Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Mala_Mi 21:34, 25 sie 2013

Lecę szybciorem.. bo mam jeszcze dużo na jutro do zrobienia..

Ale przypomniałam sobie, że moja kocimiętka była kupiona jako ta co o niej myślisz... chyba jak tej co szukasz..

NEPETA X FAASSENII KOCIMIĘTKA

Wysokość docelowa – 50cm
Kwitnienie: czerwiec-wrzesień

Preferuje stanowiska słoneczne i wilgotna glebę.
Może moja ma za sucho
Welka 21:35, 25 sie 2013

Pewnie już gdzieś pisałaś, ale nie mogę się doszukać - jest jakiś dobry sposób żeby odróżnić nawóz od jajek opuchlaków? Dziś podlewałam kupiona kilka dni temu jodłę i ma kuleczki, które po ściśnięciu pękały z trzaskiem skorupki od jajka, ale w środku generalnie były puste lub z niewielką ilością płynu. I teraz nie wiem czy wsadzać czy poczekać kilka dni i obserwować czy coś się wykluje.

Ależ te Twoje trawki piękne, dlaczego ja tak późno ( dopiero za Twoja radą zresztą) zaczęłam na swoich wykorzystywać florovit?!

Głos oddany
Pozdrawiam
Gabisia 21:41, 25 sie 2013

Madżenko - ale piękne zdjęcia!
I Twoje najcudniejsze kwadraciska bukszpanowe z lawendą (pierwsze co skopiowałam)
Przystrzyżone na brzytwę!
Cudnie

Ja chcę na plantację!!!
makkasia 22:02, 25 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

wyciepane brązowe carexy -odkryły się wreszcie kulki bukszpanowe (jeszcze przed cięciem)

i carexy po przesadzeniu

Marzenko jestem "wewnątrz" od dzisiaj ale znam Twój ogród takim jak go pokazujesz od początku ... i uwielbiam, zawsze chciałam Ci to powiedzieć
Madzenka 22:02, 25 sie 2013

Welka napisał(a)
Pewnie już gdzieś pisałaś, ale nie mogę się doszukać - jest jakiś dobry sposób żeby odróżnić nawóz od jajek opuchlaków? Dziś podlewałam kupiona kilka dni temu jodłę i ma kuleczki, które po ściśnięciu pękały z trzaskiem skorupki od jajka, ale w środku generalnie były puste lub z niewielką ilością płynu. I teraz nie wiem czy wsadzać czy poczekać kilka dni i obserwować czy coś się wykluje.

Ależ te Twoje trawki piękne, dlaczego ja tak późno ( dopiero za Twoja radą zresztą) zaczęłam na swoich wykorzystywać florovit?!

Głos oddany
Pozdrawiam

Ewelinko Ania Asc dzisiaj tak dokładnie zrobiła opis i porównanie jaj z nawozem, że doktorat powinna otrzymać Ja swoje obserwuję i dam znać czy się wykluły czy to nawóz....
Powyciągaj te kuleczki i sadź.... Lub od razu podlej chemią
Za głos bardzo dziękuję
a na tarwki wiosną azofoska, mniej roboty i pieknie rusza
Madzenka 22:04, 25 sie 2013

makkasia napisał(a)

Marzenko jestem "wewnątrz" od dzisiaj ale znam Twój ogród takim jak go pokazujesz od początku ... i uwielbiam, zawsze chciałam Ci to powiedzieć

Witaj Kasiu, cieszę się, że sprowokowałm do ujawnienia Załóż wątek będziemy doradzać Mnóstwo tu dobrych dusz!!
Madzenka 22:05, 25 sie 2013

Gabisia napisał(a)
Madżenko - ale piękne zdjęcia!
I Twoje najcudniejsze kwadraciska bukszpanowe z lawendą (pierwsze co skopiowałam)
Przystrzyżone na brzytwę!
Cudnie

Ja chcę na plantację!!!

Gabi mi też się rwie serce na plantację.... Ale muszę jeszcze za naprawę ekspresu i piekarnika zapłacić.... I czekam na ekspertyzę co z pompą ciepła.... Niby tylko kilka stówek potrzebuję, ale teraz nawet gosiki liczę.... Ale do ZC jedziemy !!!
Madzenka 22:07, 25 sie 2013

asc napisał(a)
Lecę szybciorem.. bo mam jeszcze dużo na jutro do zrobienia..

Ale przypomniałam sobie, że moja kocimiętka była kupiona jako ta co o niej myślisz... chyba jak tej co szukasz..

NEPETA X FAASSENII KOCIMIĘTKA

Wysokość docelowa – 50cm
Kwitnienie: czerwiec-wrzesień

Preferuje stanowiska słoneczne i wilgotna glebę.
Może moja ma za sucho

Aniu jesteś Wielka nie mylić z Welka
Ja sobie koncypuję jakby to wszystko posadzić i zmieścić. Ae na razie muszę przekopać niela wiekszą część ranbaty wzdłuż żywopłotu grabowego... Bo coś mi się tam nie widzi... A potem będę dosadzać
Madzenka 22:08, 25 sie 2013

leon60 napisał(a)
Marzenko cóż mogę powiedzieć jest poprostu cudnie !
Na wiosnę robię rewelucję już podjęłam decyzję, będzie kanciasto bez dwóch zdań Tylko muszę uzbroić się w cierpliwość bo M chce zdemontować ogrodzenie z jednej strony i poszerzyć ogród o 2,5 metra
No nie mogę się napatrzyć i głosik na donice oddany oczywiście
Buziaki

Ola jakże się cieszę. Wiesz że ja zawsze łuki i koła lubiłam??? Ale do mojego domu jakoś mi te kwadraty bardzo przypadly do gustu
Madzenka 22:09, 25 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, jestem na bieżąco u ciebie. Macierzanka przycięta odbije i będzie znów śliczna. Widzę, że znów szykuje się rewolucja (a raczej poprawki) u Ciebie. Będziem podpatrywać. Pozdrawiam serdecznie

Aga już odbija... Wnerwia mnie tylko, że lepiej chwasty rosną - perz niż macierzanka....

Oj będzie przy tarasie kuchennym reowlucja. Tylko klon palmowy zostanie....