Ja niestety na jasny się nie zdecyduję,choć bardzo mi sie podoba,oglądałam nowe domy w mojej okolicy i po dwóch latach nie wyglądają już ładnie, wiadomo Śląsk.
Olu, u mnie są szarości 2 odcienie. Po pięciu latach jest dalej OK, nie widać upływającego czasu. Mam porównanie z elewacjami sąsiadów, które powstały w tym samym czasie, a są w odcieniach żółto-piaskowych. Zdecydowanie wolę mój. A drewno super, też chcieliśmy wprowadzić, ale jak kończyliśmy dom cena nas powaliła U nas to nawet elementy drewniane były zaprojektowane, ale nikt z naszych 10 bliźniaków się nie zdecydował.
Teraz są w kolorze drewna fajne panele, można przy modernizacji wkomponować, zastanów się
Na elewacjach się nie znam, ale te prostokątne rabaty to u la, la.. i nasza Ela z Podkarpacia też na takie rozkraczone nogi na działce.. i to wcale nie nogi Eli... tylko słupa.
Dobrze, że Tuja zostaje. Prostokątna wersja ogrodu zapowiada się ciekawie, a pomysł Syli na zakrycie słupa jak dla mnie rewelka ;D
U mnie również poza wymianą drzwi frontowych będzie delikatna zmiana forntu domu .... Dojdzie kamień .....i reszta elewacji złamaną biel dostanie a i dojdzie szkło na balkony aby odrobinkę nawiązać do dużych ilości szkła w ogrodach zimowych .... Nie wspomnę o przekładaniu kostki ....
Pożyjemy zobaczymy ale drewniane wstawki raczej odpuszczę... do mojego starego domu i białych okien mało pasują... może kiedyś na nowym domu
Zaoszczędzone pieniążki przeznaczę na ogród
U mnie do zmian tyle rzeczy ale czasowo ( wszystko M robi sam z moją pomocą ) i finansowo nie do ogarnięcia w jeden czy dwa sezony... Drzwi do wymiany, kostka również do poprawy ale to kiedyś bo mnóstwo pilniejszych rzeczy na teraz. Szkło na barierkach super sprawa, bardzo mi się podoba
U mnie będą balkony francuskie i jakieś proste balustrady
i oplułam kawą ekran wpadam zobaczyć jak postępy w planowaniu a tu moje nogi...rozkraczone
mi się podoba szary i w przyszłości tak przemaluje dom bo w chwili obecnej ...jak patrzę na tą zieleń to mnie mdli
a plan Danusi bombowy