoniakiem rozpoczęły kolejny sezon z masowym atakiem zdobniczki Walczyłam z nią poprzednie dwa sezony i zapowiada się kolejny! Dodam, że przez dwa lata nic nie urosły w górę, pewnie z powodu zdobniczki. Mam już ich serdecznie dość!
A jak czujesz, że w miejsce grujeczników lepsze byłyby graby, to pomyśl nad tym poważniej
babka 19:58, 21 maj 2017

leon60 napisał(a)

dlaczego ja tu nie posadziłam grabów...

No właśnie, ja się pytam dlaczego ??
O tym samym ostatnio myslałam patrząc na moje szpetne brabanty, które w żadnym stopniu nie spełniają swojego zadania i za mojego żywota nie zdążą spełnić

Oluś tak czyściutko i perfekcyjnie to ja nawet w kuchni nie mam
20:46, 21 maj 2017
leon60 napisał(a)

Ogród dziękuje

u mnie wisterie robia za straszydła ....ale juz pomalutku liscie poczkuja ...bo juz sie zastanawiałam czy wycinki nie planowac.
_Martini_ 20:58, 21 maj 2017

Ach... nieustannie podziwiam precyzję. Jest soczyście, pod linijkę, ale tez dzieki trawom lekko i zwiewnie.
Madzenka 21:07, 21 maj 2017

Perfekcyjnie, soczyście, pieknie!
Pawlus 21:12, 21 maj 2017

Olu, pięknie jak zwykle Masz już obsadzone wszystkie rabaty, czy jeszcze jakieś miejsca wolne?
Mala_Mi 21:17, 21 maj 2017

babka napisał(a)

Lecę w tył i przód.... ale ten wpis mi się podoba najbardziej
Mój grujecznik jak zdechły.. 2 razy uwaliło mu liście
leon60 08:53, 22 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

O bukach to mi się nawet nie chce gadać! Moje trzy pod betoniakiem rozpoczęły kolejny sezon z masowym atakiem zdobniczki Walczyłam z nią poprzednie dwa sezony i zapowiada się kolejny! Dodam, że przez dwa lata nic nie urosły w górę, pewnie z powodu zdobniczki. Mam już ich serdecznie dość!
A jak czujesz, że w miejsce grujeczników lepsze byłyby graby, to pomyśl nad tym poważniej

Odpukać ze zdobniczką nie mam problemów ale po mrozach nie zachwycają mają może po 10 ładnych nowych liści dopiero.. mam nadzieję, że szybko się odbudują bo uwielbiam ich liście o tej porze.
Pomyśleć poważnie ? myślę
leon60 08:53, 22 maj 2017

babka napisał(a)

No właśnie, ja się pytam dlaczego ??
O tym samym ostatnio myslałam patrząc na moje szpetne brabanty, które w żadnym stopniu nie spełniają swojego zadania i za mojego żywota nie zdążą spełnić

W swojej mam póki co czyściutko bo ją lubię
Ty też za grabami ? co to się porobiło tylko gdzie ja teraz takie ładne sztuki znajdę, z grabami w okolicy ciężko...