Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Rumianka 14:09, 29 gru 2025

Zbyszku, ja również przyłączę się do życzeń noworocznych, niech Wam zdrowie dopisuje, niech humory poprawia się od Nowego Roku, spokoju i szczęścia dopóki jesteście razem w komplecie, no Barego żal...współczuję straty. Mojej Abry nie ma już 6 lat,a wciąż za nią tęsknię ogromnie. Dużo optymizmu i ciesz się, że masz córkę pod bokiem, więc wsparcie na wyciągnięcie ręki. Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 20:54, 30 gru 2025

Haniu dzięki - coś wymyślimy a wnuki pewnie będą u siebie.

Elisko dziękuje i Tobie i Rodzinie pomyślności w Nowym Roku. Bari już biega po dalekich łąkach. 15 lat byliśmy razem. Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam serdecznie.

Joku 21:17, 30 gru 2025

Zbyszku, ja również Wam życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.
hankaandrus_44 11:32, 31 gru 2025

Zbyszku, zapraszam do mnie, bo dziś chyba będę sama w domu. Wnuk na wylocie, młodzi, w swoim trybie, a ja na chmury ze śniegiem prawym okiem dybię.. Ma być jakiś śnieżek, na razie ciut leży, sanki zapomniały, jak zjazdy smakują.
Jutro nowy dzionek, a ja jak skowronek, bez migreny, bez kaca, i bez bólu nóg. Chyba mnie w opiece mają i Anioł i Bóg.

Wszystkiego co najlepsze, na ten Nowy Roczek.

zbigniew_gazda 08:49, 01 sty 2026

Jolu dziękuję i dla Was Szczęśliwego Nowego roku. Niech wszystko się układa po Waszej myśli.

Haniu - Tobie również zdrówka i pomyślności w tym Nowym Roku. U nas też jak zwykle było.
Poszliśmy z Krysią spać o 9 wieczór - głowa nie boli, kaca brak a nogi bolą od sklerozy. I to by było na tyle w tym Nowym Roku 2026.
U nas 10 cm śniegu i mróz 5 stopni. Taka zima może być.
Joku 17:54, 01 sty 2026

Petardy was nie obudziły? Też chciałam pójść wcześniej spać ale bałam się że jak się obudzę to później będzie problem z zaśnięciem na nowo.
W moich rejonach śniegu więcej nasypało. A teraz lekko na plusie, pada deszcz ze śniegiem. Na drogach najpewniej szklanka.
hankaandrus_44 11:10, 07 sty 2026

Koniec szampanów, koniec petard. Śnieg zasypał dachy.
U mnie go, dopóki co, jest po kostki, nie po pachy.
Ale u Was, grzmią krajowe media,

że może się zdarzyć zimowa tragedia.
Jeśli masz nadmiar śniegu, zostaw go,
niech leży, odgarnij tyle, ile się należy.

Zbyszku rozpieściły nas poprzednie zimy. Mnie, niekoniecznie, do siódmego piętra nie dosypie, a podjazdy załatwiają odśnieżarki. Ale u Was? Trzeba szuflować. Współczuję, i zostaw to młodszym. Czasami warto wysupłać parę groszy, by uniknąć takiej rozkoszy.

Na dalszy czas zimowy polecam rozmowy. Z młodymi, co to jeszcze zimy porządnej nie widzieli. I co ona może uczynić w gospodarce. Już dawno nie widziałam ludzi na dachach. A to przecież podstawa, Kolejna śnieżyca, to dodatkowe tony na dachu, a potem trzask, i już jest po dachu, a jakie leciutkie płatki były, takie niewinne. Prawie amerykańskie.
Ech, gospodarzowi to nie w śmiech.

To tylko taka dygresja. Bo u mnie w ogrodzie, też są dachy, a jak tam mi nasypie, i jak to minie, to zobaczę w marcu. Tylko dobrych informacji życzę. I tak masz co robić.

I szybkiej wiosny. na dalszy czas. Czas zakasać rękawy. Samo się nie posprząta. Poświąteczne bałagany czas usuwać. Do miłego pogadania, za jakiś czas.
zbigniew_gazda 21:08, 08 sty 2026

Śniegu u nas pod dostatkiem - powiem szczerze
kto go potrzebuje - niech worami bierze.
Dobrze by było zacząć spod mojej chałupy
bo mi od odśnieżania rączki włażą ........

Jolu odpowiem trochę z opóźnieniem - o dziwo nie obudziły petardy ale wcześniej sąsiad dawał czadu. Tak czekam kiedy będzie zakaz strzelania. Zaczyna się w południe na Sylwestra a niedobitki jeszcze działają na Nowy Rok.
W Iwoniczu Zdroju który otoczony jesy z trzech stron lasami i leży w kotlinie - urządza się fajerwerki o północy gdzie dookoła w lasach zwierzyna. To jest karygodne!

Haniu w tych informacjach jak zwykle jest wiele przesady. Dla mediów im gorzej - tym lepiej.
Jest normalna zima jak przed laty a młodzi jej dawno nie widzieli. U na zapowiadają od kilku dni po 15 stopni mrozu a jest po 6. Co do dachów to faktycznie poważna sprawa bo mokry śnieg ogromnie ciężki jest Pozdrowienia dla Was i trzymajcie się ciepło. A jeszcze jedno n- w ostatnich dniach świętujemy setne urodziny mojej Mamy ! Była piękna impreza i moc przeżyć. Kilka fotek zimy z dzisiaj.

zbigniew_gazda 21:09, 08 sty 2026

Ciepełka życzę.

zbigniew_gazda 21:14, 08 sty 2026