Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

jotka 06:48, 14 sty 2014

Witaj Teresko Mnie na drugie też tak dali Kiedyś człowiek przynosił sobie imię-tzn. dawali takie imię w dniu jakiego patrona się urodził. Byłabym Rozalka

Danusia radziła dotychczas sadzić rośliny grupami, a tu widzę już prawie szpalerowo
gierczusia 08:24, 14 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Hi hi Teresa mam na drugie... po Mamie to nie żart
A było tak .....
Gdy się urodziłam jako trzecia córka zamiast wyczekiwanego syna... Mój tata wpadł w taką pomroczność jasną, tak zaimprezował..... że rejestrując mnie w USC zapomniał jak mialam się nazywać.... Pamiętał że zona to Teresa ..... Jakimś cudem uzmysłowił sobie, że na pierwsze kazali Marzena, chyba od marzenia o synie ale na drugie Matka Teresa
Ale do 7 roku zycia nie mogł mamie wybaczyć trzeciej córki i nazywal mnie Heniutek, sam bowiem na imię miał Henryk Charakterek to ja mam po tacie po mamie tylko imię drugie

Poplułam ekran " Heniulku "......

Ja miałam po tej pomroczności nazywać się Julita , ale tatuś w porę sie zorientował ,że by mnie przzywali Julita - pi.. ... I dzięki Bogu siem opamiętał

Buziam
zbigniew_gazda 09:00, 14 sty 2014

Moja koleżanka też przeżyła szok. Jej tatuś chyba też w stanie wskazującym poszedł do Prezydium (dawniej nie było USC) i zamiast wpisać Elżbieta (jak miał nakazane) to podał Danuta ( bo wcześniej oglądał Krzyżaków i bardzo mu się ta dziewczyna spodobała). Ale na chrzcie dali imię Elżbieta. Tatko nie przyznał się co zrobił i sprawa wylazła dopiero przy wypisywaniu świadectw maturalnych. Szkoła kazała dostarczyć papiery z gminy. Na świadectwie i wszystkich dokumentach ma więc Danuta a dla nas jest Elka i koniec.
Borbetka 09:03, 14 sty 2014

Niestety, jak rośnie popyt, to ceny w górę idą. Straszna rzeczywistość. Sama zaopatruję się w bukszpany u jednego Pana, ja jedna, a ceny mi podniósł. Zwąchał, że szalona bukszpanowo jestem.
Mala_Mi 09:05, 14 sty 2014

Heniutku.... ja tez juz zapomnialam co sobie wymyslilam z flemingami.... ale ja szybciej mowie niz mysle .... Ja mialam byc Dorota, ale starszy brat mowil ze ja jestem Ania.... i tak zostalo. Dorota mam na drugie .
dorciabe 09:17, 14 sty 2014

A ja miałam byc Agata Ale Agata to nogą zamiata- pomyślała moja mama. To wyszło że Dorota Dorota co ma kota
gusiarz 09:47, 14 sty 2014

Enya73 napisał(a)

Marzena, dziękuję za wspaniałą organizację i fantastyczną wspólną zabawę. Podziwiam, że wzięłaś to w zasadzie na siebie, a skoordynować tyle osób na raz, to wielka sztuka. No i dzięki za anielską cierpliwość dla lekko pogubionej na stoku kożelanki. Pewnie do mnie słałaś tego sms-ka
Super zdjęcie. Mam więcej takich fajnych Twoich zdjęć, bo wpadłaś w oko pewnemu panu z aparatem Dzięki tym cudownym kolorom nie sposób było Cię nie znaleźć
Do miłego zobaczenia na Gardenii

Anitko - nie ty jedna się gubiłaś... ja chyba mistrzostwo świata osiągnęłam ... nie dość, że się spóźniliśmy w sobotę, bo pojechaliśmy dzień wcześniej do pienińskiego i tam sąsiedzi górale nie odpuścili wieczornej imprezy... to nawet pod karczmą nie potrafiłam was odnaleźć. Madżenka już niesubordynacją straszyła... ale ja taka sirota niestety... ale w niedzielę już było lepiej . Madżenko jesteś chodzącą doskonałością pod każdym względem... organizacyjnym, ubraniowym, cierpliwości, nawet imiona doskonałe i ogród i hausik .... tylko brać przykład
Madżenko - buźka wielka od gusiarzy... za wszystko
bleebla 09:47, 14 sty 2014

Halo halo Heniutku

Zdjęc grabów już nie potrzebuję bo mi Danusia wymyśliła coś innego i stanęło na szmaragdach ku uciesze męża W każdym razie dziękuję za chęci.

Mój kolega Heniek też ma 3 dziewwczynki. Może płeć potomstwa zależy od imienia? W każdym razie jedną córkę przekabacił i na urodziny zażyczyła sobie ostatnio zabawkę wkrętarkę

Awatarek nowy piękny.
Pozdrawiam
Milka 10:41, 14 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Heniutku.... ja tez juz zapomnialam co sobie wymyslilam z flemingami.... ale ja szybciej mowie niz mysle .... Ja mialam byc Dorota, ale starszy brat mowil ze ja jestem Ania.... i tak zostalo. Dorota mam na drugie .

A ja miałam być Alinka, jak pierwsza miłość taty i nie wiem, jakim cudem mu się ta Irena wzięła, tego się już nie dowiem...
Heniutek wybrał doskonałe imiona i na pierwsze i na drugie
Kondzio 11:41, 14 sty 2014

Marzenka przepraszam za ten wpis u Alinki ale dopiero go przeczytałem dzisiaj co tam namodzilem wczoraj jednak trochę alkoholu mi szkodzi na głowę przepraszam juz poprawiłem