Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Lukasz2013 17:20, 12 kwi 2014

kasiek napisał(a)
No dobra a teraz relacja. Trochę pod katem ostatniej rozmowy

Sa miejsca w ogrodzie, gdzie nic nie zmieniam, podoba mi sie każdego roku i ewentualnie dopieszczam architektura i detalami. Tak jak alejka żwirowa na froncie- nasadzenia sie nie zmieniły od zeszłego roku, choć płotek zniknął - dla porównania

KWIECIEŃ 2013

KWIECIEŃ2014

Ale sa miejsca które co roku mnie drażnią, i te bez przerwy zmieniam np. rabata obok altany:

KWIECIEŃ 2013r

KWIECIEŃ 2014, po zmianie rabaty (wyleciał klon i sosna, w końcu widać mahonie, korzenie zastapiłam kamieniami a żwir - białymi tulipanami

Hej. Też tak mam że coś co zrobiłem w ogrodzie nie podoba mi się do końca i przy następnej okazji modyfikuje i zmieniam.
kasiek 17:21, 12 kwi 2014

I z bliska
KWIECIEŃ 2013

KWIECIEŃ 2014

Oczka się bałam ruszać, bo nie wierzyłam czy dam radę wykopć taki duży dół, który mnie zadowoli. Udało się

KWIECIEŃ 2013

KWIECIEŃ 2014
kasiek 17:23, 12 kwi 2014

I druga odsłona

KWIECIEŃ 2013

KWIECIEŃ 2014

Ale największa rewolucja została dokonana z tyłu przy szałasie! Całkowita zmiana stylu, nasadzeń i klimatu:

KWIECIEŃ 2013

KWIECIEŃ 2014

I teraz jest tak jak chcę
paulina_wero... 17:46, 12 kwi 2014

Co roku coraz piękniej i doskonalej u Ciebie, więcej ulepszeń i udoskonaleń i cebulowych każde zdjęcie zachwyca i widok na nich
Katkak 17:56, 12 kwi 2014

Matko jedyna, Dziewczyno, aleś dół ukopała pod to oczko Fajnie widać różnicę na tych dwóch zdjęciach razem. Ty to jesteś hart na robotę
Agania 18:43, 12 kwi 2014

Będziemy teraz u Ciebie sztuczności szukać

też cię wypatrzyłam.....heh

Mój eM lubi akwarystykę tak jak ja, więc mamy stawiki, eM chce straszny ogród, bo lubi horrory i ekstremalne sporty, i w malarstwie jak ktoś zna Beksińskiego, więc ogród posiada krzewy straszydła.....a pasja ogrodowa kreuje się nawiązując do naszych wspólnych zainteresowań

Pozdrawiam Kasiu............miłej i ciepłej niedzieli Wam życzę...........buuuuuuuuuuaachaaaa..my jak rodzina Adamsów
kasiek 08:47, 13 kwi 2014

Lukasz2013 napisał(a)

Hej. Też tak mam że coś co zrobiłem w ogrodzie nie podoba mi się do końca i przy następnej okazji modyfikuje i zmieniam.

Chyba większość z nas tak ma I dobrze, bo sie nie nudzimy i stale do czegoś dążymy, to daje siłę, radość i niesamowitą enegię
Grnt by się nie przejmować za bardzo jak nie wychodzi tak jakbyśmy tego chcieli, ogród to nie egzamin dojrzałości ani sprawdzian naszych talentów, to nasza pasja, odprężenie
kasiek 08:49, 13 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Co roku coraz piękniej i doskonalej u Ciebie, więcej ulepszeń i udoskonaleń i cebulowych każde zdjęcie zachwyca i widok na nich

Cebulowe to zasługa moich ludzi z pracy Obdarowali mnie na jesień 105 szt tulipanów!
kasiek 08:50, 13 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Matko jedyna, Dziewczyno, aleś dół ukopała pod to oczko Fajnie widać różnicę na tych dwóch zdjęciach razem. Ty to jesteś hart na robotę

No jestem, zobaczymy co będzie na stare lata czy będę tak się ruszać
Dokumentacja to moja specjalność, lubie gdy wiadomo jest ile trzeba było pracy by coś zmienić.
kasiek 08:57, 13 kwi 2014

Agania napisał(a)
Będziemy teraz u Ciebie sztuczności szukać

też cię wypatrzyłam.....heh

Kolejny bystrzak
Agatka, tak jak wiem czygo chcę tak i wiem że nie raz popełniam błędy, ale potem uczę się jes naprawiać, tak wiec nie wiadomo co jeszcze palnie mi do tej głowy

Agania napisał(a)
Mój eM lubi akwarystykę tak jak ja, więc mamy stawiki, eM chce straszny ogród, bo lubi horrory i ekstremalne sporty, i w malarstwie jak ktoś zna Beksińskiego, więc ogród posiada krzewy straszydła.....a pasja ogrodowa kreuje się nawiązując do naszych wspólnych zainteresowań

Pozdrawiam Kasiu............miłej i ciepłej niedzieli Wam życzę...........buuuuuuuuuuaachaaaa..my jak rodzina Adamsów

Mój tez uwielbia akwaria i oczko traktuje jako swoje największe O czystość wody dba sam, ja tylko trochę roślin nasadziłam filtrujących.
Oglądnełam obrazy Beksińskiego - brrrrrrrrrr! Rany, toś mnie zagięła, cud że Wasz dom nie ma bryły opuszczonego zamczyska! Tobie też baaardzo daleko do straszydła, bardziej na dobra wróżkę sie nadajesz