Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 22:41, 28 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Kasia tuje tuje już rosną 5 lat, ale co zrobić kiedy jedna z sąsiadek ma dość wysoko taras i chyba sekwoje musiałabym zasadzić Dzięki Kasiulka, te słowa, które u mnie zostawiłaś są dla mnie bardzo ważne, buźka

Widzisz ile u mnie sąsiadów dookoła, a ten z tyłu ma balkony do 3 piętra Nic tylko swierki trzeba było sadzić)
kasiek 22:42, 28 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Kasia jest co u Ciebie podziwiać ja tak skacze "z kwiatka na kwiatek" jutro dostane agregat i będę sadzić i podlewać jupi

I właśnie o taką radoche w tym chodzi
Tak trzymać!
kasiek 22:43, 28 kwi 2014

Malgorzata_G napisał(a)
Prześlicznie, oczko mnie zachwyca, zresztą wszystko

Dzięki Gosiu
kasiek 22:44, 28 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Bardzo słuszna teoria, podpisuje sie pod nia.Pozdrawiam.
Z tego wszystkiego zapomniałam dodac ze widoki cudne a jeziorko takie naturalne i piękne.

Coś mnie natchnęło, czasem sie mi tak zdarza...
Dzięki
kasiek 22:45, 28 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam! Cudne jeziorko, magnolie zachwycające, i jaka bujna zieleń u Ciebie! Wiosna jest piękna
pozdrawiam!

O zgadzam sie z ta wiosną - a teraz maj - będzie się działao, pachniało i w ogóle
Odpozdrawiam
kasiek 22:45, 28 kwi 2014

tusiawka napisał(a)
Codziennie zaglądam nacieszyć oczy .

Ja też Raz do Was a potem biegusiem do siebie do ogrodu
Katkak 22:46, 28 kwi 2014

kasiek napisał(a)

Widzisz ile u mnie sąsiadów dookoła, a ten z tyłu ma balkony do 3 piętra Nic tylko swierki trzeba było sadzić)

Ale Ty w porównaniu do mnie to masz areały, że hoho, gdzie ja się na niespełna 400m2 z tymi świerkami pomieszczę :/ Ten taras sąsiadki to pikuś, bo z drugiej strony mam taką, która mieszka na wys 2-go piętra, więc na to już nic nie poradzę. Ot, trzeba się przyzwyczaić. Plus jest taki, że mam wszędzie blisko, a i jak wyjeżdżamy na wakacje to sąsiedzi zawsze okiem rzucą na domek
Mala_Mi 22:53, 28 kwi 2014

bo kiedy odpoczywam to się męczę

To tak jak ja

Podziwiam mistrzowskie odizolowanie sie od sąsiadów. za to masz medal.... o rezcie można dyskutowac czy sie podba czy nie... ale izolacja.... jest perfekcyjna... prawdziwy ogród złudzeń.
Pod basen mam sypnięty piasek i obrzeże z kostki, lepszy jest drobny kamyk.. ładniej.. a obrzeże pozwala trzymać basen prosto.. Obrzeżę najlepiej z czegoś co już masz.. by nie gryzło różnością..
Tulipki i royal piękne
kasiek 08:38, 29 kwi 2014

Katkak napisał(a)

Ale Ty w porównaniu do mnie to masz areały, że hoho, gdzie ja się na niespełna 400m2 z tymi świerkami pomieszczę :/ Ten taras sąsiadki to pikuś, bo z drugiej strony mam taką, która mieszka na wys 2-go piętra, więc na to już nic nie poradzę. Ot, trzeba się przyzwyczaić. Plus jest taki, że mam wszędzie blisko, a i jak wyjeżdżamy na wakacje to sąsiedzi zawsze okiem rzucą na domek

Ja nie mam hektarów, ale fakt trochu większą mam działkę. Ale tam gdzie jest wysoki sąsiad posadziłabym rozłożyste drzewo by mnie nie było widać co robię - jak pod parasolem
kasiek 08:43, 29 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

To tak jak ja

Podziwiam mistrzowskie odizolowanie sie od sąsiadów. za to masz medal.... o rezcie można dyskutowac czy sie podba czy nie... ale izolacja.... jest perfekcyjna... prawdziwy ogród złudzeń.
Pod basen mam sypnięty piasek i obrzeże z kostki, lepszy jest drobny kamyk.. ładniej.. a obrzeże pozwala trzymać basen prosto.. Obrzeżę najlepiej z czegoś co już masz.. by nie gryzło różnością..
Tulipki i royal piękne

Elektrownie tak maja - i ci z ADHD

Fajnie że tytuł pasuje, znaczy że efekt sie udał Teraz razi mnie wykończeniówka - tj betony i płot i płyty. Płot juz zaczęłam malować - ale trochę to potrwa bo ma 40 metrów na 2,0 m wysoki - tak więc jakiś czas to potrwa. Może w przyszłym roku a najdalej za 2 lata pomyslę o ścieżce z kostki brukowej zamias płyt, to będzie juz kropka nad i

Dzięki za rady z basenem - właśnie tak jak u Ciebie myślałam zrobic, tyle że nie niem na ile piasek mi dzieci i pies rozniosą.