Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

mira 22:34, 20 lis 2013

Kasiu pooglądałam Twoją wizytówkę - piękny ogród, masa roślin czyli to co lubię więc jeszcze wrócę

ciekawa jestem co masz posadzone pod świerkami
kasiek 08:45, 21 lis 2013

No Gosiaczku faktycznie, taką psine to nic tylko w pierzynkę otulić i samemu za zaprzęg robić
kasiek 08:47, 21 lis 2013

Agania napisał(a)
Foty zawroty głowy Kasiek próbujesz Gosi radości do zimy dodać , ja też próbuję bez skutku, ala sama też wolę tylko pojazdem jakimkolwiek zimą podróżować

Aganiu każy dzien to nowe możliwości zabawy, często nasze zycie ma szare barwy więc wystaczy odrobina wyobraźni i chęci i....
A małe dzieci są fantastycznym motorem do działania
kasiek 09:01, 21 lis 2013

mira napisał(a)
Kasiu pooglądałam Twoją wizytówkę - piękny ogród, masa roślin czyli to co lubię więc jeszcze wrócę

ciekawa jestem co masz posadzone pod świerkami

Witaj Mira, masa roślin - masa radochy
Pod świerkami pustki - dopiero w tym roku przed nimi posadziłam krzewy (jeszcze małe) forsycji, kaliny i żylistka. Czy dadza radę zobaczymy. W ym miejscu rośnie duzo sumaków które wprowadzaja kolor, radzą sobie klony i mahonia, języczki

świerki stanowią osłone dla magnoli parasolowatej

kachat 09:08, 21 lis 2013

Hej Kasiek, przyszłam na spacer do ciebie Ale fajne kolorki masz w ogrodzie - tak wesoło A sumaki cię do szału tudzież nerwicy i depresji nie doprowadzają..? Niedaleko mnie pole sumakowe rośnie - posadzili kilka, a co roku przybywa kilkadziesiąt kolejnych, wyrastają jak grzyby po deszczu, i gdyby nie koszenie ich co jakiś czas, to by całą okolicę opanowały :/
kasiek 09:09, 21 lis 2013

Natomiast na tej fotce (paskudnej o tej porze roku) widać doskonale co będę obbsadzać azaliami z pisarzowic

Rabatę musze zrobić wzniesioną by mogła byc kwaśna ziemia i orzech nie niszczył azali. Półokrąg bedzie obsadzony azaliami, rh i hortensjami. To moja robota na przyszły rok
Teraz obliczam potrzebną ilość krzewów ale wejdzie trochę.
kasiek 09:11, 21 lis 2013

kachat napisał(a)
Hej Kasiek, przyszłam na spacer do ciebie Ale fajne kolorki masz w ogrodzie - tak wesoło A sumaki cię do szału tudzież nerwicy i depresji nie doprowadzają..? Niedaleko mnie pole sumakowe rośnie - posadzili kilka, a co roku przybywa kilkadziesiąt kolejnych, wyrastają jak grzyby po deszczu, i gdyby nie koszenie ich co jakiś czas, to by całą okolicę opanowały :/

Kolorki to były ale w paxdzierniku teraz jest buro i brzydko
Ja te odnogi traktuje jak chwasy, wyrywam i tyle. U mnie niewiele pielenia bo byliny zajmuja powierzchnie tak gesto ze chwasty nie maja szans, a sumaki uwielbiam za kolory jesienne i za stołówke dla ptaków.
kasiek 09:21, 21 lis 2013

W zagajniku swierkowym mam rabatę bagienna (stare oczko) na którym swietnie sobie radza takie byliny: kaczeniec, paprocie, niezapominajki, funkie, klon palmowy, parzydła leśne, wiązówki błątne, tawułki, bluszcze, rojeście, bergenie

grazyna 10:05, 21 lis 2013

Oj oj oj jak piknie

Kasiu, a czy pod orzechem azalie nie będą miały za dużo cienia ?

Nawet nie pomyślałabym, że masz jeszcze miejsca do obsadzenia, wydawało się, że gąszcz roślin u Ciebie i żadna nowa się nie zmieści.

kasiek 10:28, 21 lis 2013

Bo brzydszych zakatków jakoś sie nie pokazuje. No własnie nie wiem Grażynko, dlatego Was o radę proszę, moze lepsze Rh będą. Tam słońca jest niewiele ale trochu jest. Orzech co kilka lat jest golony by wieksze były przeswity.