Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 08:29, 28 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziakuję Kasiu

Dziękuje Gosiu i odbuzialam - mooocno
Żeby nie korciło mnie z pracami ogrodowymi mój kochany eMus załatwił mi naszego sąsiada ogrodnika, który ma przyjść i trochę popielic - ale jak patrze to duzo nie ma roboty, przez 2 tyg nie porosło chwaściorów tak bardzo - wcześniej miałam pięknie wypielone. eMuś zaś dziś ma kosić trawnik a potem mój sąsiad przyciąć kanciki
Trzeba zrobić porządek z niezapominajkami bo już przekwitają... Nie podciełam perułkowca i smetnie przewisa...

kasiek 08:32, 28 maj 2015

Kapibara napisał(a)
Kasiu przebiegłam po Twoim buszu z zachwytem, aż się chce zanurzyć w tę zieloność po kokardy Poczytałam też trochę i myślę sobie, że za każdym razem , kiedy gruchnie mnie w kręgosłupie, to pomyślę o Tobie, bo Ty wojowniczka jesteś. Po takich doświadczeniach....
Wracaj do zdrowia i do ogrodu, nie plewić a na leżaczek, pod kocyk

Dzieki, w pracy kiedyś nazywali mnie czołogiem ale jak widać nawet czołg mozna powalić...
No z robotami ogrodowymi to jeszcze nie czas, właściwie jak mi zrobią dziś chłopcy porzadek to za 2 tyg juz rusze do boju
Póki co zachwycam sie moją różą na froncie która zakwitła razem z azalią - obie konkurują kolorem czerwonym
kasiek 08:37, 28 maj 2015

ryska napisał(a)

Kasiu nie jest tak źle, to tylko nogi, mózg nadal sprawny
Oby do 100

O tak i to wykorzystałam , napisałam nawet 2 wiersze za ten czas

I koniecznie doczłapałam do magnoli by zobaczyc jej paki kwiatowe Są 2

A pod magnolią jest super rh Zembla - wciąż kwitnie
kasiek 08:49, 28 maj 2015

Agania napisał(a)

Właśnie wróciłam ze spacerku po ogrodzie, ślimaków i chwastów jest od groma, nie wiem czy ogród przetrzyma moją dysfunkcję z kolanem, bo niewiele mogę, mam jeszcze siewki jeszcze nie posadzone, chciałam posiać maki, ale jak jest tyle oblślizgaczy to mi wszystko wszamają jak leci, więc się wstrzymuję
Brakuje słońca żeby to wszystko się pochowało, jedyna radość z ptasich koncertów....mam nadzieję, że u Ciebie lepiej....jak leżysz, to przynajmniej ptaków śpiew masz w uszach

U mnie po sypnieciu granulatem problem zniknął i póki co nie ma inwazji.. Chwastów trochę jest ale dzis ma byc wysprzątane A ja tylko będę patrzyc - no jeszcze tego u mnie nie było
Słońca faktycznie brakuje, jest zimno strasznie ... no cóż dla mnie lepiej bo leżę w cieplutkim łózeczku
Ale już czas powrotu, jak dobrze, jutro mam przychodnie rehabilitacyjną, zobaczymy jaki dadza mi program Do tego musze im nadgarstki pokazać bo od dźwigania się na wóźku ledwo nimi ruszam ..

Na koniec - japoniec Jak sie ciesze że azalki na mnie poczekały

Dorota123 09:50, 28 maj 2015

Wpadłam zobaczyć jak samopoczucie, czytam, że lepiej i spacerek po ogrodzie już był. Cieszę się bardzo i życzę całkowitego zdrówka.
agatanowa 19:09, 28 maj 2015

Kasia, wpadłam rzucić okiem u Ciebie, pozachwycać się. I się nie zawiodłam. Ale co ja tu czytam?? Wypadek? Powikłania? Rehabilitacja? Nie doczytałam dokłądnie, co się stało, ale życzę Kasiu pełni zdrowia i sił, trzymaj się ciepło i mocno. Ja trzymam kciuki.
Katkak 20:58, 28 maj 2015

Kasiulka to super, że jesteś już w lepszej formie . Cieszę się bardzo. Faktycznie dobrze dla Ciebie, że pogoda nie dopisywała, bo nie było tak żal leżeć. U mnie trutka na ślimaki też pomaga na szczęście, choć trochę dziur w funkiach zdążyły mendy zrobić. Róża cudna, pamiętam, że kwitła kiedy byłam u Ciebie pierwszy raz . Buziaki i walcz jak lew na tej rehabilitacji .
Agania 07:22, 29 maj 2015

kasiek napisał(a)

U mnie po sypnieciu granulatem problem zniknął i póki co nie ma inwazji.. Chwastów trochę jest ale dzis ma byc wysprzątane A ja tylko będę patrzyc - no jeszcze tego u mnie nie było
Słońca faktycznie brakuje, jest zimno strasznie ... no cóż dla mnie lepiej bo leżę w cieplutkim łózeczku
Ale już czas powrotu, jak dobrze, jutro mam przychodnie rehabilitacyjną, zobaczymy jaki dadza mi program Do tego musze im nadgarstki pokazać bo od dźwigania się na wóźku ledwo nimi ruszam ..

Na koniec - japoniec Jak sie ciesze że azalki na mnie poczekały

Kasiu ogród zachwyca, parasolowata faktycznie ma pąki...Wow
Róża już ci zakwitła, moje jeszcze w głębokich pąkach, ja mam nadal ślimory, chodze po ogrodzie i zbieram do wazonu, udziabane czosnki leżące na trawie
W ciąż myślę o Tobie
buziaczki
kasiek 10:00, 29 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Wpadłam zobaczyć jak samopoczucie, czytam, że lepiej i spacerek po ogrodzie już był. Cieszę się bardzo i życzę całkowitego zdrówka.

Dzieki Dorotko, spacereki małe juz są bo przecież od poniedziałku do roboty i 8 godzin na krześle

Dziś cudna pogoda, dyndam nózią na leżaku i wykorzystuje ostatnie chwile chorobowego. W sumie pogoda przez te 2 tyg była tak obrzydliwa że dopiero dziś moge sie wyłożyć w ogrodzie. I właściwie to dobrze, bo by mnie korciło by cos robić w ogródku a tak to byłam grzeczna
Za to dziś słonko mnie grzeje

kasiek 10:06, 29 maj 2015

agatanowa napisał(a)
Kasia, wpadłam rzucić okiem u Ciebie, pozachwycać się. I się nie zawiodłam. Ale co ja tu czytam?? Wypadek? Powikłania? Rehabilitacja? Nie doczytałam dokłądnie, co się stało, ale życzę Kasiu pełni zdrowia i sił, trzymaj się ciepło i mocno. Ja trzymam kciuki.

Wypadki były jak miałam 12 i 16 lat i to one mnie uszkodziły, dziś po latach zaczyna wszystko sie odzywac - no cóż jak to się mówi - PESEL
Niestety częstotliwość i siła rosna więc trza się za siebie zabrać i wkoncu dorosłam by to zrobić
Wczoraj miałam pomoc w ogrodzie - ja jeszcze z tydzień nie wkopie szpadla, przyszedł sąsiad ogrodnik i popielił i powycinał kanciki
Troche nie spodobało mi sie jak przerzedził niezapominajki przy altanie bo zrobiło sie łysawo, a krzewuszki nie są jeszcze tak wielkie by oszołomiły kolorem..

Za to jak wyciął kanciki z tyłu to normalnie zgłupiałam - slicznie