Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 07:09, 09 mar 2014

Mathildis napisał(a)
Dziś mam dzień rymowany,
więc i dla Ciebie napiszę peany.
Kasiek na tym forum obala mity,
wykonuje ciężkie prace choć z niej wcale nie kawał kobity,
oczko piękne sama wykopała,
ciekawe czym będzie je teraz obsadzała?
Pokazała już piękną wizualizację...
niedługo będziemy mieli w tym wątku znów wartką akcję
gdy tylko lekko odpoczną jej zmęczone ramiona,
do pracy wróci przez nas zachęcona.
Karasie piękny całoroczny stawek zyskały,
nie będą już w domu w akwarium zimowały.
No już dosyć tego rymowania...
kłaniam się niziutko z Leśnego Wzgórza Ania

Mati - jesteś niesamowita żeby nie powiedzieć - genialna
No takiego uznania sie nie spodziewałam , jestem po prostu niesamowicie wzruszona
Jak widac nie trzeba świata zwokjować by być obiektem literackich pomysłów
Wiersz fantastyczny, drukne go sobie i powiesze, i mam nadzieje że jeszcze nie raz bedziesz u mnie rymować
Buziole
kasiek 07:15, 09 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
Kasiu szczęścira z Ciebie, nawet wiersze piszą o Tobie
historia oczka i jego metamorfozy....super
u mnie pochmurno i mży ciągle więc mam zastój ogrodowy pozdrawiam

I to jaka, jeszcze zadna osoba płci pięknej wierszy dla mnie nie pisała, to musi byc talent
Ale takie też gesty są bardzo budujące i mobilizujące, jak wiesz że robisz coś co sie i innym podoba (chodzi o obiektywną ocenę). Zwłaszcza w dobie architektów, wymyślnej architektury i surowców...
U mnie cały czas paskudnie, zimno i wilgoc w powietrzu, tyle że przy robocie ja tego nie czuję. Pracuję na zewnatrz w samotnosci bo dla dzieci za zimno, sąsiedzi teżw domach siedza, a ja z kosami i psem buszuje wśród krzaków Ale jaka szczęśliwa, i do tego jedyna która nie zachorowała w tą paskudną pogodę
kasiek 07:20, 09 mar 2014

ewa_k napisał(a)
bajka a nie ogród! czytam z dwóch stron aby, być na bieżąco, zastanawiam się tylko ile godzin ma twoja doba?!
super zdjęcia, dzięki historii zdjęciowej jest dla mnie nadzieja, że i u mnie kiedyś zarośnie, a zaczynałam od zera, czyli gminnego nieurodzaju.
pozdrawiam

dzięki Ewa, ile ma godzin? No nie da się jej rozciągnąć ale da sie świetnie zorganizować a to kolejna dziedzina w której jestem mistrzem
Poza tym mam wspaniałego męża, który bardzo mi pomaga w rutynowych pracach, gotuje, troche sprzata i pomaga mi przy elektyce na ogrodzie (jedyne czego sie nie tykam).
Dzieci sa bardzo samodzielne i w ogrodzie umieja się świetnie bawić, duzo podgladając przyrodę lub eksperymentujac. Postaram sie dziś lub jutro wkleić krok po kroku przekształcenie oczka, będzie fajnie widać etapy.
Trzymam kciuki za Twoje sukcesy, teraz jak sie odrobiłam z robotą i wpisami postaram sie pooglądać wyczyny u innych ogrodomaniaków
Odpozdrawiam
ewsyg 07:46, 09 mar 2014

Bardzo lubię oczka wodne, mają cudowny urok. Ale się Kasiu napracowałaś, latem będziesz w siódmym raju jak roślinki sie rozrosną, żabki będą kumkać i takie tam inne
Pola 07:55, 09 mar 2014

kasiek napisał(a)

Dzieki, metamorfozy ciągłe bo zawsze było coś nie tak - albo z nasadzeniami albo z solidościa i wciąż trzeba było poprawiać. Mam nadzieje że ten rok będzie ostatnim rokiem zmian
Odpozdrawiam

Hahaha Kasia to mnie rozbawiłaś, właśnie u mnie dzieczyny stwierdziły że mam posadzić bukszpanki nie mi się uzna najwyżej będzie przesadzanie, a Ty piszesz że ostatnie zmiany nie wierzę ....
kasiek 09:43, 09 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Bardzo lubię oczka wodne, mają cudowny urok. Ale się Kasiu napracowałaś, latem będziesz w siódmym raju jak roślinki sie rozrosną, żabki będą kumkać i takie tam inne

Oj czuję pracę w każdej kosteczce, dziś nie robię nic tylko leże i podziwiam i przyjmuje gości. Dziś wiosna w pełni a ja przygotowana do sezonu, z każdym dniem będzie piekniej
Żaby przełowiłam ze starego oczka 3 sztuki
kasiek 09:45, 09 mar 2014

Pola napisał(a)

Hahaha Kasia to mnie rozbawiłaś, właśnie u mnie dzieczyny stwierdziły że mam posadzić bukszpanki nie mi się uzna najwyżej będzie przesadzanie, a Ty piszesz że ostatnie zmiany nie wierzę ....

Patrze dookoła i czuje że jest tak jak ma być, na razie wszystkie zmiany mi się podobaja, poza tym jutro odbieram wyniki tomografi kręgosłupa więc - moze już więcej takich rewolucji nie być Najwyżej kosmetyka
Pola 09:48, 09 mar 2014

kasiek napisał(a)

Patrze dookoła i czuje że jest tak jak ma być, na razie wszystkie zmiany mi się podobaja, poza tym jutro odbieram wyniki tomografi kręgosłupa więc - moze już więcej takich rewolucji nie być Najwyżej kosmetyka

Kasia no to pięknie, mam nadzieję, że nie będzie tragiczna, nie przesadzaj bo u mnie w gabinecie dużo takich co w ogrodzie " przesadzali " ....
kasiek 09:49, 09 mar 2014

Przedwiośnie - a w ogródku czyściutko, wszystko pozmieniane, poobsadzane, przekopane - nic tylko siedzieć z kawą na leżaku i patrzeć, słuchać, odpoczywać i ... być dumnym ze swoich wyczynów

kasiek 09:53, 09 mar 2014

Woda na płyciźnie zaczyna się oczyszczać