Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Mala_Mi 09:20, 13 lip 2014

Białe jak nie pasują to przesadź gdzie indziej.. oddaj komuś.... sąsiadce teraz kopałam ogromne i kwitnące (ponad metr wysokosci).. idę sprawdzić czy żyją, bo z bryłą ziemi jak sie weźmie nie ma problemu, ale zaczęło lać, zostawiłam wykopane w wiadrze i woda wymyła cała ziemię z bryły Wsadziłam w totalnym deszczu... miała być niespodzianka dla sąsiadki.. taki prezent w rewanżu.. lecę sprawdzić, czy padły, bo jak tak, to szybko usunąć póki nie wrócą.. Tak sobie o nich u ciebie przypomniałam..

Nie Pamietam czy pisałam czy nie.. ale masz ślicznie.. i już tak bardzo nie płaczę za tym co wyciepałaś.
leon60 09:35, 13 lip 2014

katarzynkak napisał(a)
Olu,
nie wiem już co napisać, bo oryginalna nie będę, ale Twój ogród jest prześliczny.
Proste linie bardzo tutaj pasują. Trawnik i kanciki jak z katalogu.
Gratuluje takich efektownych zmian

Teraz pora na odpoczynek

Dziękuję Kasiu
Jeszcze trochę zostało do zrobienia w tym sezonie, nie wiem czy będzie czas na odpoczynek
w sumie to odpoczywam pracując, uwielbiam to !
leon60 09:37, 13 lip 2014

agata19762 napisał(a)
u mnie też ciągle pada.....

mam już dość tego deszczu !!!!!!!!!!

W końcu mamy słoneczko !
Faktycznie przegięcie z tym deszczem a do tego inwazja pomarańczowych paskud... wczoraj co chwilę wychodziłam zbierać to świństwo, bezkarnie spacerowały sobie gdzie chciały, jednego z sałatą do domu przyniosłam bleeee
leon60 09:37, 13 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Warzywniak, jeżówki, kanciki, limki wszystko boskie!

dziękuję
leon60 09:42, 13 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Białe jak nie pasują to przesadź gdzie indziej.. oddaj komuś.... sąsiadce teraz kopałam ogromne i kwitnące (ponad metr wysokosci).. idę sprawdzić czy żyją, bo z bryłą ziemi jak sie weźmie nie ma problemu, ale zaczęło lać, zostawiłam wykopane w wiadrze i woda wymyła cała ziemię z bryły Wsadziłam w totalnym deszczu... miała być niespodzianka dla sąsiadki.. taki prezent w rewanżu.. lecę sprawdzić, czy padły, bo jak tak, to szybko usunąć póki nie wrócą.. Tak sobie o nich u ciebie przypomniałam..

Nie Pamietam czy pisałam czy nie.. ale masz ślicznie.. i już tak bardzo nie płaczę za tym co wyciepałaś.

Aniu białe posadzę sobie w innym miejscu są cudne ładniejsze chyba od White Swam
Różowe natomiast mają przeplatać szpalerek ML. Powoli rozkwitają i zobaczymy ile do wymiany
Część jest jakby bardziej blado-różowa niż koleżanki ale też śliczne
Mam nadzieję, że podarowane sąsiadce przeżyją
Buuuziak
ewa004 15:21, 13 lip 2014

Ogród perfekcyjny ,nieziemsko piękny .
Warzywniak jak z katalogu ....cudownie
Pozwól że jeszcze połażę troszkę
ewakatowice 21:44, 14 lip 2014

Olcia, wiem, że padało ale już przestań się opalać i pokaż jak rośnie wszystko "jak po deszczu”
nicol21 23:03, 14 lip 2014

leon60 napisał(a)

Sylwuś dywanem trudno go nazwać ale faktycznie rozłożony tu był przeszczep trawnika bo w zeszłym roku fal narobiłam
wiosna... ufff od samego patrzenia wszystko mnie boli

Hehe, widzę że i ty cierpiałaś z powodu powichrowanych i pofalowanych linii ubiegłorocznych
Fajnie będzie!! Ba! jest!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
polinka 07:19, 15 lip 2014

Ola czy w Limkach albo za nimi będziesz miała jakieś wyższe trawy? Mam proso i za niskie jest. Myślę o ML
leon60 07:31, 15 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Olcia, wiem, że padało ale już przestań się opalać i pokaż jak rośnie wszystko "jak po deszczu”

z czasem krucho, postaram się coś bliżej weekendu pstryknąć