Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Lukasz2013 21:33, 11 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
ja się na żaden styl zdecydować nie mogę i chyba nie chcę,podoba mi się wszystko i wszystko co mi się podoba zamierzam mieć w moim ogrodzie kawałek japońca,w innej części rabata bylinowa, kawałek dalej iglakowa i taki mix...jak piszesz...przynosi mi błogostan pozdrawiam Kasiu

Tak trzymać. Podobnie mam.
kasiek 21:34, 11 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
No tosmy się ze sobą wszystkie w sprawie mody pozgadzały Jako niedoświadczona poczatkujaca wypowiem się tylko, że oprócz kwestii podążania lub nie za modą, jest jeszcze potrzebna odwaga i konsekwencja w działaniu. Tego mi brakuje. A Was dziewczyny podziwiam. Ale może i ja za parę lat będę odważniej łopatą machac, sadzić, patrzeć i poprawiać po sobie Ale pewnei za murarkę nigdy się nie wezmę

Kasiu, dawno u Ciebie nie byłam. Wydawało mi się, że w Twoim ogrodzie już nic nie można zmienić, bo jest cudownością. A tu tyle zmian. Cieszę się nimi razem z Tobą. Wiele radości dajesz pokazując swój ogród i realizacje. Dziekuję.

Wow dzięki Agatka
Jak widzisz ja też byłam jeszcze na etapie poszukiwania własnego stylu skoro ciągle coś zmieniałam. tak naprawdę byłam ogólnie zadowolona z tego co mam - było dziko i naturalnie- a więc w stylu jaki lubię - tyle że - tak nie było przez cały rok. Przedwiośnie i przedzimie były paskudne, poza tym w takiej dżungli trudno zaakcentować klejnoty. Nigdy architektury nie studiowałam, więc uczyłam się na wypracowanych stylach u innych. a teraz czuję satysfakcję Gdzie nie spojrze jest po mojemu, troche dziko ale zgrupowane plamami, kolorowo ale nie krzykliwe, trochę lasu, troche łąki, sporo wody i do tego jestem to w stanie wszytko ogarnąć!
AgnieszkaW 21:34, 11 kwi 2014

kasiek napisał(a)

Oczywiscie że w ogrodzie są rózne trendy i zmieniają się co chwilę. Niektóre są takie co mnie sie osobiście podobają a niektóre są ...szukaniem na siłę czegoś innego niz wszyscy.

Cóz jest teraz modne? Kule w ogrodzie - czy to bukszpanowe, czy kamienne czy srebrne. Domki dla owadów, latarenki, bonsaje, stożki strzyżone, powoli nawet lustro staje się modne....
Absolutnie nie twierdze że mi się nie podobaja te trendy - wręcz przeciwnie, sa piękne - pod warunkiem że dopasowane są do stylu w ogrodzie. Zresztą sama do nich sięgam, jeżeli akurat pasują do mojego klimatu i tak kule z bukszpanu - tak ale tylko w japońcu - tam mam kawałek ogrodu strzyżonego, oddzielonego wizualnie od pozostałej części, która jest w stylu naturalistycznym. Wiadomo więc że nie dla mojego ogrodu nowoczesne rzeźby, kule, stożki bo one po prostu mają inny styl. I nie ważne że pół świata ogrodniczego się nimi zachwyca, ważne czy współgrają z klimatem ogrodu...
Podstawą jest znaleźć własny styl, coś co jak patrzysz to przynosi Ci błogostan a nie rozdrażnia umysł który cięgle szuka co jest nie tak. [/quote

Podpisuję się pod tą wypowiedzią obiema "ręcami"
kasiek 21:36, 11 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
ja się na żaden styl zdecydować nie mogę i chyba nie chcę,podoba mi się wszystko i wszystko co mi się podoba zamierzam mieć w moim ogrodzie kawałek japońca,w innej części rabata bylinowa, kawałek dalej iglakowa i taki mix...jak piszesz...przynosi mi błogostan pozdrawiam Kasiu

Elu - i to też jest styl - wszystko i wszędzie po trochu ! Nikt nie powiedział że styl masz miec książkowy - to ma byc część Ciebie, uzewnętrznienie Twojego Ja. Skoro lubisz różnorodność - to ją twórz, i ciesz się nią jak dziecko i nie daj sobie wmówić by to zmienić!
kasiek 21:38, 11 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Ciesze sie, czasem w natchnieniu uda mi sie cos mądrego skrobnąć
kasiek 21:39, 11 kwi 2014

Lukasz2013 napisał(a)

Tak trzymać. Podobnie mam.

Łukasz - dla Ciebie te same słowa co dla Eli, bardzo sie cieszę że macie odwagę bronic własnego stylu.
Tak jak ja swojego
Lukasz2013 21:41, 11 kwi 2014

kasiek napisał(a)

Łukasz - dla Ciebie te same słowa co dla Eli, bardzo sie cieszę że macie odwagę bronic własnego stylu.
Tak jak ja swojego

Twój styl jest super ale rzeczywiście ja chyba nadal szukam swojego i kiedyś się zdecyduję na jakiś.
elzbieta_g 21:47, 11 kwi 2014

kasiek napisał(a)

Tak jak ja swojego

i o to chodzi by każdy ogród był inny,niepowtarzalny Ty taki stworzyłaś i bardzo mi się podobamój może byłby inny jakby było mnie stać na projekt,ale lubię to co mam choć czasem dopada mnie deprecha, że daleko do ideału , ale co tam...życie jest zbyt krótkie by przejmować się takimi rzeczami
Mala_Mi 21:51, 11 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)

Kasiu.. pozwolisz, że u Ciebie pogadam z Elą...... też tak mam..... lubię prawie wszytko .. i tak mam....
A o modzie nie rozmawiam, bo się na tym nie znam.... na żadnej modzie... taki pokrętny typ ze mnie
elzbieta_g 21:58, 11 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Kasiu.. pozwolisz, że u Ciebie pogadam z Elą...... też tak mam..... lubię prawie wszytko .. i tak mam....
A o modzie nie rozmawiam, bo się na tym nie znam.... na żadnej modzie... taki pokrętny typ ze mnie

wydaje mi się , że.....o to chodzi by mieć satysfakcje z tego co się robi