Jeszcze nie bo teraz tymczasem myślimy nad całością ogrodu tzn tą częścią, która jeszcze jest nie ruszona
czyli z tyłu za domem i ten fragment co wam wysłałam zdjęcia
już już prawie jest rozwiązanie
Na razie są dwie propozycje odnoście odgrodzenia od sąsiadów
serby jednak nie bo za wysokie
a odmiana nana tych samych nie bo za droga i zbyt długo rośnie
Może będą tuje, ale po mojemu czyli różne kształty i kolory
tak jak na tym rysunku z internetu:
http://bi.gazeta.pl/im/7/1388/z1388517Q,Zywoplot-jednorzedowy---dwubarwny-z-naturalnych-form.jpg
chociaż to jeszcze nie jest pewne bo mój mąż chce już duże, ale nie za duże a one wolno rosną.
albo choina kanadyjska
albo jedno i drugie
albo ten wiciokrzew zimozielony na którego temat u Ciebie Kachat dyskusja rozgorzała (chociaż ten raczej nie na siatkę)
mam też pomysł jak przerobić rabatę na razie tak jak u Agaty jest ona eksperymentalna chociaż nie z nazwy (z nazwy to może
rabata nawinie - co mi się nawinie to wsadzę) więc będę ją przerabiać. W głowie i na prostych szkicach mam już pomysł jak będzie wyglądać. jeszcze tylko przekonać M.
No i wykorzystam twoją jedną inspirację. Taką którą u Ciebie w wątku zobaczyłam zdaje się w każdym razie ty wstawiłaś zdjęcie napewno (z tą rabatą bukszpanową)
No i zrobiliśmy miejsce pod rabatę z host i żurawek
to okrągłe miejsce wokół koniki

Przenosimy hosty z rabaty nawinie, bo tam ślimaki je atakują no i ich docelowe miejsce miało być właśnie tu gdzie teraz będzie.
Nie wiem czy te bukszpany się będą nadawały jeszcze do cięcia bo są stare już do nas przewiezione więc pewnie je usuniemy. Myślałam że te ogołocone fragmenty bukszpanów się odbudują po przycięciu ale chyba nic z tego. Może zostawimy kilka żeby dać im szansę
Coś mi się wydaje że wyjdzie z tego ogród geometryczny

z połączenia moich i męża potrzeb rozwiązania problemu stylu ogrodowego
prostota i oryginalność
matematyka i sztuka
trzymajcie kciuki a jak już coś będzie na pewno w tym roku to zrobię fotki i wrzucę
P.S.
Jeszcze pytanko
mąż chce już przesadzać hosty w tej chwili
Ja chciałam się wstrzymać do jesieni jak już nie będzie upałów
zastanawiam się nad pomysłem męża bo on w sumie podlewa codziennie no i by było przesadzone już
Ale nie chcę żeby mi hosty padły
kto przesadzał hosty w końcu sierpnia?
Niby znalazłam taki opis
"Najwygodniejszym terminem podziału funkii jest wczesna wiosna, kiedy ponad ziemię zaczynają wyrastać pąki liściowe. Wtedy widzimy dobrze, co będziemy dzielić i ile nowych roślin możemy uzyskać z jednej kępy. Jednak nie jest to jedyny korzystny termin. Możemy je dzielić jeszcze wcześniej, zanim zaczną wzrost – byle tylko ziemia była rozmarznięta- albo później, poczynając od końca sierpnia. Wtedy jednak po przesadzeniu musimy ściąć liście na wysokości 10 cm nad ziemią, aby zruszone korzenie były w stanie wyżywić roślinę."
tu na stronie:
http://www.naogrodowej.pl/artykul,Rozmnazanie_funkii,490?PHPSESSID=1ccrn17aut2hfvr51ipedspjh0