Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

hankaandrus_44 22:07, 08 sty 2026

Niech zostaje. Panią Helenę widziałam na obrazku na głównej stronie Fb. Gratulacje i zdrowia dla niej dużo. Ja się też zapisałam na ten kurs, ale dla mnie jeszcze dużo czasu na taką imprezę. Czekam, mimo to. Jakiś szczytny cel trzeba mieć.
hankaandrus_44 22:12, 08 sty 2026

Ps. Jak chcesz wyrzucić wpis, to klikaj na hasło nad postem Edytuj, a potem kasujesz wszystko
Backspeisce. i potem albo wstawiasz cokolwiek nowego albo napisz wyślij. i będzie puste miejsce.
mirkaka 19:14, 09 sty 2026

zbigniew_gazda napisał(a)

A jeszcze jedno n- w ostatnich dniach świętujemy setne urodziny mojej Mamy ! Była piękna impreza i moc przeżyć. Kilka fotek zimy z dzisiaj.

[img size=640x288
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/263/2636392/original.jpg[/img]

Tego zdania to można pozazdrościć i życzyć jej kolejnej 100 urodzin

Wszystkiego co najlepsze Zbyszku
piękna zima u was
zbigniew_gazda 19:48, 09 sty 2026

Haniu dziękuję za życzenia a Tobie takiej samej imprezy za jakiś czas również życzę.

Mirko dziękuję. Mama była 9- tym dzieckiem w swojej rodzinie. Wszyscy poumierali a Ona dobiła do setki. Tak mamy piękną zimę - Śniegu w sam raz a teraz mróz 11 stopni.
zawitka 22:06, 24 sty 2026

Witaj Zbyszku wielkie dzięki ze zajrzałeś do mnie choć ja sama rzadko zaglądam ostatnio. Choroba i zęby dały mi popalić chyba dlatego ze nigdy mi nie bolały. Piszesz że Krysia choruje życzę jej dużo zdrowia.
Czytam ze Barego pożegnaliście, wiem jak to się przeżywa .Pozdrawiam serdecznie Was i obiecuję ę częściej będę zaglądać.
hankaandrus_44 11:14, 26 sty 2026

W niedzielę o poranku, brakuje mi audycji w radio Kapela Feliksa Dzierżanowskiego.
Ja to pamiętam z roku 1958. Potem już tego nie słuchałam. Zaginęło w eterze. I tylko głośne śpiewy, dla mnie bez zrozumienia. Jeżeli możesz, to zagraj mi piosenkę sprzed lat. Może usłyszę te rzewne nuty.
I nawet nie chodzi o to, żebym to ja je słyszała. Chodzi o to, żeby słyszała to Twoja żona Krysia.
I żebym miała wrażenie, że przede nią jeszcze cały świat, a nie tylko te kilka chwil samotności.

Życzę Wam obojgu zdrowia, i pogody ducha. Dopóki jestem, będę tu zaglądać. Nawet po cichu. Na parapecie kwiatki się wybudzają, i ja też przecieram oczy.
Do usłyszenia.

hankaandrus_44 14:59, 26 sty 2026

Na dokładkę do poprzedniego wpisu załączam przeprosiny.

Rok 1958 to były pewno Twoje urodziny, więc skąd mógłbyś pamiętać taką kapelę, jeszcze z radia. To tylko ja myślę, że wszystko jest ok, a tu czas sunie nie powoli ale w zastraszającym tempie. Tego już nie ogarniam, nie ze mną takie numery.
Zastanawiam, się tylko, czy dążymy do nicości, czy do wygody?
Dla mnie taka polityka, i taki postęp nie do przyjęcia.

Życzę Tobie, żebyś mógł nadążyć za tym wszystkim, bo jak mówił nasz "klasyk" ciemny lud wszystko kupi. A jak nie kupi, to będzie musiał odejść. Za dużo starych.
Odejście każdego czeka. ale po co mi o tym klepią, że nas jest za dużo. Kiedyś byliśmy dobrzy, teraz do niczego, tylko kasę trzeba dawać dla nierobów.

Kończę, bo za daleko zajadę, a tu taka gołoledź, więc nie wiem gdzie się zatrzymam.
Miłego dnia
hankaandrus_44 18:51, 31 sty 2026

Gołoledż gdzieś się ukryła. Została widocznie tylko na jeziorze Jamno. Nawet grubość lodu pozwoliła na rozegranie bojerowych zawodów. Mróz nie odpuszcza i jeszcze trwa, jak na razie do kolejnej środy. A u Was?
Opady śniegowe widziałam, ale to już było 2 tygodnie temu. A jak dzisiaj?

Zbyszku, trzymam kciuki za Wasze zdrowie. Niestety, każdy sam musi dbać o swoje, i nawet nasze pobożne życzenia nic nie zmieniają. Ja od 2 miesięcy walczę ze swoja przypadłością, a ona jest mi znana. Tylko kiedyś, szybko dochodziłam do formy, a teraz już czwarty miesiąc kołaczę się z kąta w kąt, Słońce już zagląda w moje okno. I zimowy spleen powoli odchodzi w cień. Już za parę dni, za dni parę...Moja rekonwalescencja ogrodowa pomoże mi lepiej niż apteczne leki.

zbigniew_gazda 20:13, 31 sty 2026

Halinko dziękuję za odwiedziny. Tak - Krysia chora i Świat nabrał nowego wymiaru. Zrobiła mi się gruba skóra aby podołać różnym wyzwaniom. Pozdrawiam serdecznie i zaglądaj.

Haniu w 1958 roku to już chodziłem do 5 klasy he he he. Kapelę Feliksa Dzierżanowskiego też słuchałem , Sołtysa Kierdziołka , Gimnastyki codziennej 0 5.50 . Słuchałem wiadomości z kraju i ze świata.
Wszystko co piszesz to szczera prawda. Teraz liczy się cwaniactwo a starzy to kula u nogi i niepotrzebny balast. No ale młodzi po żeniaczce ani myślą o dzieciach bo trzeba myśleć o kasie, wczasach i wojażach.
Dzięki za to że tu wpadasz i podtrzymanie na duchu - to dla mnie niezwykle ważne. Pozdrawiam serdecznie i jutro wpadnę do Ciebie.
hankaandrus_44 20:33, 31 sty 2026

Kapelą Ciebie nie przywitam, bo nie wiem czy ona jest dostępna, toż to archiwum już. Ale będzie mi miło.

Trzymaj się ciepło. U mnie jutro największy mróz.