Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 06:38, 09 mar 2014

Agania napisał(a)
Faktycznie mętna woda i słabe obsadzenie ....................po dooopie dostaniesz musisz siem lepiej postarać

Wow.... cudownie i to o tej porze roku......czy już można szampana wypić

Agatko - będzie lepiej - obiecuje
Oj mam co oblewać, więc w pn będziemy świętować
Jest nawet miejsce na obiecana przęskę
kasiek 06:42, 09 mar 2014

Agania napisał(a)
No tak wiadomo było chwila relacji i do roboty, cała Kasia, ja nawet nie zobaczyłam dokładnie co tam się u Ciebie dzieje, lecę to zobaczyć

Agatko czas nie jest z gumy, trzeba wybiwrać - albo robota albo gadanie, dla mnie wybór prosty, ja taki koń pociągowy jestem
Wrzuciłam foty by wiadomo było ze sie dzieje ogrodowo, i tyle, jeszcze przeciez dom jest do sprzatania, bety do prania i prasowania, dobrze że mąż gotuje, inaczej nie dałabym rady tyle zrobić w ogrodzie
kasiek 06:46, 09 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
super oczko, foli wogóle nie widać, ja też tak właśnie chciałam i z poziomicą po brzegach skakałam coby równo było, a czy mi się to udało to zobaczę jak wody naleje buziaki

Wiesz Elu - zaskoczę Cię, robiłam bez poziomicy
Nauczona doświadczeniem juz wiem, ze bydując oczko koniecznie trzeba tworzyc półki na różnych wysokościach które później maskują róznice poziomu. Tylko w jednym miejscu nie zrobiłam połki by mies mógł łatwo napic się wody, to potem straciłam 2 godziny by 1 m takiego odcinka przerobić na półkę - inaczej zawsze folie brzydko widać. W jedym miejscu kamole zatopione sa do połowy a w innym tylko odrobine - bardzo naturalnie to wygląda bo nie jak od linijki
Na pewno Ci się udało, stworzyłaś mały klejnocik
kasiek 06:49, 09 mar 2014

Agania napisał(a)
Hello, co robiłaś kiedy cię nie było

Byłam w krzakach I w basenie i tańczyłam z grabiami i rzucałam kamieniami i.... ach szkoda gadać, nie dość że stawik skończyłam to i resztę rabat mam wysprzątane i trawnik zgrabiony, a w domu posprzątane,wyprasowane, wyprane- mów mi Robot
kasiek 06:52, 09 mar 2014

Agania napisał(a)
Poproszę o więcej fotek z historii oczek, wiesz Kasiu, jak ja lubię oglądać twoje nadwodne realizacje zresztą nie tylko i będę Cię zawsze chwalić za twój talent i pracowitość, bądź nam inspiracją Kasieńko

buziole

teraz bez obiektywu szerokokątnego to oczko w kadrze ci się nie zmieści

Fotek będę wklejać penie mnóstwo bo to co kosy wyprawiaja wokół nowego stawiku to sie nadaje na ,,kamerą wśród zwierząt "
Zresztą póżniej wkleje taz etapy powstawania stawu, mam ich chyba 10.
A co do chwalenia - dzieki, sama masz cudowny wodny świat i ja także od Ciebie czerpię mnóstwo inspiracji.
A stawik cykam teraz z daleka by cały sie zmieścił
kasiek 06:55, 09 mar 2014

gaga napisał(a)
Wszystkie zdjęcia stawiku piękne po metamorfozie będzie szał zbieraj siły do dalszej pracy.Wzbudzasz podziw Miłego dnia

dziękuje, ile starczy mi pary w płucach to tworzyc będę, choć powoli nabieram przeswiadczenia że teraz jest tak jak miało być
Nie tylko z roślinami ale i z wykonczeniówką, solidnościa, oczekiwaniami mieszkańców i w ogóle.
Teraz się regeneruje, bo ręce mam jak górnik albo styrany pracą rolnik, bedzie trzeba bawełniane rękawiczki nosic
kasiek 07:02, 09 mar 2014

Dorota123 napisał(a)
Piękna fotorelacja, szczerze Cię podziwiam, ja nigdy nie dałam się namówić na żadne oczko wodne , mimo, że moi chłopcy zawsze chcieli mieć wodę i ryby. Jako alternatywę zakładaliśmy akwarium 3 razy, bo trzech synów mam. Jak się nudziło łatwiej było się pozbyć, bo chętni na rybki zawsze byli koledzy. Oczka wodne zawsze mi się podobały, ale zdawałam sobie sprawę , że żeby było ładne to trzeba o nie dbać i znać się na tym. Jak są ryby to woda jest mętna, a jak nie ma ryb to jest wylęgarnia komarów. U Ciebie każda odsłona oczek wygląda pięknie. Pozdrawiam

Ja od 8 roku życia mam akwarium, kocham wodny ś wiat tak jak rośliny. Mój mąż też najbardziej ceni sobie wodę w ogrodzie, chwasty go nie interesuja, no moze jeszcze troche japonczyk - ale zdecydowanym faworytem jest woda!.
Dla dzieci woda to raj - zwłaszca jak obserwuja przyrode, chlapią sie i moczą nogi. I nigdy mi nie wpadły - to pies się mi zsunął do wody jak pił z oczka, ale dzieci nigdy To tak jak z roślinami trujacymi których mam pełno- jak im powiem że nie wolno i obrazowo przedstawie konsekwencje - to nie rusza
Faktycznie by ograniczyć komary trzeba mieć ryby, a jak mam sie doby filtr (ja mam zewnetrzny na 3000 litrów, M dał ponat 300 zł za niegi i w zeszłym roku woda była kryształowa). W tym roku inaczej być nie może Na szczęście do oczka jest nas dwoje z eM
kasiek 07:04, 09 mar 2014

Pola napisał(a)
Kasiu, cudne wspominkowo, czekam na efekt końcowy... Mamy podobnie, jak się na coś uprę to nie mama mocnych muszę dopiąć swego mój eM już się przyzwyczaił...

Pełny efekt od maja
mój eM też, zreszta w domu dużo mi pomaga byle sie tylko w błocie nie paprać
Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy że jestem taka zawszieta i niecierpliwa
kasiek 07:04, 09 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Piękne ujęcia oczka wodnego

Dzięki Ewuś, oglądaj dalej, będzie coraz ładniej
kasiek 07:06, 09 mar 2014

kitek81 napisał(a)
wow, podziwiam metamorfozę oczka, zmieniało się z roku na rok i to nie koniec
pozdrawiam :*

Dzieki, metamorfozy ciągłe bo zawsze było coś nie tak - albo z nasadzeniami albo z solidościa i wciąż trzeba było poprawiać. Mam nadzieje że ten rok będzie ostatnim rokiem zmian
Odpozdrawiam