Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

as226 13:17, 07 mar 2014

Kasiu oj dzieję się, dzieje u Ciebie
Cleo 13:56, 07 mar 2014

Juzia dzięki za Twoje propozycje..

Wersja 1, 1a i 2a odpadają. Nic typu basen, hustawka nie chce miec po prawej stronie dzialki, bo to obok sąsiada, który blisko ogrodzenia wystawił drewutnię i wędzarnię i za szybko tracimy słońce na tej czesci to raz,a dwa basen widoczny bylby z ulicy, co juz w ogole odpada. Nie chcę, zeby mnie wszyscy w stroju oglądali.

Nad wersją 2 i 3 mogłabym podumać.

A czy to, ze byłby na srodku basen? Do srodka jeszcze trochę brakuje i jakos nie pomyslalam, zeby mi to przeszkadzalo. Zalezy mi, zeby byl widoczny z kazdej strony dzialki, ale niewidoczny od ulicy.
Juzia 14:01, 07 mar 2014

Cleo napisał(a)
Juzia dzięki za Twoje propozycje..

Wersja 1, 1a i 2a odpadają. Nic typu basen, hustawka nie chce miec po prawej stronie dzialki, bo to obok sąsiada, który blisko ogrodzenia wystawił drewutnię i wędzarnię i za szybko tracimy słońce na tej czesci to raz,a dwa basen widoczny bylby z ulicy, co juz w ogole odpada. Nie chcę, zeby mnie wszyscy w stroju oglądali.

Nad wersją 2 i 3 mogłabym podumać.

A czy to, ze byłby na srodku basen? Do srodka jeszcze trochę brakuje i jakos nie pomyslalam, zeby mi to przeszkadzalo. Zalezy mi, zeby byl widoczny z kazdej strony dzialki, ale niewidoczny od ulicy.

To tylko luźne propozycje. Podejrzewałam, że chcesz mieć dzieci w basenie na widoku
Ale jak basen będzie w rogu działki to z tarasu też będziesz widziała.... albo z huśtawki.
Każdy robi jak mu pasuje. Rób i Ty.
Pozdrawiam
Cleo 14:02, 07 mar 2014

ZbigniewG napisał(a)

Cleo miałaś gotową receptę a teraz trzeba będzie się trochę pomęczyć bo wszystkie górne gałęzie będą strzelały jako przewodnik - czyli totalna miotła , wiem że sobie poradzisz tylko to trochę potrwa

Recepta była taka, żeby przyciąć wszystkie suche gałęzie, ewentualne odstające też, więc tak zrobiłam.
Cleo 14:04, 07 mar 2014

Posadziłam dzisiaj cyprysiki i przesadziłam brzozę, bo na starym miejscu by przeszkadzala.
Cleo 14:10, 07 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

To tylko luźne propozycje. Podejrzewałam, że chcesz mieć dzieci w basenie na widoku
Ale jak basen będzie w rogu działki to z tarasu też będziesz widziała.... albo z huśtawki.
Każdy robi jak mu pasuje. Rób i Ty.
Pozdrawiam

Propozycja nr 3 mi sie podoba, tylko trochę od lewej strony musialabym basen odsunąć, bo mi sie tuje nie zmieszcza albo zrobic lustrzane odbicie tego placu i zamienic miejscami basen z bujaczką.
Pisze na tablecie i nie mam mozliwosvi tak namalowac jak Ty.
kitek81 18:46, 07 mar 2014

zakupki pierwsza klasa cięcie świerka perfekcyjne, od razu lepiej wygląda, teraz się zagęści i drzewka nie poznamy
pozdrawiam :*
Cleo 18:52, 07 mar 2014

dzieki Kasiu.

Zakupy poczynione a problem z planem ogrodu ogromny.

Chyba w niedziele wybiore sie na pchli, jestem ciekawa czy juz jakies roslinki przyjezdzaja?
Cleo 21:33, 07 mar 2014

A może coś takiego, z pomysłem Juzi? Chodzi mi o rozplanowanie rabat i tych placyków pod basen i huśtawkę. Nad rozmieszczeniem roślin podumam jeszcze.
Cleo 21:34, 07 mar 2014

A może coś takiego, z pomysłem Juzi? Chodzi mi o rozplanowanie rabat i tych placyków pod basen i huśtawkę. Nad rozmieszczeniem roślin podumam jeszcze.